text.skipToContent text.skipToNavigation

Tuinschermen

Meer weten over tuinschermen? Lees hier verder

9 producten gevonden

Tuinscherm kopen?

Gaat u aan de slag met uw tuin en bent u op zoek naar een tuinscherm om een stevige schutting te plaatsen? Dan zit u bij ons goed! Voor meer rust en privacy in uw tuin, of voor het afschermen van de wind is het plaatsen van een tuinscherm de ideale oplossing. Ook is het kopen van een schutting geschikt voor het afscheiden van uw erf. Het afschermen van uw tuin kan op verschillende manieren, daarom biedt PontMeyer een ruime keuze aan tuinschermen. Zo kunt u de geschikte schutting kiezen die past bij uw wensen. Laat u inspireren door ons aanbod. Op de website van PontMeyer vindt u tuinschermen van hoge kwaliteit en in diverse designs en afmetingen.

Waar moet u rekening mee houden bij het kopen van een tuinscherm?

Het is niet eenvouding om in één keer een perfecte schutting of tuinscherm te kiezen. Iedere situatie is anders. Maar geen paniek! Wij hebben een aantal zaken op een rij gezet waar u op moet letten. Met PontMeyer maakt u van de tuin een heerlijke plek om lekker van de zon te genieten. Bij het kopen van uw tuinscherm dient u rekening te houden met de volgende punten:

 • Kiest u voor verticale of horizontale planken? Dit is alles bepalend voor de uitstraling van uw tuinscherm en uiteindelijk van de tuin. Er bestaan ook universele schuttingen. Deze zijn dus aan beide kanten gelijk. Wel zo makkelijk!
 • Hoeveel planken heeft u nodig? De hoeveelheid planken staat meestal gelijk aan het zicht dat u heeft door de schutting. Heeft een een tuinscherm met 12 planken dan heeft u meer zicht dan een schutting met een 20 planken.
 • Welke houtsoort is geschikt? Tuinschermen zijn in meerdere houtsoorten verkrijgbaar. Iedere houtsoort heeft voordelen en nadelen. De kwaliteit van de planken is voornamelijk te bepalen aan de hand van de duurzaamheid en levensduur. Ook de bewerking van de planken speelt hierin een belangrijke rol. Wij raden aan de schutting minimaal een keer in de twee jaar met beits te bewerken.
 • Met welke bijzaken moet u rekening houden? Het klinkt misschien vreemd, maar de schutting is vaak de oorzaak een burenruzie. Spreek altijd goed af met uw buren hoe u de situatie gaat oppakken. Er zijn in Nederland veel regels rondom de erfafscheiding en erg vaak worden deze niet goed nageleefd.

Welke soorten tuinschermen bestaan er?

Als u op zoek bent naar een tuinscherm heeft de volgende mogelijkheden:

 • Hardhouten tuinschermen
 • Schuttingen
 • Gaaspaneel
 • Trellisschermen
 • Tuinschermen van geïmpregneerd hout
 • Tuinschermen van rabatdelen
 • Composiet tuinschermen
 • Waaierscherm
 • Composiet tuinschermen met aluminium
 • |Kokos tuinscherm
 • Tuinschermen voor afbouw

Van welke houtsoort zijn houten tuinschermen gemaakt?

Tuinschermen zijn er in alle soorten en maten. Zo kunt u gaan voor een tuinscherm van hout maar ook ijzer of een combinatie tussen beiden. Wat betreft houten tuinschermen kunt u bij ons kiezen voor de volgende opties:

Geïmpregneerd vuren tuinschermen

Deze schermen zijn voorzien van het KOMO keurmerk, wat inhoudt dat het garantie biedt voor verantwoord behandeld hout met de in Nederland toegelaten verduurzamingsmiddelen. De geïmpregneerde vuren tuinschermen zijn beschikbaar met een toog en rechte bovenkant. De rechte tuinschermen zijn af te werken met een vuren geïmpregneerde afdeklat. PontMeyer heeft hierin de afmetingen 1800x1800mm en 1800x2000mm.

