text.skipToContent text.skipToNavigation
LET OP: Vóór 13:00 besteld, is de volgende dag afhalen! Voor meer informatie over de maatregelen klik hier!

Populieren multiplex

18 producten gevonden

PontMeyer heeft een uitgebreid assortiment aan populieren multiplex platen. U kunt populieren multiplex gebruiken voor het maken van meubels en voor het af- en intimmeren van voertuigen. Benieuwd welke populieren plaat geschikt is voor uw klus? Lees dan verder.

Populieren multiplex voor interieurbouw

Populieren multiplex is enkel geschikt voor binnen toepassingen. Vanwege het decoratieve uiterlijk is het een ideaal materiaal voor het aftimmeren en intimmeren van voertuigen als campers, caravans en boten. Ook voor het maken van tafels en kasten kunt u populieren multiplex gebruiken. Doordat het oppervlak glad is, is het gemakkelijk af te werken. Zagen, boren, frezen, schuren en lijmen is mogelijk zonder problemen, evenals schroeven en spijkeren. Populieren multiplex heeft als voordeel dat het een sterk en licht product is, hierdoor is het geschikt voor constructief gebruik zoals het plaatsen van wanden.

Welke dikte heb ik nodig?

Populieren multiplex is verkrijgbaar in allerlei soorten diktes, van 9mm tot 25 mm dik. Bekijk eens de 12mm en de 18mm.  Afhankelijk van de klus kiest u de gepaste dikte. Wilt u bijvoorbeeld een meubel maken? Kies dan voor dikkere platen om het gewicht van meerdere mensen aan te kunnen. Maar bent u bezig met keukenkastjes of met decoratie aan de kamerwand? Dan is een dunnere plaat zeer geschikt.

Welke kwaliteit heb ik nodig?

De kwaliteit klasse beschrijft de klasse van beide zijde van een plaat. Een B/BB plaat heeft bijvoorbeeld één zijde (de zichtzijde) die geclassificeerd is als kwaliteit B en de achterzijde als kwaliteit BB.

B-kwaliteit

B-kwaliteit fineren zijn vrijwel foutvrij, ongevoegd en bezitten bijna geen oneffenheden. Kleine onzuiverheden als pitkwasten kunnen voorkomen. Ook lichte verkleuringen en kleine, vrijwel onzichtbare, reparaties kunnen voorkomen. Deze kwaliteit is zeer geschikt voor hoogwaardige transparante afwerkingen.

BB-kwaliteit

BB-kwaliteit is vaak nog ongevoegd, maar niet altijd. In het fineer kunnen kleine scheurtjes (met name bij de randen) voorkomen. Een dekfineer van BB kwaliteit is licht van kleur en heeft een beperkt aantal reparaties.

Keurmerk

Het populieren multiplex is voorzien van het FSC label. FSC garandeert dat het materiaal duurzaam en legaal geproduceerd is. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Beide keurmerken zijn door de Nederlandse overheid geaccepteerd, hier is geen onderscheid in. Wanneer u kiest voor FSC of PEFC gecertificeerde producten, kiest u bewust voor duurzaam bosbeheer, een goede keuze!

Alternatieven voor populieren multiplex

MDF

MDF is een goedkoop alternatief op multiplex. MDF is een zachte plaat waardoor het ideaal is om te schilderen, schuren en te bewerken. MDF is verkrijgbaar in verschillende soorten en toe te passen voor zowel binnen als buiten. MDF kan worden toegepast voor wanden, het maken van meubels en is geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes voor het maken van keuken- en badkamermeubilair. Het is wel zwaarder dan populieren multiplex.

Okoumé multiplex

Okoumé multiplex heeft een glad oppervlak en leent zich uitstekend voor een perfecte afwerking zonder verdere voorbewerking. Okoumé is geschikt voor aftimmeringen binnen maar wordt voornamelijk gebruikt voor buitentoepassingen als boeiboorden, dakranden, luifels en gevelbekledingen. Okoumé multiplex is uitstekend te bewerken en bij gebruik van scherp gereedschap splintert het niet of nauwelijks.

Berken multiplex

Berken multiplex kenmerkt zich door mooie lichte fineren en een hoge kwaliteit en stabiliteit. Berken is, in vergelijking met populieren, een sterker en zwaarder materiaal. Berken is een houtsoort dat goed te bewerken is, zagen en frezen is geen enkel probleem. De meest gebruikte toepassingen van berken is voor aftimmering van wanden en plafonds en voor het maken van meubels of interieurbetimmering.