text.skipToContent text.skipToNavigation

Geïmpregneerd hout

42 producten gevonden

Geïmpregneerd hout

Bent u op zoek naar geïmpregneerd verduurzaamd hout als gevelbekleding, of voor het maken van schuttingen, tuinhuisjes of bergingen? Dan bent u bij PontMeyer aan het goede adres. PontMeyer beschikt over een uitgebreid assortiment aan geïmpregneerd vuren delen. Maar wat is druk geïmpregneerd vuren precies? En waarom zou u hiervoor kiezen?

Impregneren

Impregneren is het doordrenken van een materiaal met een bepaalde vloeistof. Hiermee kan het materiaal eigenschappen als waterafstotend, schimmelwerend en/of brandvertragend krijgen. Bij geïmpregneerd vurenhout wordt het hout geïmpregneerd om de duurzaamheid, ofwel de levensduur van het hout op te waarderen. Vurenhout heeft van zichzelf geen hoge duurzaamheid. In de bouw heeft vurenhout een geschatte levensduur van 5 tot 10 jaar. Vurenhout dat in contact komt met weersinvloeden heeft een wenselijke duurzaamheidklasse van geschatte levensduur van 10 tot 25 jaar. Door het impregneren van vurenhout krijgt het hout deze duurzaamheid. In de volksmond wordt impregneren ook wel wolmaniseren genoemd.

Geimpregneerd hout behandelen

In principe is geimpregneerd hout al behandeld. Toch is het aan te raden geimpregneerd hout te behandelen. Door bijvoorbeeld geimpregneerd hout te beitsen wordt de levensduur aanzienlijk verlengd. Het is wel van belang er goed op te letten dat de beits die u gebruikt geschikt is voor het beitsen van geïmpregneerd hout. Ook olie is geschikt om dit hout mee te behandlen. Ook hiervoor geldt dat het van belang is een olie te kiezen die geschikt is voor dit hout. 

Voordelen van geïmpregneerd hout

Het voordeel van geïmpregneerd hout is het geringe onderhoud. Overschilderen kan het best met een vochtregulerende beits. Vochtregulerend wil zeggen dat er vocht uit het hout kan, maar dat er geen vocht binnen komt. Het hout kan als het ware ademen. Voordeel van een beits op waterbasis is dat kan worden toegepast als het hout nog iets vochtig is, een voorwaarde is wel dat het later droog moet zijn om uit te harden. Nadeel van overschilderen is, dat u de verflaag moet onderhouden.

Geïmpregneerd hout bij PontMeyer

PontMeyer heeft geïmpregneerd vuren in alle soorten en maten. Laat u verrassen door ons aanbod. Het meeste geimpregneerde hout hebben we op voorraad waardoor we dit snel en betrouwbvaar kunnen leveren. Bij voorraad betekent voor 13.00 uur bestellen dat we de volgende dag kunnen leveren. Naast leveren kunt u er ook voor kiezen om het af te halen in één van onze verstigingen. We hebben 48 vestigingen verspreid over het hele land. Voor vragen en advies kunt u terecht bij onze klantenservice en bij één van de PontMeyer vestigingen.