text.skipToContent text.skipToNavigation
Wegens aangescherpte COVID maatregelen zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar. U kunt ons ook bereiken via de chat of email.

Meranti

169 producten gevonden

Meranti hout kopen?

Meranti is één van de populairste houtsoorten in de woning- en utiliteitsbouw in Nederland. Meranti wordt gebruikt voor vele toepassingen. Voor geveltimmerwerk, als timmerhout voor het maken van trappen en voor interieurbetimmering. Ook is meranti geschikt voor o.a. deuren, ramen en kozijnen. Wilt u alles weten over de verschillende toepassingen? Lees hier meer.

Voordelen van Meranti hout

  • Duurzaam (Klasse 2-3) en stabiel.
  • Relatief goedkoop in vergelijking met andere hardhoutsoorten.
  • Zeer goed te bewerken en af te werken.
  • Zeer geschikt voor deuren, ramen, kozijnen en gevelbekleding.
  • Zeer geschikt voor plinten, glaslatten en lijstwerk.
  • In ruime maten en afmetingen beschikbaar.
  • Meranti is genoemd in de KVT (Kwaliteit van houten gevelelementen).

Toepassing van Meranti hout

Meranti hout is geschikt voor verschillende toepassingen. Zo is meranti geschikt voor deuren, ramen, kozijnen (kozijn- en raamprofielen, weldorpels, glaslatten, koplatten) en gevelbekleding door zijn duurzaamheid, stabiliteit en bewerkbaarheid. Ook is meranti te gebruiken als aftimmerhout (plinten en lijstwerk), omdat het foutvrij, stabiel en goed te bewerken en af te werken is. Ook voor trappen is meranti toepasbaar, doordat het verkrijgbaar is in bredere afmetingen (250mm en 300mm). Daarnaast is het ook te gebruiken in de jacht- en scheepsbouw (raampjes, deurtjes, luikjes, kastjes en bankjes). Het is geschikt voor interieurbetimmeringen vanwege de mooie kleur en tekening. Buiten het schip is meranti te gebruiken vanwege zijn stabiliteit, duurzaamheid en kleur. Tot slot is het ook toepasbaar voor fineer en triplex. Meranti is namelijk makkelijk te schillen.

Benodigdheden voor Maranti hout

U kunt Meranti hout op maat zagen door gebruik te maken van een handzaag of een zaagmachine. U kunt ervoor kiezen het hout te behandelen met een olie of beits. Wenst u uw meranti hout in een kleur te schilderen, kies dan voor een verf. Zorg ervoor dat u het meranti eerst goed ontvet en licht opschuurt.

Meranti kopen doet u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!