text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Dikte (mm)
Afmeting (mm)
Uitvoering
Milieucertificaat
Samenstelling
Binnen fineer
Dekfineer
Productgroep
Filter 2 resultaten

Hardhout multiplex

2 producten gevonden

Hardhout multiplex

Hardhout multiplex is opgebouwd uit meerdere lagen tropisch hardhout. Doordat gebruik wordt gemaakt van verschillende houtsoorten heeft de multiplex hardhout plaat een gele tot roodachtige kleur. Daarnaast kan bij de plaat sprake zijn van kopscheurtjes, overlaps en gaps. De mate waarin dit voorkomt is afhankelijk van de fineerkwaliteit van de hardhouten multiplex plaat.

De fineerkwaliteit van een multiplex plaat wordt als volgt gecategoriseerd: A, B, BB, S, C, CC, CP en C+. De kwaliteit wordt aangegeven als X/X. De eerste letter heeft betrekking op de voorzijde van de hardhout multiplex plaat. De tweede letter op de achterzijde.

Bij PontMeyer hebben we multiplex hardhout platen met fineerkwaliteit BB en CC. Bij BB-kwaliteit zijn proppen en kleine scheurtjes in het fineer toegestaan. CC-kwaliteit is de laagste fineerkwaliteit, waarbij in de multiplex interieur platen veel grote gebreken mogen voorkomen, zoals knoesten. Deze fineerkwaliteit is daardoor niet geschikt voor afwerking met een verfsysteem.

Multiplex hardhout toepassen

Een multiplex plaat van hardhout is, vanwege de opbouw, niet geschikt voor buiten. De platen zijn waterafstotend, maar niet watervast. Daarnaast zijn de platen voorzien van een interieur verlijming. Hierdoor is hardhout multiplex wel geschikt voor binnentoepassingen. Je gebruikt hardhouten multiplex als constructieve plaat, bijvoorbeeld voor het maken van vloeren en scheidingswanden.

Ben je opzoek naar multiplex platen voor buiten? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment watervast multiplex, zoals garantieplaten en Okoumé multiplex.

Hardhouten multiplex verwerken

Hardhouten multiplex platen zijn eenvoudig te bewerken met de juiste apparatuur. De juiste apparatuur niet in huis? Je kunt de platen ook in onze zagerij op maat laten zagen of onze zaagservice toevoegen aan je online winkelmand.

Hardhout multiplex kopen bij PontMeyer

De meest toegepaste maten hardhout multiplex zijn aanwezig in het assortiment van PontMeyer. Hierdoor kunnen we snel en betrouwbaar multiplex hardhout leveren. Voor 13.00 uur besteld betekent dat we de volgende werkdag al kunnen leveren.

Je hebt ook de mogelijkheid om jouw order af te halen in één van onze vestigingen. Mocht je aanvullende vragen hebben over hardhout multiplex dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.