text.skipToContent text.skipToNavigation
UPDATE: Wij zijn open voor bouwend Nederland. Voor 13:00 besteld, is de volgende dag tussen (ma-vrij) 10:00 - 17:00 / (za) 10:00 - 15:00 afhalen

Tuinschermen

6 producten gevonden

Tuinscherm kopen?

Gaat u aan de slag met een tuinproject en bent u op zoek naar een tuinscherm om een stevige schutting te plaatsen? Dan zit u bij ons goed! Voor het creëren van rust en privacy of voor het afschermen van de wind is het plaatsen van een tuinscherm de ideale oplossing. Ook is het kopen van een schutting geschikt voor het afscheiden van het erf. Het afschermen van de tuin kan op verschillende manieren, daarom biedt PontMeyer een ruime keuze aan tuinschermen. Zo kunt u de geschikte schutting kiezen die past bij uw wensen. Laat u inspireren door ons aanbod. Op de website van PontMeyer vindt u tuinschermen van hoge kwaliteit en in diverse designs en afmetingen.

Waar moet u rekening mee houden bij het kopen van een tuinscherm?

Het is niet eenvouding om in één keer een perfecte schutting of tuinscherm te kiezen. Wij hebben een aantal zaken op een rij gezet waar u op moet letten. Bij het kopen van een tuinscherm dient u rekening te houden met de volgende punten:

 • Kiest u voor verticale of horizontale planken? Dit is alles bepalend voor de uitstraling van het tuinscherm en uiteindelijk van de tuin. Er bestaan ook universele schuttingen. Deze zijn dus aan beide kanten gelijk.
 • Welke houtsoort is geschikt? Tuinschermen zijn in meerdere houtsoorten verkrijgbaar. Iedere houtsoort heeft voordelen en nadelen. De kwaliteit van de planken is voornamelijk te bepalen aan de hand van de duurzaamheid en levensduur. Ook de bewerking van de planken speelt hierin een belangrijke rol. Wij raden aan de schutting minimaal een keer in de twee jaar met beits te bewerken.
 • Met welke bijzaken moet u rekening houden? Er zijn in Nederland veel regels rondom de erfafscheiding. Zorg voor een goede afstemming tussen de eigenaren van de tuin en de buren. 

Welke soorten tuinschermen bestaan er?

Als u op zoek bent naar een tuinscherm heeft u de volgende mogelijkheden:

 • Hardhouten tuinschermen
 • Schuttingen
 • Gaaspaneel
 • Trellisschermen
 • Tuinschermen van geïmpregneerd hout
 • Tuinschermen van rabatdelen
 • Composiet tuinschermen
 • Waaierscherm
 • Composiet tuinschermen met aluminium
 • Kokos tuinscherm
 • Tuinschermen voor afbouw

Van welke houtsoort zijn houten tuinschermen gemaakt?

Bij ons kunt u kiezen uit de volgende opties: 

Geïmpregneerd vuren tuinschermen

Deze schermen zijn voorzien van het KOMO keurmerk, wat inhoudt dat het garantie biedt voor verantwoord behandeld hout met de in Nederland toegelaten verduurzamingsmiddelen. De geïmpregneerde vuren tuinschermen zijn beschikbaar met een toog en rechte bovenkant. De rechte tuinschermen zijn af te werken met een vuren geïmpregneerde afdeklat. PontMeyer heeft hierin de afmetingen 1800x1800mm en 1800x2000mm.

Hardhouten tuinschermen

Hardhouten tuinschermen zijn niet alleen functioneel en duurzaam, maar ook zeer decoratief. De hardhouten schuttingdelen zijn verkrijgbaar in rechte uitvoeringen en met een toog. Ook hebben wij hardhouten tuinschermen die voorzien zijn van een hardhouten raamwerk. Dit geeft de schutting een speelse uitstraling. Bovendien kan er gekozen worden voor horizontale en verticale planken. PontMeyer heeft hardhouten tuinschermen in de afmetingen 1800x900mm, 1800x1300mm en 1800x1800mm.

Geïmpregneerde grenen tuinschermen

Grenen is lichtbruin van kleur en geschikt voor verwerking in de tuin. Naast deze lichtbruine kleur, kunt u kiezen voor een antraciet gekleurde schuttingdeel. PontMeyer heeft geïmpregneerd grenen tuinschermen in de afmetingen 1800x1300mm en 1800x1800mm.

Douglas tuinschermen

Douglas is een (naald) houtsoort met een fraai oranjeachtig geelbruin uiterlijk en een mooie levendige vlamtekening. De douglas tuinschermen zijn er met ruwe planken voor een rustieke uitstraling en met geschaafde planken voor een mooie kleurschakering. PontMeyer heeft douglas tuinschermen in de afmeting 1800x1800mm.

Schutting laten plaatsen of zelf plaatsen?

Als u zelf de schutting gaat plaatsen, maak daarbij altijd gebruik van de bijbehorende handleiding. Lees hier handige tips over het plaatsen van een schutting. Heeft u vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in de vestiging. Wij helpen u graag verder!

Welke modellen tuinschermen en schuttingen zijn er?

Als het gaat om een tuinscherm of schutting zijn er meerdere opties waaruit u kunt kiezen. Zo zijn de afscheidingen in meerdere vormen verkrijgbaar. De meest voorkomende is de rechthoekige schutting. Rechte hoeken geven de tuin een strakke maar sfeervolle uitstraling en zijn gemakkelijk te plaatsen. Ook heeft u bij ons de optie voor trellis. Dit zijn open schermen van gaas omringt met hout. Hierdoor kan er door de afscherming heen gekeken worden of u kunt deze laten begroeien met bijvoorbeeld klimplanten. Daarnaast hebben wij ook houten hekwerken in ons assortiment. 

Bent u van plan een hardhouten tuinhek of houten hekwerk te kopen?

Een tuinhek of houten hekwerk past perfect in open tuinen of als afscheiding van een erf. Ze geven een natuurlijke uitstraling. De latten van het houten hekwerk zijn met gegalvaniseerd ijzerdraad aan elkaar gebonden. Ons assortiment bestaat uit kwalitatief hoogstaande producten. Zo kunt u kiezen voor kastanjehouten hekwerken of één van onze kant-en-klare schuttingen. Bekijk hier ons assortiment houten hekwerken

Wat zijn de voordelen van trellis?

De voordelen van trellis is dat u de schermen kunt aankleden met begroeiing van bloemen en planten. Bekijk hier ons assortiment trellis