text.skipToContent text.skipToNavigation
UPDATE: Wij zijn open voor bouwend Nederland en 24/7 online! Voor meer informatie over de maatregelen klik hier!

Berken multiplex

16 producten gevonden

PontMeyer heeft een uitgebreid assortiment aan berken multiplex platen. U kunt berken multiplex gebruiken voor het maken van meubels en voor het af- en in timmerwerk. Benieuwd welke berken plaat geschikt is voor uw klus? Lees dan verder.

Berken multiplex 

PontMeyer heeft Berken multiplex in de merken Wisa Twin en Russisch berken multiplex. Berken multiplex Wisa Twin is er in de afmeting 2440x1220mm. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9mm, 12mm, 15mm en 18mm. Russchische berken heeft nog meer verschillende maten. 

Verschil tussen berken multiplex Wisa Twin en Russisch berken multiplex

Tussen Wisa Twin en Russisch berken multiplex zit een verschil in kwaliteit betreffende lijm en dekfineren. Wisa Twin is exterieur klasse 3 verlijmd. Dit betekent dat de verlijming geschikt is voor onbeschermde buitentoepassingen. Russisch berken multiplex heeft een interieur verlijming. De verlijming alleen maakt een plaat nog niet geschikt voor een (beschut) buitentoepassing. Ook de kwaliteit/duurzaamheid van de fineren zijn van belang. De dekfineren van Wisa Twin zijn voorzien van de kwaliteitskenmerk bb/wge. Een dekfineer van BB kwaliteit is licht van kleur en heeft een beperkt aantal reparaties. Een dekfineer met WGE kwaliteit heeft oneffenheden, zoals open splits, uitgevallen kwasten, kleurverschillen en mogelijk productiefoutjes. Bij Russisch berken multiplex is er sprake van b/bb kwaliteit. Een dekfineer met B kwaliteit bezit bijna geen oneffenheden.

Conclusie

Wanneer uw voorkeur uit gaat naar exterieure verlijming, dan kunt u kiezen voor Wisa Twin berken multiplex. Als uw voorkeur uit gaat naar een mooi uiterlijk van de plaat met relatief minder oneffenheden, dan kan Russisch berken multiplex voor u geschikt zijn. Elke plaat verschilt en daardoor ook het uiterlijk. Bij PontMeyer is het dan ook mogelijk om bij de vestigingen de plaat te bekijken voordat u de aanschaf doet. Bovendien vindt u bij PontMeyer advies op maat.