text.skipToContent text.skipToNavigation

Rabatdelen

Een veelgebruikt model van gevelhout is een rabat. Deze planken zijn voorzien van een profiel aan de lange zijde. Hierdoor kunt u eenvoudig de losse rabatdelen in elkaar schuiven. Het creëren van een gevelbekleding met een horizontale bevestiging wordt een fluitje van een cent met dit praktische bouwmateriaal. Bij PontMeyer zit u goed wanneer u rabatdelen wilt kopen voor uw klus. In ons assortiment vindt u rabat in verschillende soorten, afmetingen en profielen. PontMeyer heeft hierdoor gegarandeerd het materiaal met de uitstraling die geheel naar wens is. Wilt u direct aan de slag gaan met deze uitstekende planken? Plaats dan gelijk uw bestelling in de webshop of bezoek een van onze vestigingen! Lees hier meer over de specificaties en soorten rabatdelen.

  • 1(current)
  • 3
59 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Materiaal voor buitenbetimmering

Wanneer u de tuin onder handen neemt, dan heeft u behoorlijk wat materiaal nodig. Het is dan verstandig om planken te kopen die u veelzijdig kunt inzetten. Rabatdelen worden over het algemeen toegepast als gevelbekleding met een horizontale bevestiging. Het is echter mogelijk om nog meer te maken met dit materiaal. Zo kunt u rabatdelen tevens toepassen voor een tuinhuisje of een vorm van tuinafscheiding, zoals schuttingen. Kortom, dit bouwmateriaal leent zich uitstekend voor buitenbetimmeringen. 

Omdat smaken verschillen, heeft Pontmeyer een breed scala rabatdelen in huis. Zo vindt u halfhouts rabat, dubbel rabat en zweeds rabat bij ons. Daar komt nog eens bij dat rabatdelen makkelijk bewerkbaar en goed na te behandelen zijn. Gegronde rabatdelen kunt u tevens in de gewenste kleur schilderen. Hierdoor zorgt u ervoor dat uw nieuwe schutting of het nieuwe tuinhuisje perfect past bij de uitstraling van de rest van de tuin. 

Soorten rabat

Voor ieder project is het juiste bouwmateriaal te vinden bij PontMeyer. Zo zijn de rabatdelen leverbaar in vuren verduurzaamd, western red cedar, meranti, douglas. Elke houtsoort heeft weer zijn plus- en minpunten. Wij adviseren u om goed naar de specificaties te kijken. Op die manier vindt u zeker rabatdelen die het meest geschikt zijn voor uw toepassing. Om u een handje te helpen, zullen wij nu even kort de verschillende soorten rabat bespreken. Alle varianten vindt u uiteraard in het assortiment van PontMeyer.

Ten eerste de vuren verduurzaamde rabatdelen. Dit type planken zijn verduurzaamd. Hierdoor heeft het product een verwachte levensduur van 10 tot ongeveer 25 jaar. Vuren verduurzaamd rabat is ook leverbaar in zweeds rabat zwart verduurzaamd. Deze variantie beschikt over een stijlvolle zwarte coating.

Daarnaast is er western red cedar. Deze variant is bij PontMeyer verkrijgbaar in halfhoutsrabat of halfhouts dubbel rabat. Western red cedar rabatdelen laten zich goed drogen. Bovendien zijn deze planken makkelijk bewerkbaar. Daarnaast is western red cedar genormeerd met duurzaamheidsklasse 2. Dit houdt in dat u kunt rekenen op een verwachte levensduur van 15 tot 25 jaar. Verder is dit rabat bij ons ook verkrijgbaar in het profiel bekend als zweeds rabat, dit heeft een fijn bezaagde kant.

Ten slotte kunt u nog kiezen om rabatdelen in Douglas te kopen. Deze planken zijn verkrijgbaar in zweeds rabat en hebben een duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat deze houtsoort een verwachte levensduur heeft van 10 tot 15 jaar. Douglas staat als houtsoort bekend om het iconische oranje uiterlijk en mooie vlamtekening.

Rabatdelen kopen bij PontMeyer

Staat u te springen om de handen uit de mouwen te steken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Het is namelijk mogelijk om rabatdelen te kopen zowel via de webshop als in één van onze vestigingen. U kunt bovendien gebruik maken van onze uitstekende drive-in. Daar rijdt u met auto en al naar binnen. U zoekt vervolgens het gewenste bouwmateriaal op, laadt het in uw voertuig en rekent het af. Hierdoor kunt u direct weer verder gaan met klussen. Daarom bouwt u beter met PontMeyer. Dus wacht niet langer en bestel vandaag nog uw bouwmateriaal bij ons!