text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Constructieplaat

Constructieplaten zijn platen waarbij meerdere dunne lagen hout aan grove vezels zijn samengeperst. De platen worden ingezet bij verschillende constructies. Daarnaast worden deze platen ook gebruikt voor het plaatsen van een wand of plafond, het leggen van vloeren en het maken van meubels. Lees meer

15 producten gevonden

Het belangrijkste verschil tussen constructieplaten van 9, 12 en 18 mm is de dikte van de plaat. Over het algemeen geldt dat hoe dikker de plaat, hoe sterker deze is en hoe meer gewicht de plaat kan dragen.

Een constructieplaat van 9 mm is geschikt voor lichte toepassingen, zoals het bekleden van wanden of het maken van ondervloeren. Een plaat van 12 mm wordt vaak gebruikt voor vloeren, wanden en daken waarbij meer gewicht gedragen moet worden. Een constructieplaat van 18 mm is nog sterker en wordt vaak gebruikt voor zware toepassingen, zoals het maken van dragende constructies waar veel gewicht op komt te staan of waar grote overspanningen nodig zijn.

Constructieplaten toepassen

Houten constructieplaten zijn relatief makkelijk te bewerken. Zo kunnen ze eenvoudig worden gezaagd, geschuurd of geboord om de gewenste vorm en afmeting te krijgen. Daarnaast zijn ze relatief licht en dus makkelijk te hanteren en te installeren. Daarnaast zijn constructieplaten zowel geschikt voor binnen als buiten.

Constructieplaten voor binnen

Voor interieur gebruik van constructieplaten kun je kiezen uit verschillende platen, zoals:

Deze platen hebben allemaal andere eigenschappen en zijn niet geschikt voor buiten.

Constructieplaten voor buiten

Exterieure constructieplaten zijn voorzien van een voorbehandeling. Hierdoor worden de platen niet aangetast door vocht. In het assortiment van PontMeyer vind je twee constructieplaten die geschikt zijn voor buitengebruik: hardhouten multiplex en betonplex.

Constructieplaten kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je constructieplaten kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste constructieplaten op voorraad. Op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.