text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Schuttingplanken

17 producten gevonden

Schuttingplanken

Bezig met een tuinverbouwing en op zoek naar een mooie schutting? Met onze schuttingplanken maak je gemakkelijk zelf een nieuwe schutting. Alle schuttingplanken in ons assortiment kunnen we voor je op maat zagen.

Staat het hout dat je zoekt er niet tussen? Bekijk dan ons volledige aanbod aan houten planken.

Soorten houten schuttingplanken bij PontMeyer

In ons assortiment vind je verschillende soorten houten schuttingplanken. Hieronder lichten we de drie populairste houtsoorten toe.

Douglas schuttingplanken

Een populaire houtsoort voor een schutting is douglas hout. Douglas schuttingplanken hebben een mooie oranje tint en zijn vaak aantrekkelijk in prijs. Het hout is te behandelen met olie, beits of verf. We lichten deze verschillende behandelmethodes hieronder kort toe:

  • Olie trekt in het hout, maar vormt geen beschermlaag tegen zonlicht. Het zorgt er alleen voor dat de schutting niet vergrijst.
  • Beits beschermt tegen vocht en zonlicht. Het beits is zichtbaar op de schutting, maar het hout behoudt wel de natuurlijke uitstraling.
  • Verf raden we alleen aan te gebruiken wanneer je een dekkende kleur wilt aanbrengen op de schutting.

Keruing schuttingplanken

Keruing hout is een hardhout soort. Het heeft, ook zonder behandeling van het hout, een lange levensduur. De Keruing schuttingplanken hebben een warme, donkere kleur, maar let op: de planken kunnen vergrijzen door het weer (zon en regen). Om dit te voorkomen, raden we aan het hardhout te behandelen met een olie. Beitsen of lakken raden wij af aangezien het hout dan sneller uitdroogt.

Vurenhouten schuttingplanken

Vurenhout is licht van kleur, licht van gewicht en gemakkelijk te bewerken. De planken zijn al geïmpregneerd, hierdoor is er weinig onderhoud nodig. Door vurenhout te bewerken, komt er minder snel vocht in het hout en wordt schimmelwerking tegengegaan. Hierdoor behouden de planken langer hun kwaliteit. We noemen het daarom ook wel verduurzaamd hout. De levensduur van geïmpregneerd hout is tien tot vijftien jaar.

Zwarte schuttingplanken

Op zoek naar een stoere en moderne schutting? Kies dan voor zwarte schuttingplanken. Een vaak voorkomende manier waarop de schuttingen gebouwd worden, is potdekselen. Bij potdekselen stapel je de zwarte schuttingplanken over elkaar heen. Zo creëer je een mooie, stoere zwarte achtergrond en tevens meer privacy. In ons artikel over potdekselen vertellen we je hoe je dit het beste doet.

Schuttingplanken kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van de schuttingplanken? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste schuttingplanken bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en wordt wekelijks op de hoogte gesteld van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.