text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Merk
Toepassingsgebied
Randafwerking
Lengte (mm)
Breedte (mm)
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Materiaalsoort
Brandklasse
Diameter (mm)
Op band
Productgroep
Filter 8 resultaten

Estrich vloer

8 producten gevonden

Estrich vloer

Estrich vloeren worden gemaakt van estrich vloerplaten. Deze dunne platen zijn gebruiksvriendelijk aan de bovenkant en isolerend aan de onderkant. De platen worden ook wel estrich vloerplaten of estrich vloerelementen genoemd.

Wat zijn estrich vloerplaten?

Estrich vloerplaten dienen zowel als een dekvloer en als isolerende vloerplaat. Dit komt doordat de plaat aan de onderkant is voorzien van minerale wol of steenwol. Deze isolerende vloerplaten worden geplaatst op een betonvloer en verbonden met speciale estrichlijm. Estrich vloerplaten werken als een zwevende dekvloer. Het voornaamste doel van de vloerplaten is het effenen van de ondergrond. Vervolgens wordt hierop een andere vloer aangebracht. Deze droge dekvloeren, ook wel droogvloeren genoemd, zijn sneller geplaatst dan natte oplossingen zoals een betonnen vloer.

De voordelen van estrich vloerplaten

Het gebruik van estrich vloerplaten kent meerdere voordelen. De platen zijn:

  • Brandwerend, zo draagt de plaatsing ook bij aan het behalen van veiligheidsdoelstellingen.
  • Dun, zonder afbreuk te doen aan hun isolerend vermogen. Daarnaast wordt de look en feel van de ruimte hierdoor ook niet teveel aangepast.
  • Van een handzaam formaat. Hierdoor zijn de platen ook geschikt bij vloerrenovaties en kunnen de platen naar binnen worden gedragen zonder kans op randschade. Dankzij de flexibiliteit van het materiaal kan dan vaak ook de originele vloer teruggeplaatst worden.
  • Bestand tegen hoge puntbelasting.

Soorten estrich vloerplaten bij PontMeyer

In ons assortiment vind je estrich vloerplaten van twee verschillende merken: Fermacell en Unifloor. Beide merken lichten we hieronder voor je toe.

Fermacell vloer

De Fermacell vloerelementen hebben een hoog niveau van warmte isolatie. Daarnaast biedt het de mogelijkheid tot een zwevende draagconstructie en een hoog niveau van geluidsisolatie. De demping van de vloerelementen is extra sterk voor contactgeluid. Dit maakt een estrich vloer geschikt voor verschillende wooneenheden wanneer deze zich boven elkaar bevinden. Bekijk hier ons volledige assortiment Fermacell platen. Meer op zoek naar een stootvaste plaat? Bekijk dan onze gipsvezelplaten.

Unifloor

De Unifloor vloerelementen staan bekend om het hoge niveau in geluidsreductie. De Unifloor vloerelementen werken daarnaast ook egaliserend en isolerend. De vloerelementen zijn snel en eenvoudig te installeren. Bekijk het volledige assortiment aan Unifloor platen van PontMeyer.

Estrich vloer kopen bij PontMeyer

Heb je alle estrich vloer benodigdheden gevonden die bij jouw wensen aansluiten? Bestel jouw estrich vloer dan eenvoudig en snel online via onze webshop. Kun je onze prijzen niet inzien? Maak dan in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Daarna kun je de prijzen inzien en jouw estrich vloer online bestellen.

De elementen zijn gemakkelijk af te halen bij één van onze vestigingen. Bovendien kunnen wij de elementen op maat zagen in onze zagerij. Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar.