text.skipToContent text.skipToNavigation

Underlayment platen

Underlayment wordt voor verschillende klussen gebruikt, voor het maken van meubels, voor dak- en dragende vloerconstructies en voor wanden. Wilt u weten welke plaat u nodig heeft voor welke klus? Lees hier verder.

9 producten gevonden

Underlayment

Underlayment is een verzamelnaam voor constructieve platen welke veelal worden gebruikt als vloerplaat of als dakbeschot. Underlayment is leverbaar in verschillende diktes. De standaard dikte van underlayment is 9mm en 18mm. De meest voorkomende maat is 2440x1220mm.

Underlayment 9mm dik

Underlayment 9mm dik heeft een rechte kantafwerking en wordt veelal toegepast voor tijdelijke oplossingen, zoals het dichtmaken van raamkozijnen. Daarnaast kan underlayment 9mm dik worden gebruikt voor het maken van een plafond of het plaatsen van een voorzetwand. Het voordeel van een voorzetwand van underlayment boven gips is dat het uitermate geschikt is als er bepaalde producten opgehangen dienen te worden waar gips te zwak voor is.

Underlayment 18mm dik

Underlayment 18mm dik is vaak voorzien van een mes-en groef verbinding aan de langszijden van de plaat. Hierdoor kunt u de platen prachtig in elkaar schuiven. Underlayment 18mm dik wordt veelal gebruikt als vloerplaat op bijvoorbeeld zolders en vlieringen. Daarnaast veel gebruikt als dakbeschot.

Soorten underlayment

Underlayment met een dikte van 18mm heeft PontMeyer in verschillende kwaliteiten. Hieronder worden deze kort besproken:

  • Topfloor: vuren underlayment met een kwalitatief goed, strak uiterlijk. Doordat de plaat vrij recht is, schuift u de delen gemakkelijk in elkaar. Dit is de meest verkochte underlayment.
  • Radiata floor: radiata pine underlayment met een nagenoeg foutvrije dekfineer. Dit type is geschikt voor toepassing binnen of tijdelijk buiten.
  • Brazifloor: pine underlayment, bedoeld als constructieplaat voor toepassing binnen of tijdelijk buiten. De plaat heeft een eenvoudig uiterlijk en is niet altijd 100% vlak.
  • Tebofloor: grenen underlayment, bedoeld als stabiele bouwplaat voor toepassing binnen of tijdelijk buiten. Geen zichtwerk, omdat de plaat geen fraai uiterlijk heeft en niet altijd 100% vlak is.

 

Alternatief

OSB is ruwer dan underlayment. Om de OSB plaat glad te maken wordt deze geschuurd. OSB platen zijn toepasbaar als vloerplaat, ondervloerplaat en als wandplaat. Ten opzichte van underlayment zijn OSB platen vochtgevoeliger.

Underlayment kopen doet u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.