text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Red Cedar Rabat

24 producten gevonden

Bij PontMeyer vindt u ook uitstekende rabatdelen van Red Cedar. Deze hardhouten naaldsoort, ook wel bekend onder de naam Western Red Cedar (WRC), levert makkelijk te bewerken rabatdelen. Rabat is een model van gevelhout die zijn voorzien van een profiel aan de lange zijde. Door deze constructie schuift u de losse Red Car vellingdelen eenvoudig in elkaar. Zo heeft u binnen no-time uw gevelbekleding voorzien van een sterke, duurzame en makkelijk bewerkbare houtsoort. 

Bent u opzoek naar een ander houtsoort? Bij PontMeyer vindt u ook Vuren vellingdelen en Douglas rabatdelen.

Van wat voor hout is Western Red Cedar Rabat gemaakt?

De halfhouts rabatdelen van Western Red Cedar zijn gemaakt van een hardhouten naaldsoort, afkomstig van de naaldbomen uit Canada. De houtsoort waar de vellingdelen van Red Cedar van gemaakt worden is een van wat minder harde dan andere houtsoorten die net als Western Red Cedar rabat onder hardhout vallen. De rabatdelen van Red Cedar vallen onder duurzaamheidsklasse 2. Dit houdt in dat u uit mag gaan van een levensduur van ongeveer 15 tot 25 jaar.

Voordelen van Red Cedar Rabat

Het werken met Red Cedar rabat kent enkele grote voordelen. Zo is er voor deze houtsoort geen behandeling noodzakelijk om toch tot de eerder genoemde lange levensduur te komen. Daarnaast zorgen de vellingdelen samen voor een super dichte structuur, wat weer heel isolerend werkt. Western Red Cedar rabat weet zich prima zelf te redden. Zo is het heel goed bestand tegen alle mogelijk weertypes. In de loop der tijd kan het hout wat grijzer worden wanneer er veel vocht op is gekomen, maar dit doet niets af aan de kwaliteit van de planken. Daarnaast biedt de houtsoort natuurlijke bescherming tegen schimmels, insecten en houtrot. Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk: Red Cedar is enorm licht in gewicht en daarom goed tilbaar. Mede daardoor is het vormvaste hout heel eenvoudig te bewerken, al is dit dus niet per se nodig! Toepassingen Western Red Cedar Rabat Bij Pontmeyer vindt u de Red Cedar veilingdelen in twee soorten: halfhoutsrabat en halfhouts dubbel rabat. Laatstgenoemde houtsoort houtsoort raden we met name aan bij nieuwbouw of renovatie van klassieke gevels. Hoewel gevelbekleding de meest gebruikte toepassing is van Western Red Cedar rabat, kunt u deze planksoort ook gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld een tuinhuis, schuttingen, pergola’s of vensterbanken.

Red Cedar rabat kopen bij PontMeyer

Wilt u aan de slag met de Red Cedar rabatdelen? Bestel dan uw hout bij PontMeyer. Binnen twee eenvoudige stappen maakt u een account bij ons aan, waarna u de prijzen kunt inzien en de bestelling kunt plaatsen. Koopt u uw rabatdelen liever in de winkel? Kom dan langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt. Bent u benieuwd naar onze voorwaarden, of heeft u gewoon behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij nemen alle tijd voor uw vragen en kunnen u ook helpen met persoonlijk advies!