text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Rabatdelen

47 producten gevonden

Rabatdelen

Rabatdelen, oftewel rabatplanken, zijn houten panelen die aan de lange zijde zijn voorzien van een houtverbinding. De planken zijn speciaal vormgegeven met het doel aaneengesloten geplaatst te kunnen worden. De rabatdelen zijn eenvoudig op elkaar te schuiven, wat het zeer geschikt maakt voor horizontale toepassingen.

Houten rabatdelen worden over het algemeen toegepast als gevelbekleding, maar met rabatdelen creëert u ook eenvoudig een terras. Tevens worden rabatdelen toegepast als een vorm van tuinafscheiding, zoals schuttingen. Kortom, dit bouwmateriaal leent zich uitstekend voor buitenbetimmeringen.

Bij PontMeyer vindt u twee soorten rabatdelen: Zweeds rabat en halfhout rabat. Zweedse rabatdelen wordt ook wel een potdekselplanken genoemd. In ons assortiment vindt u onder andere Douglas Zweeds rabat.

Wat zijn de verschillende houtsoorten in rabat?

Bij PontMeyer vindt u een ruim aanbod aan rabatdelen. Rabatdelen zijn leverbaar in verschillende houtsoorten, zoals:

  • Vurenhout
  • Western red cedar
  • Meranti
  • Douglas hout

Vuren rabatdelen

Vuren rabatdelen worden veel gebruikt voor gevelbekleding van schuren en tuinhuisjes, maar ook voor overkappingen en schuttingen. In het assortiment van PontMeyer vindt u verduurzaamd vuren rabatdelen. De rabatdelen zijn verduurzaamd door middel van een vacuüm druk methode. Hierdoor hebben vuren rabatdelen een verwachte levensduur van tien tot ongeveer vijfentwintig jaar.

Meranti rabatdelent

Meranti hout staat bekend om haar sterke eigenschappen. De meranti rabatdelen zijn duurzaam, stabiel en goed te bewerken. U kunt het zowel binnen als buiten verwerken e heeft een levensduur van vijf tot vijftien jaar. De meranti rabatdelen van PontMeyer zijn gegrond, dus deze kunt u eenvoudig in de door u gewenste kleur schilderen.

Red Cedar rabatdelen

Western red cedar (WRC) rabatdelen zijn bij PontMeyer verkrijgbaar in halfhouts rabat, Zweeds rabat of halfhouts dubbel rabat. Red cedar rabatdelen laten zich goed drogen, zijn makkelijk bewerkbaar en licht van gewicht. Western Red Cedar rabatdelen vallen in duurzaamheidsklasse 2 en hebben een verwachte levensduur van vijftien tot vijfentwintig jaar. WRC hoeft niet behandeld te worden. Wilt u dit toch doen? Houd er dan rekening mee dat veel soorten olie, beits en verf niet geschikt zijn. Ook is het belangrijk om met handschoenen te werken, omdat Western Red Cedar rabatdelen vaak huidirritatie kunnen veroorzaken.

Zwarte rabatdelen

Zwarte rabatdelen worden onder andere gebruikt voor het bekleden van een gevel. De planken zijn voorzien van een groef en messing, waardoor u ze gemakkelijk in elkaar schuift. Dit is niet alleen praktisch, aangezien u hierdoor eenvoudig en snel een gevel kunt bekleden, maar ook functioneel. De messing zorgt voor een goede afwatering en maakt de gevel winddicht.

U heeft de keuze uit twee soorten rabat: enkel en dubbel rabat. In het assortiment van PontMeyer vindt u beide soorten. U kunt daarnaast ook kiezen tussen de verschillende structuren en houtsoorten, zoals Zweeds rabat en Douglas rabatdelen. Bij PontMeyer vindt u naast zwarte rabatdelen ook neutraal gekleurde rabatdelen.

Zwart rabat voor een schutting

Bent u op zoek naar een manier waarop u meer privacy in uw tuin creëert? Plaats een schutting met zwarte rabat planken. Zwart rabat geeft uw schutting een moderne uitstraling en zorgt er ook voor dat uw planten in het oog springen. Doordat de planken over elkaar heen vallen, zijn er geen kieren en heeft u volledige privacy.

Rabatdelen geïmpregneerd

Bent u op zoek naar rabatdelen van geïmpregneerd hout? Geïmpregneerde rabatdelen zijn rabatdelen die zijn doordronken in vloeistof dat ervoor zorgt dat de levensduur verlengd wordt en de kans op schimmels verkleind wordt. Geimpregneerde rabatdelen hebben een levensduur van tien en vijfentwintig jaar. 

Bent u op zoek naar andere houten gevelbekleding? Bekijk dan ook eens ons assortiment aan potdekselplanken, boeidelen en Totem boeidelen en gootlijsten.

Rabatdelen behandelen

Rabatdelen hebben veel te verduren in de buitenlucht. Over het algemeen zijn rabatdelen gemaakt van duurzame houtsoorten of zijn deze geïmpregneerd. Hierdoor zijn ze goed bestand tegen alles weersinvloeden. Toch helpt het om de rabatdelen periodiek te behandelen, waardoor de levensduur verlengd wordt.

U kunt de rabatdelen behandelen met een lak, beits, olie of verf. Uiteraard is het belangrijk om eerst goed te kijken of hetgeen waarmee u gaat behandelen geschikt is voor de houtsoort waarop u het gaat aanbrengen. Als uw rabatdelen zijn geïmpregneerd, dan dient uw lak of beits daar geschikt voor te zijn. Alleen dan zal de behandeling effectief werken en zorgen dat het goed hecht en de levensduur daadwerkelijk verlengd wordt.

Rabatdelen kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u rabatdelen kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan rabatdelen, zoals red cedar rabat en vuren rabatdelen. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste rabatdelen voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen