text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Berken multiplex

Berken multiplex, oftewel berkentriplex, bestaat uit twee dunne lagen berken fineren en een kern van vuren. De platen hebben een natuurlijke uitstraling, splinteren nauwelijks en zijn licht in gewicht. Hierdoor zijn de platen eenvoudig te bewerken en geschikt voor het maken van meubels, timmerwerk en het afwerken van een wand of plafond.

23 producten gevonden

PontMeyers Berken multiplex assortiment bestaat uit Wisa Twinx. Berken multiplex is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zoals 2440x1220mm. Ook heeft PontMeyer verschillende diktes berken plaat in het assortiment. Dit zijn:

  • Berken multiplex 9 mm
  • Berken multiplex 12 mm
  • Berken multiplex 15 mm
  • Berken multiplex 18 mm

Wisa Twin berken multiplex

Wisa Twin is exterieur klasse 3 verlijmd. Dit betekent dat de verlijming geschikt is voor onbeschermde buitentoepassingen. De verlijming alleen maakt een plaat nog niet geschikt voor een (beschut) buitentoepassing. Ook de kwaliteit/duurzaamheid van de fineren zijn van belang. De dekfineren van Wisa Twin zijn voorzien van de kwaliteitskenmerk bb/wge. Een dekfineer van BB kwaliteit is licht van kleur en heeft een beperkt aantal reparaties. Een dekfineer met WGE kwaliteit heeft oneffenheden, zoals open splits, uitgevallen kwasten, kleurverschillen en mogelijk productiefoutjes. Een dekfineer met B kwaliteit bezit bijna geen oneffenheden.

Multiplex berken voor plafond en wanden

Berken multiplex is uitermate geschikt voor het afwerken van plafond en wanden, omdat Berkenhout goed te bewerken is. De platen zijn betaalbaar en hebben toch een strakke kwaliteit waardoor je de berken platen goed en netjes kunt afwerken. Aan de hand van de dikte van de multiplex berken plaat bepaal je welke schroeven je gebruikt om de platen te bevestigen op de wand.

Milieu en duurzaamheid van berken triplex

Berken multiplex komt voornamelijk uit bossen, die op verantwoorde wijze beheerd worden. Bosexploitatie vindt plaats op basis van een bosbeheerplan. Hierbij komen, naast de economische, ook alle andere functies van het bos tot hun recht. Vrijwel al ons geïmporteerd Berkenhout komt uit bossen die op verantwoorde manier beheerd worden. Naast de overheid spelen ook andere organisaties op dit gebied een grote rol. Er worden op dit moment vele miljoenen hectaren bos op verantwoorde wijze beheerd en als zodanig gecertificeerd. De meest bekende initiatieven voor duurzaam bosbeheer zijn die van FSC® (Forest Stewardship Council) en PEFC™ (Program for Endorsement of Forest Certification). Berken multiplex en berken triplex zijn verkrijgbaar met FSC of PEFC certificaat.

Multiplex berken kopen bij PontMeyer

Wil je berken multiplex bij PontMeyer kopen? Log dan in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wil je berken multiplex in de aanbieding kopen? Bekijk dan onze acties. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van PontMeyer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of lees onze Bouwkrant.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.