text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Geïmpregneerd hout

Ben je op zoek naar tuinhout dat lang mee gaat? Kies dan voor geïmpregneerd vurenhout. Deze bewerkte houtsoort heeft een levensduur van 10 tot 25 jaar en is daarmee uitermate geschikt voor het maken van schuttingen en tuinhuisjes. Dankzij de geschaafde afwerking van het geïmpregneerde vurenhout zijn balken, latten en palen direct te gebruiken.

38 producten gevonden

Wat is geïmpregneerd hout?

Impregneren is het doordrenken van een materiaal met een bepaalde vloeistof. Vaak is dit een combinatie van chemicaliën met koper als hoofdbestanddeel. Dit wordt ook bij het hout gedaan, zodat het materiaal waterafstotend, schimmelwerend en/of brandvertragend wordt. Hiermee wordt de duurzaamheid, oftewel de levensduur, van het hout verbeterd. Mits geïmpregneerd kan vurenhout 10 tot 25 jaar meegaan.

Voorheen werd het impregneren gedaan met behulp van wolmanzouten. Vandaar dat geïmpregneerd hout ook wel bekend staat als gewolmaniseerd hout.

Zo herken je geïmpregneerd hout

Geïmpregneerd hout is te herkennen aan de groene gloed van het hout. Deze gloed ontstaat door het gebruik van koper in de combinatie van chemicaliën. Wanneer het hout in gebruik is, zal het na enige tijd lichtgrijs kleuren.

Twee verschillende technieken om hout te impregneren

Het impregneren van balken en planken kan op twee verschillende manieren gebeuren. Het hout kan geïmpregneerd worden door hetonder te dompelen in het impregneermiddel of door gebruik te maken van hoge druk. Bij de laatste techniek wordt het hout in een grote impregneerketel geplaatst waaraan het impregneermiddel wordt toegevoegd. De ketel wordt vervolgens vacuüm getrokken, waardoor het impregneermiddel onder hoge druk in het hout wordt geperst. Hierdoor komt het middel dieper in het hout terecht, zodat het hout nog beter wordt beschermd. Alle geïmpregneerde balken en planken in ons assortiment zijn onder druk geïmpregneerd.

Geïmpregneerd hout behandelen

Om de levensduur van het geïmpregneerde hout te verlengen, raden we aan het hout te behandelen met beits of olie. Let hierbij op dat je kiest voor een beits of olie die geschikt is voor geïmpregneerd hout. Geïmpregneerd hout kan namelijk voor problemen zorgen met de hechting van de olie of het beits. Wacht tot een maand na de impregnatie met de behandeling van het hout voor het beste resultaat.

Soorten geïmpregneerd hout bij PontMeyer

In ons assortiment vind je geïmpregneerd vurenhout in vijf verschillende vormen:

  • Geïmpregneerde balken
  • Geïmpregneerde achterlatten
  • Geïmpregneerde planken
  • Geïmpregneerde palen
  • Geïmpregneerde latten

Daarnaast bieden wij verschillende lengte- en kopmaten aan van het hout. Zit de gewenste maat hier niet tussen? Neem dan contact op met onze zagerij, wij helpen je graag!

Geïmpregneerd hout kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je geïmpregneerd kopen bij PontMeyer? Bekijk dan ons assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen, jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wil je op de hoogte blijven van onze acties en kortingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je van harte welkom in één van onze vestigingen.