text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Hardhout multiplex

Hardhout multiplex is opgebouwd uit meerdere lagen tropisch hardhout. Door het gebruik van verschillende houtsoorten heeft de plaat een gele tot roodachtige kleur. Dit type multiplex is niet geschikt voor buiten, omdat de platen niet watervast zijn. Wel kunnen de platen toegepast worden voor vloeren en scheidingswanden.

De fineerkwaliteit van een multiplex plaat wordt als volgt gecategoriseerd: A, B, BB, S, C, CC, CP en C+. De kwaliteit wordt aangegeven als X/X.

De eerste letter heeft betrekking op de voorzijde en de tweede letter op de achterzijde. Bij PontMeyer hebben we multiplex hardhout platen met fineerkwaliteit BB en CC. Bij BB-kwaliteit zijn proppen en kleine scheurtjes in het fineer toegestaan. CC-kwaliteit is de laagste fineerkwaliteit, waarbij in de multiplex interieur platen veel grote gebreken mogen voorkomen, zoals knoesten. Deze kwaliteit is daardoor niet geschikt voor afwerking met een verfsysteem.

Multiplex hardhout toepassen

Vanwege de opbouw is een multiplex plaat van hardhout niet geschikt voor buiten. De platen zijn waterafstotend, maar niet watervast. Daarnaast zijn ze voorzien van een interieurverlijming. Hierdoor is hardhout multiplex geschikt voor binnentoepassingen. Je gebruikt hardhouten multiplex als constructieve plaat, bijvoorbeeld voor het maken van vloeren en scheidingswanden.

Hardhouten multiplex verwerken

Hardhouten multiplex platen zijn eenvoudig te bewerken met de juiste apparatuur. Heb je de juiste apparatuur niet in huis? Dan kun je de platen ook in onze zagerij op maat laten zagen of onze zaagservice toevoegen aan je online winkelmand.

Hardhout multiplex kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je hardhout multiplex kopen bij PontMeyer? Log dan in of maak in twee eenvoudige stappen een account aan. Vervolgens kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en de juiste hardhout multiplex bestellen. Wij hebben ook regelmatig acties. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of kijk naar onze Bouwkrant.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.