text.skipToContent text.skipToNavigation

Spaanplaat gemelamineerd

205 producten gevonden

Spaanplaten gemelamineerd, oftewel melamine platen, worden veel toegepast in de interieurbouw. PontMeyer biedt diverse uitvoeringen voor een voordelige prijs. Wilt u meer weten over alle mogelijke toepassingen voor gemelamineerde platen, of hoe u deze platen het beste kunt verwerken? Lees dan verder.

Op zoek naar ander plaatmateriaal? Bekijk dan ons assortiment aan spaanplaten standaard, spaanplaten vochtwerend, spaanplaten tong en groef, MDF, underlayment en OSB. Komt u er niet uit en heeft u behoefte aan advies? Bezoek dan een van onze vestigingen of neem contact op met onze klantenservice.

Spaanplaat gemelamineerd

Spaanplaat bestaat uit houtsplinters die worden gelijmd en samengedrukt. De plaat is vervolgens aan beide zijden voorzien van een laag witte melamine. De melamine toplaag is een geïmpregneerde papierlaag die op de plaat wordt geperst. Het oppervlak heeft hierdoor een licht gestructureerd oppervlak. De melamine laag heeft veel weg van plastic, waardoor het ook wel geplastificeerd spaanplaat wordt genoemd. Spaanplaat gemelamineerd wordt toegepast voor meubels, kastplanken, boekenplanken, werkbladen en niet-dragende scheidingswanden.

Gekleurde melamineplaat

Al onze gemelamineerde spaanplaten worden geleverd in de kleur wit. Bent u op zoek naar een andere kleur spaanplaat? Neem dan een kijkje in ons gehele overzicht aan spaanplaten en bekijk de rest van ons assortiment aan kleuren en uitvoeringen.

Meubelpanelen

Het meubelpaneel of de meubelplaat is aan de lange zijdes voorzien van 1mm dik kantenband. Het kantenband zorgt voor een perfecte afwerking en is zeer stoot- en krasvast. Meubelpanelen worden gebruikt voor meubels, boekenplanken, kastplanken, kasten, werkbladen en verlichtingskoven.

Brandvertragende spaanplaat gemelamineerd

PontProtect gemelamineerde spaanplaat is brandvertragend. Het plaatmateriaal is moeilijk brandbaar en levert een erg beperkte bijdrage aan brandgevaar. De rookontwikkeling is gemiddeld en er is geen productie van brandende druppels of delen. Dit artikel is niet geschikt om materialen en constructies brandwerend te bekleden.

Spaanplaat gemelamineerd verwerken

Om spaanplaat gemelamineerd op maat te maken, kunt u gebruik maken van een scherpe, fijntandige handzaag, decoupeerzaag of cirkelzaag. Plak de zaagsnede van te voren af met plakband om rafelige randen te voorkomen. Gebruikt u een cirkelzaag? Zaag de platen eerst een halve centimeter in en zaag daarna pas geheeld door. U kunt het plaatmateriaal op de ondergrond nagelen, schroeven of lijmen. Spaanplaat gemelamineerd is niet goed geschikt om te verven.

Spaanplaat gemelamineerd kopen bij PontMeyer

Spaanplaat gemelamineerd kopen doet u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer. Maak in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u de prijzen van onze melamine platen inzien en uw bestelling plaatsen. Natuurlijk bent u ook altijd welkom in een van onze vestigingen!