text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Rabatdelen

46 producten gevonden

Rabatdelen kopen

Gaat u aan de slag met uw gevel of schutting? Kies dan voor houten rabatdelen. Een rabatdeel is voorzien van een profiel aan de lange zijde. Hierdoor kunt u eenvoudig de losse houten rabatdelen in elkaar schuiven. In ons assortiment vindt u rabatdelen in verschillende soorten, afmetingen en profielen. Daarnaast zijn ze  verkrijgbaar in het zwart en wit. 

Houten rabatdelen worden over het algemeen toegepast als gevelbekleding met een horizontale bevestiging. Het is echter mogelijk om nog meer te maken met dit materiaal. Zo kunt u rabatdelen tevens toepassen voor een tuinhuis of een vorm van tuinafscheiding, zoals schuttingen. Kortom, dit bouwmateriaal leent zich uitstekend voor buitenbetimmeringen.

Bent u op zoek naar andere houten gevelbekleding? Bekijk dan ook eens ons assortiment aan potdekselplanken, boeidelen, Zweeds rabat en Totem boeidelen en gootlijsten

Rabat in verschillende houtsoorten

De rabatdelen zijn leverbaar in Vurenhout, Western red cedar, Meranti en Douglas Zweeds rabat.Wij adviseren u om goed naar de specificaties te kijken. Op die manier vindt u zeker rabatdelen die het meest geschikt zijn voor uw toepassing. Om u een handje te helpen, zullen wij hieronder kort de verschillende soorten rabat bespreken. 

Vuren rabatdelen

Dit type rabat zijn verduurzaamd. Hierdoor hebben Vuren rabatdelen een verwachte levensduur van tien tot ongeveer vijfentwintig jaar. Bent u op zoek naar rabatdelen in het zwart? Ook dan zit u goed met deze planken. Vuren verduurzaamd rabat is namelijk ook leverbaar in zwart.. Deze variant beschikt over een stijlvolle zwarte coating. Bekijk hier ons assortiment aan zwarte planken.

Meranti rabatdelen

Meranti hout staat bekend om haar sterke eigenschappen en is zowel binnen als buiten goed te gebruiken. Meranti rabatdelen een duurzaamheidsklasse 2-3 en zullen tien tot vijfentwintig jaar mee gaan. Bent u op zoek naar hout dat u horizontaal kunt monteren? Kies dan voor Meranti rabatdelen. Regenwater wordt van deze houtsoort goed afgevoerd en blijft dus niet liggen op de planken. 

Douglas rabatdelen 

U kunt er ook voor kiezen om rabatdelen in Douglas hout te kopen. Deze planken zijn verkrijgbaar in Zweeds rabat en hebben een duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat deze houtsoort een verwachte levensduur heeft van tien tot vijftien jaar. Douglas staat als houtsoort bekend om het iconische oranje uiterlijk en mooie vlamtekening.

Red Cedar rabatdelen

Daarnaast vindt u bij ons Western red cedar rabatdelen. Deze variant is bij PontMeyer verkrijgbaar in halfhoutsrabat of halfhouts dubbel rabat. Western red cedar rabatdelen laten zich goed drogen, zijn makkelijk bewerkbaar en licht van gewicht. Western Red Cedar valt in duurzaamheidsklasse 2 en heeft een verwachte levensduur van vijftien tot vijfentwintig jaar. 

Rabatdelen zwart

Zwarte rabatdelen zijn erg populair. Deze worden veel toegepast onder andere als schuttingplank maar ook als geveldelen tegen bijvoorbeeld een tuinhuis. Er zijn verschillende soorten rabatdelen in zwart. Denk aan zwart Zweeds rabat en zwarte potdekselplanken. 

Rabat planken

Omdat smaken verschillen, heeft PontMeyer een breed scala houten rabatdelen in huis. Zo vindt u halfhouts rabat, dubbel rabat en zweeds rabat bij ons. Daar komt nog eens bij dat rabatdelen makkelijk bewerkbaar en goed te behandelen zijn met beits voor een langere levensduur. 

Gegronde rabat planken kunt u in de gewenste kleur schilderen. Hierdoor zorgt u ervoor dat uw nieuwe schutting of het nieuwe tuinhuis perfect past bij de uitstraling van de rest van de tuin.

Geïmpregneerde rabatdelen

Bent u op zoek naar rabatdelen van geïmpregneerd hout? Dan zit u goed. PontMeyer beschikt over een uitgebreid assortiment rabatdelen geïmpregneerd hout. Geïmpregneerd is het doordrenken van een materiaal met een bepaalde vloeistof. Het is bedoeld om de levensduur van het hout te verlengen. Een ander groot voordeel is dat de planken niet voorgeboord dienen te worden. Rabatdelen geïmpregneerd gaan tussen de tien en vijfentwintig jaar mee.

Rabatdelen behandelen

Over het algemeen zijn rabatdelen gemaakt van duurzame houtsoorten of zijn deze geïmpregneerd. Toch kan het helpen om de rabatdelen te behandelen waardoor de levensduur verlengd wordt. U kunt de planken behandelen met een lak, beits, olie of verf. Uiteraard is het belangrijk om eerst goed te kijken of hetgeen waarmee u gaat behandelen geschikt is voor de houtsoort waarop u het gaat aanbrengen. Als uw rabatdelen zijn geïmpregneerd, dan dient u lak of beits daar wel geschikt voor te zijn. Alleen dan zal de behandeling effectief werken en zorgen dat  het goed hecht en de levensduur daadwerkelijk verlengd wordt.

Rabatdelen kopen bij PontMeyer

Wilt u rabatdelen kopen? Maak dan in twee simpele stappen een account bij ons aan. Hierna heeft u de mogelijkheid om onze prijzen in te zien en uw bestelling  te plaatsen. Koopt u uw rabatdelen liever in de winkel? Kom dan langs bij een van onze vestigingen. De meeste vestigingen hebben een handige drive-in, waar u uw nieuwe lading rabat gemakkelijk kunt inladen in uw auto of bus. Wilt u meer weten over ons assortiment aan rabatdelen of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.