text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Geïmpregneerd vuren

40 producten gevonden

Geïmpregneerd hout

Bent u op zoek naar tuinhout dat lang mee gaat? Kies dan voor geïmpregneerd vurenhout. Dit houtsoort heeft een levensduur van 10 tot 25 jaar en is daarmee uitermate geschikt voor het maken van schuttingen en tuinhuisjes. Dankzij de geschaafde afwerking van het geïmpregneerde vurenhout zijn de balken, latten en palen direct te gebruiken.

Zit het juiste hout er niet tussen? Bekijk ook ons aanbod houten planken en houten latten.

Wat is geïmpregneerd hout?

Impregneren is het doordrenken van een materiaal met een bepaalde vloeistof. Vaak is dit een combinatie van chemicaliën met koper als hoofdbestanddeel. Dit wordt ook bij het hout gedaan, zodat het materiaal waterafstotend, schimmelwerend en/of brandvertragend wordt. Hiermee wordt de duurzaamheid, oftewel de levensduur, van het hout verbeterd. Geïmpregneerd kan vurenhout 10 tot 25 jaar meegaan.

Voorheen werd het impregneren gedaan met behulp van wolmanzouten. Vandaar dat geïmpregneerd hout ook wel bekend staat als gewolmaniseerd hout.

Zo is geïmpregneerd hout te herkennen

Geïmpregneerd hout is te herkennen aan de groene gloed van het hout. Deze gloed ontstaat door het gebruik van koper in de combinatie van chemicaliën. Wanneer het hout in gebruik is, zal het na enige tijd lichtgrijs kleuren.

Twee verschillende technieken om hout te impregneren

Het impregneren van de balken en planken kan op twee verschillende manieren gebeuren. Het hout kan geïmpregneerd worden door dit onder te dompelen in het impregneermiddel of door gebruik te maken van hoge druk. Bij deze laatste techniek wordt het hout in een grote impregneerketel geplaatst waaraan het impregneermiddel wordt toegevoegd. De ketel wordt vervolgens vacuüm getrokken, waardoor het impregneermiddel onder hoge druk in het hout wordt geperst. Hierdoor komt het middel dieper in het hout terecht, zodat het hout nog beter wordt beschermd. Alle geïmpregneerde balken en planken in ons assortiment zijn onder druk geïmpregneerd.

Geïmpregneerd hout behandelen

Om de levensduur van het geïmpregneerde hout te verlengen, raden we u aan het hout te behandelen met beits of olie. Let hierbij op dat u kiest voor een beits of olie die geschikt is voor geïmpregneerd hout. Geïmpregneerd hout kan namelijk voor problemen zorgen met de hechting van de olie of het beits. Wacht tot een maand na de impregnatie met de behandeling van het hout voor het beste resultaat.

Soorten geïmpregneerd hout bij PontMeyer

In ons assortiment vindt u geïmpregneerd vurenhout in vijf verschillende vormen: Geïmpregneerde balken Geïmpregneerde achterlatten Geïmpregneerde planken Geïmpregneerde palen Geïmpregneerde latten

Daarnaast bieden wij verschillende lengte- en kopmaten aan van het hout. Zit de door uw gewenste maat hier niet tussen? Neem dan contact op met onze zagerij, wij helpen u graag!

Geïmpregneerd hout kopen bij PontMeyer

PontMeyer heeft geïmpregneerd vurenhout in alle soorten en maten. Maak in slechts twee stappen eenvoudig een account aan, zodat u de prijzen van het gehele assortiment kunt inzien. Vervolgens plaats u gemakkelijk uw bestelling online. Bij voorraad betekent voor 13.00 uur bestellen dat we de volgende dag kunnen leveren. Naast leveren kunt u er ook voor kiezen om het af te halen in één van onze vestigingen. We hebben 48 vestigingen verspreid over het hele land.

Voor vragen en advies kunt u terecht bij onze klantenservice en bij één van de PontMeyer vestigingen.