text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Afmeting (mm)
Toon meer Toon minder
Productgroep
Oppervlakte afwerking
Decor zijde
Filter 55 resultaten

Berken multiplex

55 producten gevonden

Berken multiplex

PontMeyer heeft een uitgebreid assortiment aan berken multiplex platen. De platen zijn opgebouwd uit drie dunne lagen berken fineren en wordt daarom ook wel berkentriplex genoemd. Je kunt berken multiplex gebruiken voor het maken van meubels, timmerwerk en het afwerken van een wand of plafond.

Berken multiplex eigenschappen

Berken multiplex platen zijn licht van kleur en hebben een natuurlijke uitstraling. De platen hebben berken dekfineren en een kern van vuren. Ze zijn licht van gewicht, splinteren nauwelijks en zijn daardoor ook gemakkelijk te bewerken. De platen zijn betaalbaar en van goede kwaliteit.

Russisch berken en Wisa Twin berken multiplex bij PontMeyer

In het assortiment van PontMeyer vind je twee verschillende merken berken multiplex. Russische berken en Wisa Twin. Berken multiplex Wisa Twin is verkrijgbaar in de afmeting 2440x1220 mm. De diktes van de platen variëren: 9 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm. Voor de Russische berken multiplex is er keuze uit twee afmetingen: 1530x1530 mm en 1530x3050 mm. Deze platen zijn verkrijgbaar in diktematen tussen de 4 en 18 mm.

Verschillen Russisch berken multiplex en Wisa Twin

Tussen Wisa Twin en Russisch berken multiplex zit een verschil in zowel de kwaliteit van de gebruikte lijm als in de dekfineren:

  • In Wisa Twin is exterieur klasse 3 verlijmd. Dit betekent dat de verlijming geschikt is voor onbeschermde buitentoepassingen. De dekfineren van Wisa Twin zijn voorzien van de kwaliteitskenmerk BB/WGE. Een dekfineer van BB kwaliteit is licht van kleur en heeft een beperkt aantal reparaties. Een dekfineer met WGE kwaliteit heeft oneffenheden, zoals open splits, uitgevallen kwasten, kleurverschillen en mogelijk productiefoutjes.
  • Russisch berken multiplex heeft een interieur verlijming. De verlijming alleen maakt de plaat nog niet geschikt voor een (beschutte) buitentoepassing. Ook de kwaliteit en duurzaamheid van de fineren zijn van belang. Bij Russisch berken multiplex is er sprake van B/BB kwaliteit. Een dekfineer met B kwaliteit bezit bijna geen oneffenheden.

Multiplex berken kopen bij PontMeyer

Wil je multiplex berken kopen bij PontMeyer? Kom langs in één van onze vestigingen of bestel online. Wanneer je online bestelt, kun je een account aanmaken om vervolgens de prijzen in te zien. Heb je vragen over multiplex berken of een andere vraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.