text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Meranti hout

Meranti hout is één van de populairste tropische hardhoutsoorten. Het heeft een lange levensduur, is duurzaam en sterk. Hierdoor kan het hout veel gewicht dragen en is het, in combinatie met de mooie uitstraling, geschikt voor verschillende (decoratieve) toepassingen, zoals raamkozijnen, meubels en gevelbekleding.

27 producten gevonden

Ook is meranti hout zeer stabiel. Dat betekent dat het weinig krimpt of uitzet bij veranderingen in vochtigheid of temperatuur. Daarnaast heeft het hout van nature een hoge weerstand tegen insecten en is het waterbestendig. In vergelijking met andere hardhoutsoorten is meranti relatief goedkoop.

Verschillende soorten meranti hout

Het assortiment van PontMeyer bestaat uit verschillende soorten meranti hout, zoals meranti balken, planken en latten.

Meranti balken

De meranti balken bij PontMeyer zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en oppervlakte afwerkingen. De afwerking van de balken kan op drie manieren worden opgeleverd: geschaafd, gevlakt (gestreken) of ruw. Het is gemakkelijk te gebruiken voor verschillende toepassingen, zoals de bouw van woningen, bruggen en andere structuren. Daarnaast hebben de balken een mooie uitstraling en een natuurlijke kleur, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zichtbare constructies en decoratieve toepassingen.

Meranti planken

Meranti planken zijn veelzijdige houten planken die in verschillende toepassingen worden gebruikt. Vanwege hun duurzaamheid en sterkte zijn ze geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Zo kunnen ze binnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor vloeren, trappen, meubels en wandbekleding in woningen en kantoren.

Buiten wordt meranti vaak gebruikt voor de bouw van boten en andere maritieme toepassingen vanwege hun weerstand tegen vocht en rot. Daarnaast zijn meranti planken populair in de tuinbouwsector voor de constructie van broeikassen en plantenbakken, omdat ze een goede weerstand hebben bij verschillende weersomstandigheden.

Meranti latten

Meranti latten zijn dunne en flexibele houten latten die voor diverse toepassingen worden gebruikt. Door hun flexibiliteit zijn ze bijvoorbeeld geschikt voor het maken van bochten en rondingen in interieur- en meubelontwerpen. Ook worden meranti latten vaak gebruikt als bekleding van plafonds en muren, en voor de constructie van lichte scheidingswanden. Daarnaast worden ze gebruikt als raamwerk voor kozijnen en deuren, vanwege hun sterkte en duurzaamheid.

In de bouwsector worden meranti latten ook gebruikt als dakspanten, dakbalken en vloerbalken vanwege hun draagkracht en weerstand tegen verschillende weersomstandigheden.

Toepassing van Meranti hout

Meranti hout is een houtsoort dat vanwege de duurzaamheid, sterkte en esthetische uitstraling veel verschillende toepassingen heeft. Het wordt gebruikt voor:

  • Deuren en kozijnen. Vanwege de sterkte en de duurzaamheid is het een veelgebruikt houtsoort voor de productie van deuren en kozijnen.
  • Raamkozijnen. Vanwege de hoge isolatiewaarde is het hout een populaire keuze voor de productie van ramen.
  • Trappen. Meranti hout is ook een populaire keuze voor de productie van trappen, vanwege de duurzaamheid en sterkte van het hout.
  • Meubels. Meranti hout wordt ook vaak gebruikt voor het maken van meubels, zoals tafels, stoelen en kasten.
  • Vloeren. Meranti hout kan ook worden gebruikt voor het leggen van vloeren.
  • Scheepsbouw. Vanwege de hoge duurzaamheid en waterbestendigheid is het hout een veelgebruikt houtsoort in de scheepsbouw.
  • Gevelbekleding. Meranti hout wordt ook vaak gebruikt voor gevelbekleding vanwege de mooie uitstraling en duurzaamheid.
  • Aftimmerwerk. Meranti is ook te gebruiken als aftimmerhout, bijvoorbeeld als plint of lijstwerk.

Aangezien meranti makkelijk te schillen is, wordt het vaak ook toegepast voor fineer en triplex.

Bewerken van meranti hout

Dankzij de gelijkmatige nerf van het hout, is meranti goed bewerkbaar. Het kan gemakkelijk worden gezaagd, geschuurd, geboord en gefreesd. Ook kan het hout eenvoudig worden gelijmd en gespijkerd. Daarnaast is meranti ook geschikt voor schilderwerk. Je schildert het hout eenvoudig over nadat je een goede primer hebt gebruikt.

Meranti hout kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van ons meranti hout? Log dan in of maak in twee stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en het juiste meranti hout bestellen. Koop je jouw meranti hout graag in de aanbieding? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de beste aanbiedingen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.