text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Netto kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Lengte (mm)
Toon meer Toon minder
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Lambda waarde
Aantal lagen
Productgroep
Filter 17 resultaten

Boeidelen

17 producten gevonden

Boeidelen

Een boeideel of boeiboord is een type dakrandafwerking. In het assortiment boeidelen, vindt u bij PontMeyer onder andere boeidelen van Western Red Cedar, Pontpaint garant en Medite Tricoya.

Boeidelen van hout

Western Red Cedar

Boeidelen van Western Red Cedar zijn rift gezaagd. Deze gevingerlaste/gelamineerde boeidelen zijn de beste in Nederland. Rift gezaagd hout geeft weinig aftekening in de boeien, waardoor de oppervlakte egaal is. Daarnaast is de hechting van de verf ten opzichte van dossé gezaagd hout (geen rasing grain) beter.

De boeidelen dienen goed geventileerd en met RVS bevestigingsmateriaal aangebracht te worden. Voor het aanbrengen dient u eenmaal rondom af te schilderen. Na het aanbrengen van de boeidelen plamuurt u de boorgaten en schildert u het materiaal af. U kunt de boeidelen ook onafgewerkt plaatsen, maar dan moet u de houten boeidelen binnen zes maanden aflakken. In het assortiment van PontMeyer vindt u Western Red Cedar boeidelen van producent Totem. Deze houten boeidelen zijn duurzaam, vormvast en isolerend. De levensduur is tussen de vijftien en vijfentwintig jaar.

Pontpaint boeidelen

Pontpaint garant boeidelen (FSC gecertificeerd) zijn multiplex opgebouwd uit berken en aan twee zijden voorzien van een 390 gr/m2 voorbehandelde paintfilm. Berkentriplex wordt uit dun geschilde fineren opgebouwd. De 18 mm dikke plaat bestaat bijna altijd uit dertien lagen hout. U kunt dit vergelijken met hardhouttriplex, dit bestaat vaak uit zeven lagen of met Okoumé, bestaande uit negen lagen.

Boeidelen van kunststof

Unipanel boeidelen

Een alternatief voor Red Cedar en Pontpaint boeidelen zijn de Unipanel boeidelen. Deze hebben de eigenschappen van hout en bieden de voordelen van kunststof boeidelen. De Unipanel boeidelen komen voort uit een uniek productieproces.

Het kunststof van deze boeidelen heeft een constante dichtheid en heeft een glad en mat oppervlak. Het voordeel hiervan is dat vuil zich nauwelijks kan hechten. Ze zijn daarnaast goed afwasbaar en nemen geen vocht op. Ook zijn de boeidelen kleurvast en door de uitstekende kwaliteit heeft het een levenslange garantie tegen delamineren en rotten. Met betrekking tot duurzaamheid is te vermelden dat deze boeidelen recyclebaar zijn.

Boeidelen kopen bij PontMeyer

Wilt u boeidelen kopen bij PontMeyer? U kunt ze online bestellen of langskomen in een van onze vestigingen bij u in de buurt. Mocht u aanvullende vragen hebben over de boeidelen dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.