text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Geplastificeerd spaanplaat

Geplastificeerd spaanplaat, oftewel gemelamineerd spaanplaat of gelamineerd spaanplaat, is decoratief plaatmateriaal dat bestaat uit houtspanen die worden gelijmd en samengedrukt. De plaat is vervolgens aan beide zijden voorzien van een laag witte melamine. De platen worden veelal toegepast in de interieurbouw, omdat het eenvoudig af te nemen is.

198 producten gevonden

Gemelamineerd spaanplaat vind je vaak terug in de interieurbouw. Van dit materiaal worden onder andere meubels, kastplanken, boekenplanken en werkbladen gemaakt. Dit komt doordat het gemakkelijk is af te nemen. Ook kun je dit gebruiken voor niet-dragende scheidingswanden. Andere niet-geplastificeerde platen die hier ook geschikt zijn voor deze projecten zijn OSB 12 mm en underlayment 12 mm.

De melamine toplaag is een geïmpregneerde papierlaag die op de plaat wordt geperst. Het heeft hierdoor een licht gestructureerd oppervlak. De melaminelaag heeft veel weg van plastic, daarom heet het geplastificeerd spaanplaat.

Gekleurde melamine plaat

Gemelamineerde spaanplaten zijn niet geschikt om te verven. Houd hier rekening mee in verband met de kleur die je wil hebben. De meeste gemelamineerde spaanplaten worden geleverd het wit. Ben je op zoek naar een andere kleur? Neem dan een kijkje in ons assortiment. Aan de linkerkant van de producten vind je de filters. Bij de kleuromschrijving staan alle beschikbare kleuren die PontMeyer aanbiedt. Zo vind je hier onder andere zwart en grijs geplastificeerd spaanplaat. Liever zelf schilderen? Bekijk dan andere spaanplaten in ons assortiment.

Brandvertragende gemelamineerde spaanplaat

Op zoek naar brandvertragende spaanplaten? Kies dan voor de PontProtect gemelamineerde spaanplaat. Het plaatmateriaal is moeilijk brandbaar. De rookontwikkeling is gemiddeld en er is geen productie van brandende druppels of delen. Let op: PonProtect is niet geschikt om materialen en constructies brandwerend te bekleden.

Geplastificeerd spaanplaat verwerken

Om gemelamineerd spaanplaat op maat te maken, gebruik je een scherpe, fijngetande handzaag, decoupeerzaag of cirkelzaag. Plak de zaagsnede van te voren af met plakband om rafelige randen te voorkomen. Gebruik je een cirkelzaag? Zaag de platen eerst een halve centimeter in en zaag daarna pas het geheel door. Je kunt de platen ook op maat laten zagen in onze zagerij of voeg eenvoudig en snel onze zaagservice toe aan je winkelmand.

Je kunt het plaatmateriaal vervolgens nagelen, schroeven of lijmen.

Geplastificeerde spaanplaat kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijs van geplastificeerd spaanplaat? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste melamine spaanplaat aanschaffen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.