text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Materiaalsoort
Dikte (mm)
Maatvoering
Toon meer Toon minder
Uitvoering
Filter 22 resultaten

Meubelpanelen

22 producten gevonden

Meubelpanelen

Meubels maken was nog nooit zo eenvoudig met een meubelpaneel, ook wel timmerpaneel of meubelplaat genoemd, van PontMeyer. De platen worden niet alleen toegepast bij het maken van meubels, maar zijn ook geschikt als traptreden, keukenbladen en vensterbanken.

Wat zijn meubelpanelen?

De meubelpanelen bestaan uit gelamineerde en gevingerlaste massieve lamellen. De meubelpanelen worden geschuurd opgeleverd, maar zijn verder nog onbehandeld. Het beste eindresultaat wordt bereikt door de meubelplaat na te schuren. Werk het meubelpaneel vervolgens af met olie en blanke lak. Houd er rekening mee dat de panelen aan beide zijden behandeld moeten worden in een zo kort mogelijke tussentijd. Hiermee voorkom je vochtopname na verwerking wat ervoor kan zorgen dat de plaat gaat delamineren.

Verschillende soorten meubelplaten

Het assortiment van PontMeyer bestaat uit meubelpanelen van twee verschillende materiaalsoorten: eiken- en beukenhout. Bekijk al onze eiken meubelpanelen. Je kunt kiezen voor panelen die geschuurd of rustiek geschuurd zijn. Het verschil tussen geschuurd en rustiek geschuurd zit in kwaliteit van de afwerking.

De kwaliteitsaanduiding van massief verlijmde meubelpanelen ziet er als volgt uit:

  • A. Egaal van kleur, geen knoesten en geen kernhout toegestaan.
  • B. Kleurnuances zijn beperkt toegestaan. Knoesten en kernhout kunnen aanwezig zijn.
  • C. Rustiek, grote kleurnuances zijn toegestaan. Knoesten en kernhout zijn aanwezig.

Bij het maken van meubels kun je naast meubelpanelen ook kiezen voor ander plaatmateriaal, zoals underlayment en berken multiplex.

Meubelpaneel op maat nodig?

Op zoek naar een meubelpaneel op maat? In ons assortiment vind je meubelpanelen met verschillende kopmaten en afmetingen. Zit de juiste maat er niet tussen? Enkele maten zijn bij ons ook op aanvraag verkrijgbaar, neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Daarnaast kun je de platen ook altijd op maat laten zagen in onze zagerij.

FSC-gecertificeerde meubelpanelen

Voor het produceren en samenstellen van de meubelpanelen zijn FSC-gecertificeerde materialen gebruikt. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen waar rekening gehouden wordt met de bossamenstelling, kaprijpheid en jaarlijkse aanwas. Hierdoor is het bos in staat zichzelf op natuurlijke wijze te herstellen. PontMeyer koopt zoveel mogelijk FSC-gecertificeerd hout in. Op die manier stimuleren wij verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Meubelpaneel kopen bij PontMeyer

De gewenste meubelpanelen gevonden? Wij hebben de meeste meubelpanelen op voorraad. Selecteer het meubelpaneel van jouw voorkeur en maak vervolgens eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.