text.skipToContent text.skipToNavigation

Klinkers

Meer weten over klinkers? Lees hier verder

  • 1(current)
34 producten gevonden
  • 1(current)

Klinkers kopen?

Een ruim assortiment klinkers vindt u bij PontMeyer. Maak uw keuze uit de mogelijkheden in maat en kleur. U kunt zelf kiezen in wat voor verband u de terrastegels legt. Voor een speels effect kunt u ook een combinatie van diverse soorten klinkers maken. Benieuwd welke soorten er bestaan en welke soort bestrating u het beste kunt gebruiken? Bezig met uw oprit of tuinpad en wilt u klinkers kopen? Dan bent u op het juiste adres! Wij hebben een ruim assortiment aan klinkers. Om u een handje te helpen, zullen wij even kort de verschillende soorten toepassingen beschrijven en geven wij u tips voor het onderhouden. Uw tuin helemaal afmaken met een mooie overkapping of tuinhuis voor uw terras? Deze zijn ook bij ons verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.

Klinker stenen

Twijfelt u wat u het best neer kunt leggen als bestrating van uw tuin? Dat snappen wij. De keuze is gigantisch. Zo kunt u gaan voor klinkers, stenen of terrastegels. Klinkers en stenen geven uw tuin vaak een natuurlijke en robuuste uitstraling. Tegels passen meer bij een moderne tuin. Maar wat is het verschil tussen deze materialen? En bestaat er ook zoiets als klinker stenen? Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Het zijn allemaal synoniemen van elkaar. De één noemt het klinkers en andere straatstenen. Ook veel gehoorde termen zijn klinkaards en straatklinkers. Wel zit er een verschil in het de soort. Straatstenen zijn te verdelen in: een gebakken straatsteen en een betonklinker. De laatste wordt ook wel BKK of BSS genoemd. Bekijk hier ons assortiment betonnen klinkers.

Klinkers oprit

Ook voor uw oprit kunt u gaan voor verschillende soorten bestrating. Gaat u voor sfeervol of meer voor een moderne uitstraling? Een klinker oprit ziet er mooi uit, maar dan moet het wel strak gelegd zijn. Tegels met een groter oppervlakte zien we dan ook vaker gebruikt worden. U wilt natuurlijk niet een oprit waar uw auto scheef staat vanwege het hoogteverschil van de klinkers. Wilt u uw auto liever uit het zicht hebben staan? Bekijk dan ook eens ons assortiment garages en carports.

Klinkers leggen

Bent u bezig met de bestrating rondom uw huis en gaat u voor klinkers? Klinkers leggen doet u zo:

Stap 1: Kies de klinker van het juiste formaat en kleur
Stap 2: Plaats de kantopsluiting
Stap 3: Leg de fundering van de klinkers
Stap 4: Plaats de klinkers en de straatlaag
Stap 5: Doe voegsel tussen de klinkers
Stap 6: Tril de klinkers aan

Zand nodig voor tussen de klinkers? Bekijk hier onze zakken zand.

Klinkers bestrating

Alles wat met behulp van de steenpers is gemaakt noemen we stenen of klinkers. Soms lijken producten op tegels, maar is het in werkelijkheid een steen die onder de pers is plat gedrukt. Een klinker bestrating geeft veel sfeer aan uw tuin of oprit. Dit komt doordat klinkers vaak klein van formaat zijn. Hoe groter de bestrating, hoe moderner en strakker de uitstraling wordt. Bekijk hier ons assortiment sierbestrating. Wilt u bovendien uw tuin afschermen? Bekijk dan onze schuttingen en tuinschermen

Klinkers schoonmaken

U kunt klinkers eenvoudig schoonmaken. Hoe kunt u dat het beste doen en wat is hiervoor nodig? Het enige dat u nodig heeft is een goede reiniger. Neem hiervoor een kijkje bij ons assortiment tuinbeits en houtconservering. Deze middelen zijn geschikt om hardnekkig vuil zoals mos en alg te verwijderen.