text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Keralit

907 producten gevonden

Bent u op zoek naar kunststof schroten, planken, rabatdelen of panelen voor uw gevel of dakrand? PontMeyer raadt u in dat geval Keralit aan. Met dit uitstekende gevelmateriaal krijgt uw woning een mooie én blijvende afwerking. Hierdoor worden afbladderende verflagen, kleur- of glansverlies verleden tijd. In plaats daarvan geniet u van stijlvolle gevels en dakranden die er altijd verzorgd uitzien. U hoeft nooit meer te schilderen met Keralit. Bovendien is al het materiaal makkelijk in onderhoud. Lees meer over dit merk of ga meteen door naar ons assortiment aan Keralit gevepanelen, Keralit dakrandpanelen of Keralit schroeven..

Wilt u alles weten over het monteren van Keralit? U leest het in ons artikel over Keralit monteren.

Keralit kopen

Wilt u Keralit kopen bij PontMeyer? Goede keuze. Bij ons vindt u een ruim assortiment aan Keralit gevelbekleding, planken, schroten en ander gevel- en dakrandmateriaal. Weet u welk materiaal u nodig heeft, maar kunt u de prijs van ons Keralit nog niet inzien? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u de prijs van ons assortiment aan Keralit inzien en kunt u uw bestelling plaatsen. Heeft u vragen over het kopen van Keralit? Wilt u meer informatie over onze prijzen? Of heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Koopt u uw Keralit liever niet online? Kom dan langs in een van onze vestigingen bij u in de buurt. Onze medewerkers helpen u daar graag verder.

Het merk Keralit

PontMeyer biedt kunststof gevel- en dakrandbekleding van het merk Keralit voor een voordelige prijs. Dit merk heeft sponningdelen, potdeksels en dakrandpanelen met bijbehorende montage profielen. U herkent de producten van dit uitstekende merk aan de hand van 3 kenmerken: het logo, de verpakking en de markering op het materiaal. Alleen als alle drie de naam “Keralit” vermelden, heeft u gewaarborgde producten van dit merk in handen. Al het materiaal van dit merk is bij PontMeyer verkrijgbaar in de volgende twee uitvoeringen:

  • Classic: lichtglanzend en heeft een houtlook die bijna niet van echt hout is te onderscheiden.
  • Pure: effen met een matte structuur.

Keralit kleuren

Keralit is verkrijgbaar in verschillende RAL kleuren en houtdecors. Zo is ons Keralit gevelmateriaal beschikbaar in de kleuren blauw, bruin, grijs, groen, rood en zelfs geel. Bent u op zoek naar zwarte of witte gevelbekleding van dit merk? Ook dat vindt u bij PontMeyer. Wilt u uw gevel bekleden met dakrandpanelen in de kleur antraciet? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze antraciete dakrandpanelen werkt u uw dakranden en dakkapellen perfect en naadloos af in een handomdraai. Wat uw favoriete kleur Keralit ook is, bij PontMeyer slaagt u altijd.

Waarom kiest u voor Keralit?

Keralit is duurzaam en onderhoudsarm. Het materiaal bestaat uit gerecyclede kunststoffen. Bovendien heeft het een zeer lange levensduur. Daar komt nog eens bij dat dit merk tevens milieuvriendelijk materiaal produceert. De Keralit gevel- en dakrandbekleding is weerbestendig en kleurvast. Dit betekent dat u nooit meer hoeft te schilderen. Bovendien bent u aanzienlijk minder tijd kwijt aan het onderhoud. De bekleding maakt u namelijk gemakkelijk schoon. Kortom: u heeft er jarenlang plezier van!

Toepassing sponningdelen

De sponningdelen van dit merk zijn geschikt voor uw gevel, dakkapel, dak overstek, luifel, puivulling of borstwering. Bij PontMeyer zijn er sponningdelen in 143mm breed en in 190mm breed (werkende breedte) verkrijgbaar. De sponningdelen in 143mm breed zijn het traditionele model. Dit bouwmateriaal is al jarenlang te zien in de Nederlandse woningbouw. De sponningdelen in 190mm zijn vanzelfsprekend breder. Hierdoor creëert u met dit materiaal eenvoudig een modernere toepassing. Beide sponningdelen zijn zowel horizontaal als verticaal te monteren.

Toepassing potdeksels

Daarnaast zijn er ook potdeksels van dit merk te koop bij PontMeyer. Potdeksels zijn geschikt voor uw gevel, dakkapel, luifel, puivulling of borstwering. De potdeksels van dit merk overlappen elkaar waardoor er een schaduwwerking optreedt. Dit resulteert in een mooi lijnenspel. Hierdoor kunt u zowel een klassieke als een hedendaagse uitstraling creëren. De potdeksels zijn enkel horizontaal te monteren.

Toepassing dakrandpanelen

Verder zijn er bijpassende Keralit dakrandpanelen te vinden in ons assortiment. Dakrandpanelen zijn geschikt voor uw dakrand, boeiboord, boeideel, dakgoot afwerking of windveer. Bij PontMeyer vindt u dakrandpanelen in 200mm, 250mm, 300mm en 350mm breed. Met dakrandpanelen zorgt u voor een mooie afwerking van iedere dakrand. Voor een strak resultaat werkt u de overstekken af in combinatie met de sponningdelen. De dakrandpanelen van dit merk zijn zeer snel te monteren dankzij het gepatenteerde ophangsysteem. Dankzij handige dakrand montageclips bent u binnen een mum van tijd klaar met het monteren.

Montage van Keralit

Zoals u wellicht gemerkt heeft, zijn alle producten van Keralit gemakkelijk te monteren. Door middel van een uitgebreid pakket aan montageprofielen in dezelfde kleuren als de gevel- en dakrandbekleding creëert u een mooie en onzichtbare afwerking. Om Keralit te monteren kunt u normale houtbewerkingsgereedschappen gebruiken. Wij geven u hieronder wat tips per handeling:

  • Gebruik voor het verzagen een normale, fijn getande cirkelzaag;
  • Voer het hamerwerk uit met een rubberen hamer;
  • Gebruik speciale rvs schroeven om de sponningdelen en potdeksels te bevestigen;
  • Gebruik de dakrand montageclips om de dakrandpanelen aan te brengen;
  • Voor het bevestigen van de hulpprofielen kunt u rvs schroeven met platte kop gebruiken.

Ten slotte adviseren wij u nog om Keralit volgens de gebruiksaanwijzing aan te brengen. De gebruiksaanwijzing wordt bij elk pak meegeleverd. Op onze advies pagina ziet u gedetailleerder hoe keralit monteren gaat.

Onderhoud en reiniging van Keralit

Zoals eerder vermeld, behoeven producten van dit merk weinig onderhoud. Indien u de gevel- en dakrandbekleding toch wenst te reinigen, dan kunt u hiervoor de speciale Keralit reiniger gebruiken. Het is belangrijk om in geen geval oplosmiddelen of schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Dit kan ten koste gaan van het materiaal. Gebruik daarom enkel de reiniger die speciaal ontwikkeld is voor het materiaal.

Alternatief

Bent u op zoek naar een alternatief op Keralit? Neem dan eens een kijkje bij onze Protex gevelpanelen. Protex gevelpanelen lijken erg op de Keralit sponningdelen in 143mm. Protex gevelpanelen hebben eveneens een mooie houtlook en zijn in verschillende RAL kleuren verkrijgbaar. Daarnaast bestaan de gevelpanelen van Protex uit een massieve door-en-doorgekleurde kunststof. Deze gevelpanelen zijn zowel horizontaal als verticaal te bevestigen.