text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Dikte (mm)
Afmeting (mm)
Filter 1 resultaten

Buigtriplex

Buigtriplex is een buigbare multiplex plaat geschikt voor binnentoepassingen. De platen worden vooral gebruikt voor het decoratief afwerken van gebogen constructies, zoals ronde meubels, wanden en jachtbouw. De triplex platen zijn opgebouwd uit drie lagen houtfineer. De lagen houtfineer zijn kruislings verlijmd, waardoor er minder werking optreed

De binnenste laag van het houtfineer is zeer sterk en flexibel. De buitenste lagen zijn zacht en in dezelfde nerfrichting aangebracht. Het oppervlak van het buigbare plaatmateriaal is glad en splintert niet of nauwelijks.

Buigtriplex is buigbaar evenwijdig aan de nerfrichting. Dus buigtriplex met dwarsfineer dat bevat nerven die in de breedte lopen en zijn daardoor over de breedte te buigen. Buigtriplex met langsfineer bevat nerven die in de lengte lopen. Deze plaat is over de lengte te buigen.

Buigtriplex toepassen en verwerken

Buigtriplex wordt toegepast voor gebogen constructies. Buigzaam hout verwerk je door deze te bevestigen op een gebogen constructie of door twee platen ruggelings op elkaar te verlijmen, waarbij de vorm wordt bepaald door een mal. Daarnaast kun je buigbaar multiplex eenvoudig afwerken vanwege het gladde oppervlak. Hierdoor is het materiaal te lakken, schilderen en beplakken. Houd rekening met de zuigende werking van het oppervlak, vanwege de open structuur.

Wil je buigtriplex zagen, boren, frezen, schuren of lijmen? Dat is geen probleem. Bij gebruik van scherp gereedschap splintert buigbaar hout niet tot nauwelijks. Je kunt buigtriplex ook op maat laten zagen en bewerken in onze zagerij. Voeg onze zaagservice toe aan je winkelmandje of neem contact op met onze klantenservice.

Buigtriplex kopen bij PontMeyer

Wilt je buigtriplex kopen? Plaats dan een bestelling in onze webshop of breng een bezoekje aan de PontMeyer vestiging bij jou in de buurt. Graag online bestellen? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen van onze buigbaar plaatmateriaal inzien en een bestelling plaatsen.

Heb je een vraag over ons buigbaar plaatmateriaal of heb je behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan iedere dag van 07:00 tot 17:00 voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Ze helpen je graag verder.