text.skipToContent text.skipToNavigation

Populieren multiplex

12 producten gevonden

Populieren multiplex

Populieren multiplex is een lichtgewicht populieren plaat dat bestaat uit homogene lagen. Van nature heeft populier multiplex een lichte bruine kleur. Daarbij is deze populieren plaat makkelijk te bewerken en dit maakt dat dit soort plaatmateriaal zeer geschikt is voor het maken van binnen-toepassingen, zoals meubels en voor het af- en betimmeren van voertuigen. PontMeyer heeft een uitgebreid assortiment aan plaatmateriaal van populieren.

Populieren multiplex voor interieurbouw

Populieren multiplex is enkel geschikt voor binnen-toepassingen. Vanwege het decoratieve uiterlijk van populier is het een ideaal materiaal voor het aftimmeren en betimmeren van voertuigen, zoals campers, caravans en boten. Ook voor het maken van tafels en kasten kunt u populieren multiplex gebruiken. Doordat het oppervlak glad is, is het gemakkelijk af te werken. Zagen, boren, frezen, schuren en lijmen is mogelijk zonder problemen, evenals schroeven en spijkeren. Populieren multiplex heeft als voordeel dat het een sterk en licht product is, hierdoor is het geschikt voor constructief gebruik zoals het plaatsen van wanden.

Afmetingen en diktes populieren plaat

Populieren multiplex is verkrijgbaar in allerlei soorten diktes, van 9mm tot 25 mm dik. Bekijk eens de multiplex populier platen van 12mm en de 18mm dikte. Afhankelijk van de klus kiest u de gepaste dikte. Wilt u bijvoorbeeld een meubel maken? Kies dan voor dikkere platen om het gewicht van meerdere mensen aan te kunnen. Maar bent u bezig met keukenkastjes of met decoratie aan de kamerwand? Dan is een dunnere populier multiplex plaat zeer geschikt.

Populieren multiplex 6 mm

Populieren multiplex 6 mm is een van de meest gebruikte diktes multiplex. Populieren triplex 6 mm wordt veelal ingezet voor binnenafbouw zoals in binnenbetimmeringen, scheidingswanden, maar ook in dagstukken, knieschotten en convectorkasten. Daarnaast wordt populieren multiplex 6 mm ook veel gebruikt bij het fabriceren van meubels, standbouw en caravanbouw Het 6 mm dikke populieren platen assortiment van PontMeyer bestaat uit populieren multiplex b/bb 3100x1530x6 en populieren multiplex b/bb 2500x1220x6.

Kwaliteitsklassen multiplex populier

De kwaliteitsklasse beschrijft de klasse van beide zijde van een plaat. Een B/BB plaat heeft bijvoorbeeld één zijde (de zichtzijde) die geclassificeerd is als kwaliteit B en de achterzijde als kwaliteit BB.

  • B-kwaliteit fineren zijn vrijwel foutvrij, ongevoegd en bezitten bijna geen oneffenheden. Kleine onzuiverheden als pitkwasten kunnen voorkomen. Ook lichte verkleuringen en kleine, vrijwel onzichtbare, reparaties kunnen voorkomen. Deze kwaliteit is zeer geschikt voor hoogwaardige transparante afwerkingen.
  • BB-kwaliteit is vaak nog ongevoegd, maar niet altijd. In het fineer van populier kunnen kleine scheurtjes (met name bij de randen) voorkomen. Een dekfineer van BB kwaliteit is licht van kleur en heeft een beperkt aantal reparaties.

Milieu en duurzaamheid populieren

Hout van populieren is snelgroeiend en komt uit beheerde bossen. Multiplex populier is voorzien van het FSC label. FSC garandeert dat het materiaal duurzaam en legaal geproduceerd is. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het populier multiplex product worden gecertificeerd. Beide keurmerken zijn door de Nederlandse overheid geaccepteerd.. Wanneer u kiest voor FSC of PEFC gecertificeerde populier producten, kiest u bewust voor duurzaam bosbeheer, een goede keuze!

Alternatieven voor populier multiplex

MDF

MDF is een goedkoop alternatief op multiplex. MDF is een zachte plaat waardoor het ideaal is om te schilderen, schuren en te bewerken. MDF is verkrijgbaar in verschillende soorten en toe te passen voor zowel binnen als buiten. MDF kan worden toegepast voor wanden, het maken van meubels en is geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes voor het maken van keuken- en badkamermeubilair. Het is wel zwaarder dan populieren multiplex.

Okoumé multiplex

Okoumé multiplex heeft een glad oppervlak en leent zich uitstekend voor een perfecte afwerking zonder verdere voorbewerking. Okoumé is geschikt voor aftimmeringen binnen maar wordt voornamelijk gebruikt voor buitentoepassingen als boeiboorden, dakranden, luifels en gevelbekledingen. Okoumé multiplex is uitstekend te bewerken en bij gebruik van scherp gereedschap splintert het niet of nauwelijks.

Berken multiplex

Berken multiplex kenmerkt zich door mooie lichte fineren en een hoge kwaliteit en stabiliteit. Berken is, in vergelijking met populieren, een sterker en zwaarder materiaal. Berken is een houtsoort dat goed te bewerken is, zagen en frezen is geen enkel probleem. De meest gebruikte toepassingen van berken is voor aftimmering van wanden en plafonds en voor het maken van meubels of interieurbetimmering.

Populieren multiplex kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u populieren multiplex bij PontMeyer kopen? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste producten voor u op voorraad. Hierdoor zijn wij in de vaak in staat om uw nieuwe populieren multiplex binnen 1 tot 2 dagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie te leveren. Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? of diensten? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.