text.skipToContent text.skipToNavigation

Keralit

Met Keralit krijgt uw woning een blijvend mooie afwerking. Geen afbladderende verflagen, kleur of glansverlies maar stijlvolle gevels en dakranden die er altijd verzorgd uitzien. Nooit meer schilderen en makkelijk in het onderhoud. Lees hier meer waarom u voor Keralit moet kiezen.

  • 1(current)
  • 3
750 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Keralit

Bent u op zoek naar kunststof schroten, planken, rabatdelen of panelen voor uw gevel of dakrand? U bent bij ons aan het juiste adres! PontMeyer biedt kunststof gevel- en dakrandbekleding van het merk Keralit voor een voordelige prijs. Keralit biedt sponningdelen, potdeksels en dakrandpanelen met bijbehorende montageprofielen. Keralit is verkrijgbaar in de uitvoeringen “Classic” en “Pure”.

  • Classic: lichtglanzend en heeft een houtlook die bijna niet van echt hout is te onderscheiden.
  • Pure: vrij effen en matte structuur.

Beide uitvoeringen zijn verkrijgbaar in verschillende RAL kleuren.

 

Waarom kiest u voor Keralit?

Keralit is duurzaam en onderhoudsarm. Het materiaal, bestaande uit gerecyclede kunststoffen, heeft een zeer lange levensduur en is milieuvriendelijk. De gevel- en dakrandbekleding is weerbestendig en kleurvast. Dit betekent dat u nooit meer hoeft te schilderen. Kortom: u heeft er jarenlang plezier van!

Toepassing sponningdelen

Sponningdelen zijn er in 143mm breed en in 190mm breed (werkende breedte). Sponningdelen in 143mm breed zijn het traditionele model en al jarenlang te zien in de Nederlandse woningbouw. Sponningdelen in 190mm zijn breder en creëren een modernere toepassing. Beide sponningdelen zijn zowel horizontaal als verticaal te monteren.

Sponningdelen zijn geschikt voor uw gevel, dakkapel, dakoverstek, luifel, puivulling of borstwering.

Toepassing potdeksels

Potdeksels overlappen elkaar waardoor er een schaduwwerking optreedt en er een mooi lijnenspel ontstaat. U kunt hiermee zowel een klassieke als een hedendaagse uitstraling creëren. De potdeksels zijn enkel horizontaal te monteren.

Potdeksels zijn geschikt voor uw gevel, dakkapel, luifel, puivulling of borstwering.

Toepassing dakrandpanelen

Dakrandpanelen vindt u bij ons in 150mm en 300mm breed. Dakrandpanelen zorgen voor een mooie afwerking van iedere dakrand. Voor een strak resultaat werkt u overstekken af in combinatie met de sponningdelen. Dakrandpanelen zijn zeer snel te monteren dankzij het gepatenteerde ophangsysteem middels dakrandmontageclips.

Dakrandpanelen zijn geschikt voor uw dakrand, boeiboord, boeideel, dakgootafwerking of windveer.

Montage van Keralit

Keralit is gemakkelijk te monteren. Een uitgebreid pakket aan montageprofielen in dezelfde kleuren als de gevel- en dakrandbekleding zorgt voor een mooie en onzichtbare afwerking. Om Keralit te monteren, kunt u normale houtbewerkingsgereedschappen gebruiken.

Het is belangrijk om Keralit volgens de gebruiksaanwijzing, dat in elk pak wordt meegeleverd, aan te brengen.

 

Onderhoud en reiniging van Keralit

Keralit behoeft weinig onderhoud. Indien u de gevel- en dakrandbekleding toch wenst te reinigen, kunt u hiervoor de Keralitreiniger gebruiken. Het is belangrijk om in geen geval oplosmiddelen of schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Alternatief

Bent u op zoek naar een alternatief op Keralit? Neem dan eens een kijkje bij onze Protex gevelpanelen. Protex gevelpanelen lijken erg op de Keralit sponningdelen in 143mm. Protex gevelpanelen hebben eveneens een mooie houtlook en zijn in verschillende RAL kleuren verkrijgbaar. Protex gevelpanelen bestaan uit een massieve door-en-door-gekleurde kunststof en zijn zowel horizontaal als verticaal te bevestigen.

Keralit kopen doet u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.