text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Beits

Beits beschermt hout dat buiten wordt gebruikt. Door beits te gebruiken, krijgt het hout een kleur en wordt de levensduur verlengd. Tuinbeits is dampdoorlatend, wat betekent dat vocht het hout te allen tijde kan verlaten. Beits beschermt het hout wel tegen vochtopname.

12 producten gevonden

Eigenschappen beits

Beits zorgt ervoor dat het hout langer wordt behouden. Houtconservering draagt bij aan de duurzaamheid van het tuinhout en is daarom goed voor het milieu. Denk hierbij aan impregneermiddel. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur, maar beschermt het hout ook tegen ongedierte, zoals houtworm. Voor het aanbrengen van beits of houtconservering dient de ondergrond te zijn voorbehandeld. De beits van PontMeyer is voor vele houtsoorten geschikt, zoals steigerhout, geïmpregneerd hout en vurenhout.

Transparante beits heeft een lichte dekking, waardoor de houtnerf zichtbaar blijft. Dit in tegenstelling tot een dekkende beits, waarbij je deze niet meer ziet. Ben je op zoek naar informatie over het beitsen van steigerhout? Lees dan ons artikel over steigerhout behandelen.

Beits steigerhout

Naast de standaard beits kun je ook een beits gebruiken voor het beschermen van steigerhout. Je beschermt hiermee het hout en verlengt de levensduur. Kies uit white wash, grey wash, dark grey wash of de antraciet wash. Steigerhout beits is licht dekkend, maar zorgt ervoor dat de houtnerf en vlamtekeningen zichtbaar blijven. Deze beits droogt snel en is makkelijk aan te brengen.

Verwerking van beits

De verwerking van beits is belangrijk. Zorg bij het verduurzamen van tuinhout voor voldoende bescherming. De chemische stoffen in het product kunnen de huid namelijk aantasten. Wij adviseren daarom om werkhandschoenen en veiligheidsbril te dragen. Breng de beits of houtconservering aan met een kwast of beitsroller. Indien je een grovere houtsoort gaat bewerken, kun je het beste een blokkwast gebruiken. Zo zorg je voor een strak resultaat.

Beits kleuren

PontMeyer heeft beits in de kleuren:

  • Blauw
  • Bruin
  • Geel
  • Grijs
  • Groen
  • Oranje
  • Transparant
  • Wit
  • Zwart

Beits kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van beits? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste beits bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en word wekelijks op de hoogte gesteld van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.