text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Kopmaat (mm)
Breedte (mm)
Houtsoort
Oppervlakte afwerking
Productgroep
Filter 39 resultaten

Schuttingplanken

39 producten gevonden

Schuttingplanken

Bent u bezig met het verbouwen van uw tuin en op zoek naar een mooie schutting? Met de schuttingplanken van PontMeyer maakt u zo een nieuwe schutting! Wij leveren de planken ook nog eens precies op maat. In het assortiment vindt u verschillende soorten houten schuttingplanken. Lees hier alles wat u moet weten over de aanschaf van uw nieuwe schuttingplanken.

Soorten houten schuttingplanken

Douglas schuttingplanken

Een populair houtsoort voor een schutting is Douglas hout. Douglas schuttingplanken hebben een mooie oranje tint en is aantrekkelijk in prijs. Behandel dit type hout met olie, beits of verf.

  • Verf gebruikt u alleen als u een dekkende kleur wilt op uw schutting.
  • Beits beschermt tegen vocht en zonlicht.
  • Olie trekt in het hout, maar vormt geen beschermlaag. Het zorgt er alleen voor dat de schutting niet vergrijst.

Keruing schuttingplanken

Keruing hout is een soort hardhout. Het heeft een lange levensduur, zelfs zonder het eerst te behandelen. De Keruing schuttingplanken hebben een warme, donkere kleur, maar let op: deze kan vergrijzen door het weer (zon en regen). Om dit te voorkomen, moet u het hardhout behandelen met een olie. Beitsen of lakken raden wij niet aan. Het hout droogt dan namelijk sneller uit. Hardhouten schuttingplanken worden vaak gebruikt in combinatie met betonpalen. In dit geval is het verstandig om eerst een gat voor te boren en daarna pas te schroeven. Dit om te voorkomen dat de planken gaan scheuren. Daarnaast is het bij sommige hardhoutsoorten belangrijk om RVS bevestigingsmaterialen te gebruiken. Hiermee voorkomt u dat eventuele roest, het hout beschadigt.

Vurenhouten schuttingplanken

Vurenhout kent vele voordelen: het is licht van kleur, licht van gewicht en gemakkelijk te bewerken. De planken zijn geïmpregneerd. Hierdoor heeft u weinig onderhoud aan de schuttingplanken. Door vurenhout te bewerken, komt er minder snel vocht in het hout en wordt schimmelwerking tegengegaan. Hierdoor behouden de planken langer hun kwaliteit. We noemen het daarom ook wel verduurzaamd hout. De levensduur van geïmpregneerd hout is tien tot vijftien jaar. Een ander voordeel van geïmpregneerde schuttingplanken is, dat ze direct te behandelen zijn.

Zwarte schuttingplanken

Bent u op zoek naar een stoere, moderne schutting? Kies dan voor zwarte potdekselplanken. Potdekselen is een manier om uw schutting een stoere uitstraling te geven. Het is een duurzame en snelle methode, omdat u de planken eenvoudig over elkaar stapelt. Belangrijk: begin onderaan met stapelen.. Een ander groot pluspunt van een potdekselschutting is dat u meer privacy heeft.

Schuttingplanken kopen bij PontMeyer

PontMeyer heeft een ruim assortiment aan houten schuttingplanken. Een groot deel van dit assortiment vindt u gewoon online. Als u nog geen account heeft, kunt u in twee eenvoudige stappen een account aanmaken. U krijgt dan de mogelijkheid om prijzen in te zien en om bestellingen te plaatsen. U kunt uw bestelling op een door u gewenst adres laten bezorgen. Naast onze webshop kunt u terecht bij één van onze vestigingen. Als u aanvullende vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.