text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Afmeting (mm)
Uitvoering
Milieucertificaat
Samenstelling
Binnen fineer
Dekfineer
Productgroep
Filter 12 resultaten

Populieren multiplex

12 producten gevonden

Populieren multiplex

Populieren multiplex is een lichtgewicht populieren plaat dat bestaat uit homogene lagen. Dit houtsoort is het lichtste multiplex en daardoor een goed alternatief voor het traditionele multiplex. Daarbij is deze populier multiplex makkelijk te bewerken, wat het zowel geschikt maakt voor het maken van meubels als voor het afwerken en betimmeren van voertuigen.

Eigenschappen van populier multiplex

Populieren multiplex heeft van nature een lichtbruine kleur. Verder zijn de platen licht in gewicht (ca. 450 kg/m3), maar toch erg sterk. Daarnaast zijn de platen stabiel en vlak. Doordat het sterk materiaal is, kunnen de platen worden gebruikt voor timmerwerk binnenshuis en bij de af- en interieurbouw. Door de vlakke, gladde oppervlakte is het makkelijk om met dit materiaal te werken. Je kunt de platen zagen, boren, frezen en schuren. Ook het lijmen, schroeven of spijkeren van de platen is geen enkel probleem.

Verschil tussen populier multiplex en berken multiplex

Berken multiplex is sterker plaatmateriaal dan populier multiplex. Berken bestaat uit een oneven aantal lagen berkenhout. Deze berkenfineerlagen zijn kruislings met elkaar verlijmd. Hoe meer van deze dunne laagjes op elkaar zitten, des te sterker de plaat.

Diktes populieren plaat

In het assortiment van PontMeyer vind je populieren multiplex platen in acht verschillende diktes:

Welke dikte je nodig hebt, hangt af van het project. Kies bij het maken van een meubel voor een dikkere plaat, zodat deze het gewicht van meerdere mensen aan kan. Ga je de keukenkastjes vervangen? Dan is een dunnere populier multiplex plaat geschikt. Mocht je vragen hebben over de keuze van een populieren multiplex dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Kwaliteitsklassen multiplex populier: B/BB

De kwaliteitsnorm beschrijft de klasse van beide fineerlagen van een plaat. Een B/BB plaat heeft één zijde (de zichtzijde) die geclassificeerd is als kwaliteit B en de achterzijde als kwaliteit BB.

Wat betekent B/BB en BB/BB kwaliteit?

  • B-kwaliteit fineren zijn vrijwel foutvrij, ongevoegd en bezitten bijna geen oneffenheden. Kleine onzuiverheden als pitkwasten kunnen voorkomen. Ook lichte verkleuringen en kleine, vrijwel onzichtbare, reparaties kunnen voorkomen. Deze kwaliteit is zeer geschikt voor hoogwaardige transparante afwerkingen.
  • BB-kwaliteit is vaak nog ongevoegd. In het fineer van populier kunnen kleine scheurtjes (met name bij de randen) voorkomen. Een dekfineer van BB kwaliteit is licht van kleur en heeft een beperkt aantal reparaties.

Toepassing populieren multiplex

Populieren platen kun je gebruiken voor constructief gebruik, zoals het plaatsen van wanden. Daarnaast wordt dit materiaal gebruikt voor het betimmeren van voertuigen, zoals caravans. Ook zie je populier multiplex veel gebruikt worden voor het maken van meubels. Bijvoorbeeld voor het maken van kasten en tv-meubels.

Milieu en duurzaamheid populierenhout

Het hout van populieren is snelgroeiend en komt uit verantwoord beheerde bossen. Multiplex populier is voorzien van het FSC label. FSC garandeert dat het materiaal duurzaam en legaal geproduceerd is. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het populieren multiplex product worden gecertificeerd. Beide keurmerken zijn door de Nederlandse overheid geaccepteerd. Wanneer je kiest voor FSC of PEFC gecertificeerde populier producten, kies je bewust voor duurzaam bosbeheer.

Populieren multiplex kopen bij PontMeyer

Wil je populieren multiplex bij PontMeyer kopen? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.