text.skipToContent text.skipToNavigation

Meranti

169 producten gevonden

Meranti hout

Meranti is één van de populairste houtsoorten in de woning- en utiliteitsbouw in Nederland. Meranti wordt gebruikt voor vele toepassingen. Voor geveltimmerwerk, als timmerhout voor het maken van trappen en voor interieurbetimmering. Ook is Meranti geschikt voor o.a. deuren, ramen en kozijnen.

Bij PontMeyer verkopen we Meranti hout in verschillende hoedanigheden, zoals Meranti balken, Meranti planken en Meranti gootlijsten. Wilt u alles weten over de verschillende toepassingen? Lees dan hieronder verder.

Bent u op zoek naar Meranti kozijnhout voor uw binnendeur? Neem dan een kijkje in ons assortiment aan houten binnendeurkozijnen. Bekijk ook eens de rest van ons aanbod aan hardhout, vurenhout, douglas hout, eikenhout en steigerhout.

Meranti hout kopen?

Heeft u uw oog laten vallen op het Meranti hout van PontMeyer? Koop uw gewenste producten dan eenvoudig online of breng een bezoekje aan een van onze vestigingen bij u in de buurt. Bent u benieuwd naar de prijs van ons Meranti hout? Maak dan in twee simpele stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk uw bestelling. Heeft u vragen over ons hout assortiment of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder, zodat u snel weer verder kunt met uw klus.

Meranti balken

Wij verkopen planken en gootlijsten van Meranti hout, maar het meest verkochte Meranti product is de Meranti balk. Onze Meranti balken zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en oppervlakte afwerkingen. De kopmaat geeft de afmetingen van het hout aan voordat het (eventueel) geschaafd is. Wilt u de afmetingen van de Meranti balken weten na het schaven? Dan kijkt u naar de nettomaat. Onze Meranti balken zijn verkijgbaar in verschillende lengtes, variërend tussen de 2450 mm en 6700 mm. De balken zijn zowel geschaafd, gevlakt, gestreken, rondom geschaafd en ruw verkrijgbaar.

Voordelen van Meranti hout

  • Duurzaam (Klasse 2-3) en stabiel.
  • Relatief goedkoop in vergelijking met andere hardhoutsoorten.
  • Zeer goed te bewerken en af te werken.
  • Zeer geschikt voor deuren, ramen, kozijnen en gevelbekleding.
  • Zeer geschikt voor plinten, glaslatten en lijstwerk.
  • In ruime maten en afmetingen beschikbaar.
  • Meranti is genoemd in de KVT (Kwaliteit van houten gevelelementen).

Toepassing van Meranti hout

Meranti hout is geschikt voor verschillende toepassingen. Zo is meranti geschikt voor deuren, ramen, kozijnen (kozijn- en raamprofielen, weldorpels, glaslatten, koplatten) en gevelbekleding door zijn duurzaamheid, stabiliteit en bewerkbaarheid. Kijk maar eens bij ons assortiment Meranti planken. Ook is meranti te gebruiken als aftimmerhout (plinten en lijstwerk), omdat het foutvrij, stabiel en goed te bewerken en af te werken is. Ook voor trappen is meranti toepasbaar, doordat het verkrijgbaar is in bredere afmetingen (250mm en 300mm). Daarnaast is het ook te gebruiken in de jacht- en scheepsbouw (raampjes, deurtjes, luikjes, kastjes en bankjes). Het is geschikt voor interieurbetimmeringen vanwege de mooie kleur en tekening. Buiten het schip is meranti te gebruiken vanwege zijn stabiliteit, duurzaamheid en kleur. Tot slot is het ook toepasbaar voor fineer en triplex. Meranti is namelijk makkelijk te schillen.

Benodigdheden voor Maranti hout

U kunt Meranti hout op maat zagen door gebruik te maken van een handzaag of een zaagmachine. U kunt ervoor kiezen het hout te behandelen met een olie of beits. Wenst u uw meranti hout in een kleur te schilderen, kies dan voor een verf. Zorg ervoor dat u het meranti eerst goed ontvet en licht opschuurt.

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!