text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Geplastificeerd spaanplaat

Geplastificeerd spaanplaat is decoratief plaatmateriaal dat bestaat uit houtspanen die worden gelijmd en samengedrukt. Het wordt ook wel gemelamineerd spaanplaat of gelamineerd spaanplaat genoemd. De plaat is aan beide zijden voorzien van een laag witte melamine. De platen worden veelal toegepast in de interieurbouw, omdat je kunt het eenvoudig bewerken en afnemen.

138 producten gevonden

Toepassingen gemelamineerd spaanplaat

De melamine toplaag is een geïmpregneerde papierlaag die op de plaat wordt geperst. Het heeft hierdoor een licht gestructureerd oppervlak. De melaminelaag heeft veel weg van plastic, daarom wordt het ook geplastificeerd spaanplaat genoemd.

Gemelamineerd spaanplaat vind je vaak terug in de interieurbouw. Van dit materiaal worden onder andere meubels, kastplanken, boekenplanken en werkbladen gemaakt. Dit komt doordat het gemakkelijk is af te nemen. Ook kun je dit gebruiken voor niet-dragende scheidingswanden. Ben je toch liever op zoek naar een spaanplaat zonder laag melamine? Andere niet-geplastificeerde platen die je kunt gebruiken voor soortgelijke projecten zijn: OSB 12 mm en underlayment 12 mm.

Gekleurde melamine plaat

Gemelamineerde spaanplaten zijn niet geschikt om te verven. Houd hier rekening mee in verband met de kleur die je zoekt. De meeste gemelamineerde spaanplaten worden geleverd in het wit. Ben je op zoek naar een andere kleur? Neem dan een kijkje in ons assortiment. Aan de linkerkant van de producten vind je de filters. Bij de kleuromschrijving staan alle beschikbare kleuren die PontMeyer aanbiedt, bijvoorbeeld zwart gemelamineerd spaanplaat of grijs geplastificeerd spaanplaat. Liever zelf schilderen? Bekijk dan andere spaanplaten in ons assortiment die wel geschikt zijn om te verven.

Brandvertragende gemelamineerde spaanplaat

Op zoek naar brandvertragende spaanplaten? Kies dan voor de PontProtect gemelamineerde spaanplaat. Het plaatmateriaal is moeilijk brandbaar. De rookontwikkeling is gemiddeld en er is geen productie van brandende druppels of delen. Let op: PonProtect is niet geschikt om materialen en constructies brandwerend te bekleden.

Geplastificeerd spaanplaat verwerken

Om gemelamineerd spaanplaat op maat te maken, gebruik je een scherpe, fijngetande handzaag, decoupeerzaag of cirkelzaag. Plak de zaagsnede van tevoren af met plakband om rafelige randen te voorkomen. Gebruik je een cirkelzaag? Zaag de platen eerst een halve centimeter in en zaag daarna pas het geheel door. Door eerst een deel in te zagen zorg je voor minimale versplintering. Je kunt de platen ook op maat laten zagen in onze zagerij of voeg eenvoudig en snel onze zaagservice toe aan je winkelmand.

Je kunt het plaatmateriaal vervolgens nagelen, schroeven of lijmen.

Geplastificeerde spaanplaat kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijs van geplastificeerd spaanplaat? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste melamine spaanplaat aanschaffen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.