text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Oppervlakte afwerking
Netto kopmaat (mm)
Product
Lengte (mm)
Lambda waarde
Milieucertificaat
Kleurnummer
Kwaliteitskeurmerk
Productgroep
Filter 7 resultaten

Raamhout

7 producten gevonden

Bij PontMeyer vindt u een ruim aanbod aan raamhout in verschillende afmetingen, zoals 40x67 mm, 40x90 mm, 54x67 mm en 54x80 mm. De lengtematen van het hout liggen tussen 2450 mm en 4000 mm. Ons gehele aanbod aan raamhout wordt geschaafd afgeleverd.

Is raamhout hetzelfde als kozijnhout? Nee, kozijnhout plaatst u voor een deur of raam en blijft op dezelfde plek zitten. Raamhout gebruikt u daarentegen voor openslaande ramen, dus dat beweegt. Hierbij wordt het raam door een scharnier van het kozijn gescheiden.

Meranti raamhout

Ons raamhout is gemaakt van Meranti: een van de meest bekende en populaire hardhoutsoorten in ons land. Meranti raamhout is duurzaam, stabiel, zeer bewerkbaar en eenvoudig af te werken. Ook is het relatief goedkoop in vergelijking met andere hardhoutsoorten.

Raamhout voor dubbel- en enkel glas ramen

Bij een raam wordt onderscheid gemaakt tussen een enkelglas raam en een dubbelglas raam. Ieder raam bestaat uit twee onderdelen (profielen). Hardhout gegrond (gevingerlast) en ongegrond (niet gevingerlast) raamhout. In de productomschrijving staat een ‘rp’ + nummer (bijvoorbeeld rp1). Onderstaand vindt u een uitleg per productomschrijving:

  • Rp1 raamhout. Model rp1 is een stijl en/of bovendorpel. Een stijl is het verticale gedeelte van de omkadering van een raam. De bovendorpel is het horizontale bovengedeelte van de omlijsting van het raam. Het rp1 model van PontMeyer is van hardhout en gegrond. De afmeting van dit profiel is 40x67x4000 mm. 
  • Rp2 raamhout. Model rp2 is een onderdorpel voor enkel glas. Een onderdorpel is de onderste horizontale balk tussen de verticale delen van het raam. Rp2 is gevingerlast Meranti en twee keer gegrond. De afmeting is 40x90x4000 mm.
  • Rp3 raamhout. Model rp3 is een stijl en/of bovendorpel. Ook is het rp3 profiel van gevingerlast Meranti en twee keer gegrond. De afmeting is 54x67x4000 mm. Deze is dus breder dan rp1 en heeft een bredere sponning. Dit profiel is hierdoor geschikt voor dubbel glas, zoals thermopane.
  • Rp4 raamhout. Model rp4 is een onderdorpel voor dubbel glas en heeft dezelfde eigenschappen als profiel rp2. De afmeting is van dit profiel is 54x80x4000 mm. Het voordeel van gevingerlast Meranti is dat het altijd recht is. Gevingerlast houdt in dat korte stukken hout aan elkaar worden ‘gevingerlast’, zodat een langere lengte kan worden bereikt.

Raamhout kopen bij PontMeyer

Wilt u raamhout kopen? Koop uw gewenste producten eenvoudig en snel online of haal uw raamhout af bij de dichtstbijzijnde PontMeyer vestiging. Koopt u graag online, maar kunt u onze prijzen nog niet inzien? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Hierna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk uw bestelling. In de meeste gevallen geldt: voor 13:00 besteld, is morgen geleverd!

Heeft u verdere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.