Hardhouten tuinschermen

Hardhouten tuinschermen zijn niet alleen functioneel en duurzaam, maar ook zeer decoratief. De hardhouten schuttingdelen zijn verkrijgbaar in rechte uitvoeringen en met een toog. Ook hebben wij hardhouten tuinschermen die voorzien zijn van een hardhouten raamwerk. Dit geeft de schutting een speelse uitstraling. Bovendien kan er gekozen worden voor horizontale en verticale planken. PontMeyer heeft hardhouten tuinschermen in de afmetingen 1800x900mm, 1800x1300mm en 1800x1800mm.

Geïmpregneerde grenen tuinschermen

Grenen is lichtbruin van kleur en geschikt voor verwerking in de tuin. Naast deze lichtbruine kleur, kunt u kiezen voor een antraciet gekleurde schuttingdeel. PontMeyer heeft geïmpregneerd grenen tuinschermen in de afmetingen 1800x1300mm en 1800x1800mm.

Douglas tuinschermen

Douglas is een (naald) houtsoort met een fraai oranjeachtig geelbruin uiterlijk en een mooie levendige vlamtekening. De douglas tuinschermen zijn er met ruwe planken voor een rustieke uitstraling en met geschaafde planken voor een mooie kleurschakering. PontMeyer heeft douglas tuinschermen in de afmeting 1800x1800mm. Tot slot heeft PontMeyer ook een RVS tuinscherm in het assortiment.

Schutting laten plaatsen of zelf plaatsen?

Heeft u niet alleen groende vingers maar bent u ook nog eens handig? Dan is het mogelijk om zelf een schutitng te plaatsen. Maak daarbij altijd gebruik van de bijbehorende handleiding. Want iedere schutting is anders. Ben u minder behendig in klussen? Dan raden wij aan het te laten uitvoeren door een professional. Het plaatsen van een schutting let namelijk er nauw en is niet eenvoudig. Er zijn veel zaken waar u rekening mee dient te houden. Heeft u advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in de vestiging.

Welke modellen tuinschermen en schuttingen zijn er?

Als het gaat om een tuinscherm of schutting zijn er meerdere opties waaruit u kunt kiezen. Zo zijn de afscheidingen in meerdere vormen verkrijgbaar. De meest voorkomende is natuurlijk de rechthoekige schutting. Dit is dan ook het model dat wij verkopen. Rechte hoeken geven uw tuin een strakke maar sfeervolle uitstraling en zijn gemakkelijk te plaatsen. Bekijk hier ons assortiment schuttingen. Ook kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld trellis gaas. Dit zijn open schermen van gaas en omringt met hout of metaal. Dit zorgt ervoor dat uw tuin deels of geheel te zien is. Een ander voordeel van trellisschermen of een gaaspanelen is dat ze erg geschikt zijn om ze te laten begroeien met klimplanten. Daarnaast heeft PontMeyer ook houten hekwerken in het assortiment. Meer weten? U leest het hier.

Bent u van plan een hardhouten tuinhek of houten hekwerk te kopen?

Een tuinhek of houten hekwerk past perfect in open tuinen of als afscheiding van uw erf. Ze geven een natuurlijke uitstraling. De latten van het houten hekwerk zijn met gegalvaniseerd ijzerdraad aan elkaar gebonden. Ons assortiment bestaat uit kwalitatief hoogstaande producten. Zo kunt u kiezen voor kastanjehouten hekwerken of een van onze kant-en-klare schuttingen. Bekijk hier ons assortiment houten hekwerken. U koopt uw hardhouten tuinhek gemakkelijk online.

Wat zijn de voordelen van trellis?

De voordelen van trellis is dat u ze kunt versieren met bloemen en planten. Bekijk hier ons assortiment trellis. Met het gaas in de trellis kunt u alle kanten op. Er zijn meerdere toepassingen voor uw tuin mogelijk. Gaas is niet alleen geschikt voor een afscheiding, maar kan ook gebruikt worden als compostbak of bijvoorbeeld een nieuw konijnenhok. Zo kunt u kiezen voor buigbaar gaas.