text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Keralit

Keralit is een duurzame en milieuvriendelijke gevelbekleding, gemaakt van gerecyclede kunststoffen met een lange levensduur. Alle Keralit producten hebben maar liefst tien jaar garantie. De gevelbekleding is oersterk en bestand tegen alle weersinvloeden. Zo is hij ongevoelig voor kromtrekking door vocht en warmte en bestand tegen aantasting door schimmels en bacteriën. Ook de zon laat de panelen onaangetast vanwege de UV-bestendige toplaag.

95 producten gevonden

Naast dat Keralit bestand is tegen alle weersinvloeden, zoals zon en regen is Keralit gevelbekleding onderhoudsarm. Hierdoor hoeft hij slechts periodiek schoongemaakt te worden. Dit kan met Keralitreiniger of met behulp van een spons en een sopje van niet-schurend huishoudelijk reinigingsmiddel op waterbasis.

De drie soorten Keralit gevelbekleding

In ons assortiment hebben wij drie verschillende soorten Keralit gevelbekleding. De diverse modellen en verschillende kleuren zorgen ervoor dat de gevelbekleding altijd aansluit bij de woning. De panelen bieden wij aan in de standaardlengte van 6 meter.

Keralit sponningdeel 143

Keralit sponningdeel 143 wordt veel gebruikt vanwege de brede sponning, waardoor er een mooi lijnenspel ontstaat. Deze strakke lijnen geven de gevel een luxe uitstraling. De smalle Keralit panelen kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden en zijn verkrijgbaar in 37 verschillende kleuren.

Keralit potdeksel 177

Keralit potdeksel 177, is overlappende gevelbekleding die alleen horizontaal wordt toegepast. Door het overlappen van de panelen ontstaat er een kleine schaduwrand. Deze creëert een subtiel lijnenspel. Dit model wordt zowel toegepast bij moderne als klassieke projecten en is verkrijgbaar in 22 verschillende kleuren.

Keralit sponningdeel 190

Keralit sponningdeel 190 is zowel geschikt voor horizontale als verticale toepassingen, zoals rabatdelen. Keralit sponningdeel 190 is bijna hetzelfde als Keralit sponningdeel 143, maar is 37 mm breder. De brede panelen hebben een smalle sponning en creëren zo een moderne en chique uitstraling. Dit model is verkrijgbaar in 22 verschillende kleuren.

De drie soorten Keralit kunnen ook worden toegepast als rabatdelen. Aan de slag met Keralit planken? Lees dan ons advies artikel over het monteren van Keralit.

Verschillende series en kleuren Keralit gevelbekleding

Keralit gevelbekleding is verkrijgbaar in 37 verschillende kleuren. Iedere kleur maakt onderdeel uit van een serie. Het assortiment van PontMeyer bestaat drie verschillende series:

  • Keralit Classic. Deze gevelpanelen lijken op hout vanwege de houtnerf structuur.
  • Keralit Pure. Pure panelen zijn effen en hebben een matte structuur.
  • Keralit Modern eiken. Dit is de nieuwste serie van Keralit. De gevelpanelen hebben houtlook vanwege de houtstructuur en vlamtekening.

Keralit gevelpanelen monteren

Keralit monteren doe je aan de hand van ons stappenplan. Verder raden we je om bij de montage gebruik te maken van houtbewerkingsgereedschappen. Ook geven we je alvast vijf tips:

  • Gebruik voor het verzagen een normale, fijn getande cirkelzaag.
  • Voer het hamerwerk uit met een rubberen hamer.
  • Gebruik speciale Keralit schroeven om de sponningdelen en potdeksel te bevestigen.
  • Gebruik de dakrand montageclips om de dakrandpanelen aan te brengen.
  • Bevestig de hulpprofielen door middel van RVS schroeven met een platte kop.

Maatwerk met Keralit gevelbekleding

Er zijn veel maatwerk opties bij Keralit. Zo biedt Keralit de mogelijkheid om panelen op maat te produceren, tot maximaal 7,5 meter. Daarnaast kunnen er panelen korter dan de standaard 6 meter worden geproduceerd. We bieden deze optie omdat je het mooiste resultaat krijgt wanneer de breedte van de gevel wordt bekleed met één gevelpaneel. Daarnaast kun je ervoor kiezen om Keralit op maat te laten zagen. Door de panelen na te zagen, kan elk paneel exact op maat geleverd worden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar voorkomt ook zaagverlies.

Werk de dakrand netjes af met Keralit dakrandpanelen

De dakrandpanelen van Keralit beschermen de dakrand en dakgoot voor jaren tegen regen en wind. Dankzij deze dakpanelen zijn windveren, boeidelen en dakranden naadloos af te werken. Het ophangsysteem is zeer gebruiksvriendelijk: het is wel drie keer sneller te monteren dan traditionele ophangsystemen.

Keralit kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste Keralit artikelen bestellen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Keralit aanbieding

Op zoek naar een goedkoop Keralit? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en wordt wekelijks op de hoogte gesteld van al onze lopende acties. Zo koop je Keralit altijd tegen de beste prijs.