text.skipToContent text.skipToNavigation

Raamhout

  • 1(current)
28 producten gevonden
  • 1(current)

In het afhaalcentrum ligt een breed assortiment van raam- en kozijnhout. Bij een raam wordt onderscheid gemaakt tussen een enkel glas raam en een dubbel glas raam. Ieder raam bestaat uit twee onderdelen (profielen). Hardhout gegrond (gevingerlast) en ongegrond (niet gevingerlast) raamhout.

rp1 raamhout

Model rp1 is een stijl en/of bovendorpel. Een stijl is het verticale gedeelte van de omkadering van een raam. De bovendorpel is het horizontale bovengedeelte van de omlijsting van het raam. Wij hebben bij PontMeyer een hardhouten gevingerlast raamprofiel 1 dat gegrond is. De afmeting van dit profiel is 40x67x4000mm. Dit artikel is binnen 1 tot 2 werkdagen te leveren. Ook ligt het bij veel vestigingen op voorraad.

rp2 raamhout

Model rp2 is een onderdorpel voor enkel glas. Een onderdorpel is de onderste horizontale balk tussen de verticale delen van het raam. Rp2 is gevingerlast Meranti en twee keer gegrond. De afmeting is 40x90x4000mm.

rp3 raamhout

Model rp3 is een stijl en/of bovendorpel. Ook is het RP3 profiel van gevingerlast Meranti en twee keer gegrond. De afmeting is 54x67x4000mm. Deze is dus breder dan rp1 en heeft een bredere sponning. Dit profiel is hierdoor geschikt voor dubbel glas, zoals voor thermopane.

rp4 raamhout

Model rp4 is een onderdorpel voor dubbel glas en heeft dezelfde eigenschappen als profiel RP2. De afmeting is van dit profiel is 54x80x4000mm. Het voordeel van gevingerlast Meranti is dat het altijd recht is. Met vingerlassen bedoelt men dat er korte stukken hout aan elkaar worden “gevingerlast”, zodat er een lange lengte kan worden bereikt.