text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Meubelpaneel

Meubelpanelen, ook wel meubelplaat genoemd, zijn geschikt voor het bekleden van traptreden, keukenbladen, werkbladen en vensterbanken. De opbouw van de meubelpanelen bestaat uit gelamineerde en gevingerlaste massieve lamellen. Onze panelen zijn geschuurd, maar verder onbehandeld.

Voor het beste eindresultaat kun je het meubelpaneel naschuren en behandelen. Dit doe je door met fijn schuurpapier (800 of fijner) het paneel met de hand of machinaal licht te schuren. Werk het meubelpaneel vervolgens af met beits of olie. Houd er rekening mee dat je de panelen aan beide zijden behandelt met een zo kort mogelijke tussentijd. Hiermee voorkom je vochtopname na bewerking. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de plaat gaat delamineren of zelfs licht gaat krommen.

Verschillende soorten meubelplaten

Het assortiment van PontMeyer bestaat uit meubelpanelen van verschillende materialen, waaronder eikenhout en beukenhout. Verder zijn er meerdere opties in de afwerkingsmogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om de panelen te laten schaven of op maat te laten zagen met onze zaagservice. Elk meubelpaneel wordt standaard geschuurd opgeleverd. Daarnaast kun je kiezen voor rustiek geschuurde platen. Het verschil tussen geschuurd en rustiek geschuurd zit in kwaliteit van de afwerking.

De kwaliteitsaanduiding van massief verlijmde meubelpanelen ziet er als volgt uit:

  • Egaal van kleur. Geen knoesten en kernhout toegestaan.
  • Kleurnuances zijn beperkt toegestaan. Knoesten en kernhout kunnen aanwezig zijn.
  • Rustiek, grote kleurnuances zijn toegestaan. Knoesten en kernhout zijn aanwezig.

Bij het maken van meubels kun je naast meubelpanelen ook kiezen voor ander plaatmateriaal, zoals underlaymentberken multiplex en zelfs plexiglas.

FSC-gecertificeerde meubelpanelen

Voor het produceren en samenstellen van meubelpanelen zijn FCS-gecertificeerde materialen gebruikt. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, waar rekening gehouden wordt met de bossamenstelling, kaprijpheid en jaarlijkse aanwas. Hierdoor is het bos in staat zichzelf op natuurlijke wijze te herstellen. PontMeyer koopt zoveel mogelijk FSC-gecertificeerd hout in. Op die manier stimuleren wij verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Meubelpaneel op maat

Wil je een meubelpaneel op maat bestellen? Dan ben je bij PontMeyer aan het juiste adres. In het meubelpanelen assortiment vind je verschillende kopmaten en afmetingen. Enkele maten zijn bij ons ook op aanvraag verkrijgbaar.

Meubelpaneel kopen bij PontMeyer

De juiste meubelpanelen gevonden? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten voor je op voorraad. Wil je meubelpanelen in de aanbieding kopen? Houd dan onze Bouwkrant in de gaten voor de huidige aanbiedingen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.