text.skipToContent text.skipToNavigation

Schuttingplanken

38 producten gevonden

Schuttingplanken kopen

Bent u bezig met het verbouwen van uw tuin en op zoek naar mooie schutting? Uw schutting koopt u bij Pontmeyer. Wij leveren ze in alle soorten en maten tegen een scherpe prijs. Lees hier alles wat u moet weten wanneer u schuttingplanken gaat kopen.

Soorten schuttingplanken

Schuttingplanken zijn er in allerlei soorten en maten. Bij Pontmeyer vind u een ruim assortiment van de volgende soorten schuttingplanken:

Douglas schuttingplanken

Een populair houtsoort voor schuttingplanken is douglas hout. Het heeft een mooie oranje tint en is aantrekkelijk in prijs. Als u dit hout voor uw schutting gaat gebruiken, dan is het verstandig het goed te behandelen. Dat kan zijn met een olie, beits of met verf. Bekijk ons assortiment aan douglas schuttingplanken

Verf gebruikt u uiteraard alleen als u een dekkende kleur wil op de planken. Beits heeft een wat meer beschermende werking dan olie. In beide gevallen zal het hout zijn mooie, oranje kleur behouden. Onbehandeld zal het douglas hout vergrijzen. Bekijk hier ons assortiment douglas planken en douglas balken.

Geïmpregneerd schuttingplanken

Aan deze schuttingen heeft u weinig onderhoud. Door de bewerking komt er minder snel vocht in het hout, wordt schimmelwerking tegengegaan en blijven de planken langer goed. Het wordt dan ook wel verduurzaamd hout genoemd. De levensduur van geïmpregneerd hout is 10 tot 15 jaar. Ander voordeel van geïmpregneerde schuttingplanken is dat ze klaar zijn om direct te behandelen.

Zo kunt u het bijvoorbeeld overschilderen met een vochtregulerende beits. Deze beits zorgt ervoor dat vocht wel het hout kan verlaten, maar dat het hout geen vocht meer opneemt. 

De geïmpregneerde planken in ons assortiment zijn van vuren hout. Een veel voorkomende kopmaat voor een schuttingplank is 22x150mm. Deze hebben we ruim op voorraad en hebben we in verschillende lengtematen. Bij deze kopmaat varieert de lengte tussen de 3 meter en 5,4 meter.

Tweezijdige schutting potdekselplank

Met tweezijdige potdekselplanken maakt u een schutting die er aan beide kanten hetzelfde uit ziet. Bij potdekselen worden de planken schuin over elkaar geplaatst. Dit worden ook wel rabatdelen genoemd.

Schuttingplanken van zwart hout

Wil je meer karakter geven aan uw tuin? Kies dan voor zwarte planken. PontMeyer heeft een ruim assortiment. Het geeft een rustieke en natuurlijke sfeer aan uw huis, tuin of schuur.

Hardhouten schuttingplanken

Hardhout planken heeft een lange levensduur. Zelfs zonder het te behandelen is de levensduur lang. In combinatie met onze betonpalen heeft u weinig onderhoud. Als u het hout niet behandelt, is er bij sommige soorten wel sprake van vergrijzing van het hout. Het is afhankelijk van smaak of u daar wat tegen wil doen. De één vindt de grijze kleur mooi. Een ander wil graag de bruin rode tint die het hout heeft, behouden. Het is dan van belang om het hout te behandelen. Meestal gebeurt dit met een olie. Door goede olie te gebruiken, zal het hout zijn kleur behouden. Als u het hout van de schuttingplanken gaat bewerken dan is dit bij hardhout wat lastiger. Bij schroeven is het bijvoorbeeld aan te raden om voor te boren. Bij het zagen kan zich wat hars op het zaagblad afzetten. Het kan bij sommige hardhoutsoorten ook belangrijk zijn om RVS bevestigingsmaterialen te gebruiken omdat het roesten het hout kan aantasten.

Schuttingplanken behandelen

Schuttingplanken moeten weer en wind kunnen doorstaan. Het is daarom van belang ervoor te zorgen dat ze hier langere tijd tegen bestand zijn. Dat kunt u doen door hetkiezen van een duurzaam houtsoort. Maar het kan ook zeker helpen om uw schuttingplanken te behandlen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een beits, lak, olie of verf. In de meeste gevallen komt dit de levensduur van uw schuttingplanken ten goede. Het is wel goed om de juiste beits, verf of olie te selecteren die geschikt is voor het houtsoort. Zo is er voor onder andere geimpregennerd hout een speicale beits nodig. 

Schuttingplanken en PontMeyer

PontMeyer heeft een zeer ruim assortiment aan hout en dus ook aan schuttingplanken. Voor een groot deel vindt u dit assortiment online. Als u nog geen account heeft, kunt u in twee eenvoudige stappen een account aanmaken en heeft u de mogelijkheid om prijzen in te zien en heeft u de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen. U kunt uw bestelling op een door u gewenst adres laten bezorgen. Naast onze webshop kunt u terecht bij één van onze vestigingen. Op onze vestigingen pagina kunt u snel zien welke vestiging het dichtst bij u in de buurt is. Als u aanvullende vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Planken voor uw terras nodig?

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!