text.skipToContent text.skipToNavigation
UPDATE: Wij zijn open voor bouwend Nederland en 24/7 online! Voor meer informatie over de maatregelen klik hier!

Rabatdelen

56 producten gevonden

Rabatdelen kopen?

Gaat u aan de slag met uw gevel of schutting? Kies dan voor de houten rabatdelen van Pontmeyer. Een veelgebruikt model van gevelhout is namelijk rabat. Een rabatdeel is voorzien van een profiel aan de lange zijde. Hierdoor kunt u eenvoudig de losse houten rabatdelen in elkaar schuiven. Het creëren van gevelbekleding door middel van houten gevelbekleding wordt een fluitje van een cent. In ons assortiment vindt u rabatdelen in verschillende soorten, afmetingen, profielen en zijn ook verkrijgbaar in het zwart en wit. Wanneer u de tuin onder handen neemt, dan heeft u behoorlijk wat materiaal nodig. Het is dan verstandig om planken te kopen die u veelzijdig kunt inzetten.

Houten rabatdelen worden over het algemeen toegepast als gevelbekleding met een horizontale bevestiging. Het is echter mogelijk om nog meer te maken met dit materiaal. Zo kunt u rabatdelen tevens toepassen voor een tuinhuis of een vorm van tuinafscheiding, zoals schuttingen. Kortom, dit bouwmateriaal leent zich uitstekend voor buitenbetimmeringen.

Bent u op zoek naar andere houten gevelbekleding? Bekijk dan ook eens ons assortiment aan potdekselplanken, boeidelen, zweeds rabat en Totem boeidelen en gootlijsten. Of neem een kijkje in ons volledige aanbod aan houten gevelbekleding.

Rabat in verschillende houtsoorten

Voor ieder project is het juiste bouwmateriaal te vinden bij PontMeyer. Zo zijn de rabatdelen leverbaar in vurenhout, western red cedar, meranti en douglas hout. Elke houtsoort heeft weer zijn plus- en minpunten. Wij adviseren u om goed naar de specificaties te kijken. Op die manier vindt u zeker rabatdelen die het meest geschikt zijn voor uw toepassing. Om u een handje te helpen, zullen wij hieronder kort de verschillende soorten rabat bespreken. 

Vuren rabatdelen

Ten eerste de vuren rabatdelen. Dit type planken zijn verduurzaamd. Hierdoor heeft het product een verwachte levensduur van 10 tot ongeveer 25 jaar. Bent u op zoek naar rabatdelen in het zwart? Ook dan zit u goed met deze planken. Vuren verduurzaamd rabat is namelijk ook leverbaar in zweeds rabat zwart verduurzaamd. Vuren verduurzaamd rabat is ook leverbaar in zweeds rabat zwart verduurzaamd. Deze variantie beschikt over een stijlvolle zwarte coating. Bekijk hier ons assortiment aan zwarte planken.

Meranti rabatdelen

Bij ons in het assortiment vindt ook u Meranti rabatdelen. Meranti hout staat bekend om haar sterke eigenschappen en is zowel binnen als buiten goed te gebruiken. Bent u op zoek naar hout dat u horizontaal kunt monteren? Kies dan voor Meranti rabatdelen. Regenwater wordt van deze houtsoort goed afgevoerd en blijft dus niet liggen op de planken. 

Douglas rabatdelen 

U kunt er ook voor kiezen om rabatdelen in Douglas hout te kopen. Deze planken zijn verkrijgbaar in zweeds rabat en hebben een duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat deze houtsoort een verwachte levensduur heeft van 10 tot 15 jaar. Douglas staat als houtsoort bekend om het iconische oranje uiterlijk en mooie vlamtekening.

Red Cedar rabatdelen

Daarnaast vindt u bij ons Western red cedar rabatdelen. Deze variant is bij PontMeyer verkrijgbaar in halfhoutsrabat of halfhouts dubbel rabat. Western red cedar rabatdelen laten zich goed drogen. Bovendien zijn deze planken makkelijk bewerkbaar en licht in gewicht.

Daarnaast is Western Red Cedar genormeerd met duurzaamheidsklasse 2. Dit houdt in dat u kunt rekenen op een verwachte levensduur van 15 tot 25 jaar. Verder is dit rabat bij ons ook verkrijgbaar in het profiel bekend als zweeds rabat, dit heeft een fijn bezaagde kant.

Voor zowel nieuwbouw als de renovatie van klassieke gevels hebben wij dubbel halfhouts rabat van Totem in ons assortiment. Deze rabatdelen zijn tevens in het wit te verkrijgen. Deze Western Red Cedar rabatdelen zijn een duurzame oplossing voor een stijlvolle gevelbekleding. De delen kunt u horizontaal of verticaal plaatsen. Met de 100mu droog gemeten basis verflaag in RAL kleur 7035, kunt u alle kanten op met de gewenste aflakkleur. Verkrijgbaar met kopmaat 22 x 150 mm, nettomaat 18 x 144 mm en werkende maat 18 x188 mm. Bekijk hier het hele assortiment van Totem. Maak daarbij gebruik van de 15 jaar garantie op alle elementen! Lees hier meer over de voorwaarden.

Rabat planken

Omdat smaken verschillen, heeft Pontmeyer een breed scala houten rabatdelen in huis. Zo vindt u halfhouts rabat, dubbel rabat en zweeds rabat bij ons. Daar komt nog eens bij dat rabatdelen makkelijk bewerkbaar en goed te behandelen zijn met beits voor een langere levensduur. 

Gegronde rabat planken kunt u in de gewenste kleur schilderen. Hierdoor zorgt u ervoor dat uw nieuwe schutting of het nieuwe tuinhuis perfect past bij de uitstraling van de rest van de tuin.
 

Geïmpregneerde rabatdelen

Bent u op zoek naar rabatdelen van geïmpregneerd hout? Dan zit u goed. PontMeyer beschikt over een uitgebreid assortiment rabatdelen geïmpregneerd hout. Maar wat is druk geïmpregneerd vuren precies? En waarom zou u hiervoor kiezen? Geïmpregneerd is het doordrenken van een materiaal met een bepaalde vloeistof. Het is bedoeld om de levensduur van het hout te verlengen. Rabatdelen geïmpregneerd gaan tussen de 10 en 25 jaar mee.

Rabatdelen voor uw schutting gebruiken?

Rabatdelen zijn ideaal voor het bekleden van uw schutting. Het is een duurzaam en de schutting krijgt er een natuurlijke uitstraling door. Wilt u uw tuin een extra luxe uitstraling geven? Kies dan voor zwarte rabatdelen. Onze zwarte rabatdelen geven uw tuin een mooie uitstraling en gaan ook nog eens lang mee: wel 10-15 jaar. Bent u bezig in de tuin? Dan zit u bij PontMeyer goed. Vragen over rabatdelen schutting? Bekijk hier ons assortiment schuttingen of neem contact op met onze klantenservice.

Rabatdelen kopen bij PontMeyer

Wilt u rabatdelen kopen? Maak dan in twee simpele stappen een account bij ons aan. Hierna heeft u de mogelijkheid om onze prijzen in te zien en uw bestelling rabatdelen te plaatsen. Koopt u uw rabatdelen liever in de winkel? Kom dan langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt. De meeste vestigingen hebben een handige drive-in, waar u uw nieuwe lading rabat gemakkelijk kunt inladen in uw auto of bus. Wilt u meer weten over ons assortiment aan rabatdelen of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.