text.skipToContent text.skipToNavigation

Hardhout multiplex

2 producten gevonden

Hardhout multiplex

Hardhouten multiplex is de vochtwerende multiplex variant voor interieur gebruik. Deze multiplex platen zijn geschikt als constructieve plaat voor binnen. PontMeyer heeft twee varianten hardhouten multiplex, oftewel interieur multiplex, in het assortiment. Beiden multiplex platen zijn 3,6 mm dik, maar hebben wel een andere oppervlaktemaat. Bij Pontmeyer hebben we multiplex artikelen op voorraad, waardoor we snel en betrouwbaar kunnen leveren.

Eigenschappen van hardhouten multiplex

Hardhout multiplex is niet geschikt voor buiten vanwege de opbouw van de multiplex interieur plaat. Hardhouten multiplex is opgebouwd uit verschillende lagen hout van tropische hardhoutsoorten. Hierdoor kan de kleur van het multiplex verschillen, maar daarnaast kan er ook sprake zijn van kopscheurtjes, overlaps en gaps. De mate waarin dit voorkomt is afhankelijk van de fineerkwaliteit.

De fineerkwaliteit van een multiplex plaat wordt als volgt gecategoriseerd: A, B, BB, S, C, CC, CP en C+. De kwaliteit wordt aangegeven als X/X. De letter voor de streep (/) heeft betrekking op de voorzijde van de multiplex interieur plaat en de letter achter de streep (/) op de achterzijde. Bij PontMeyer hebben we multiplex hardhout platen met fineerkwaliteit BB en CC.

  • Bij BB-kwaliteit zijn proppen en kleine scheurtjes in het fineer toegestaan.
  • CC-kwaliteit is de laagste fineerkwaliteit. In de multiplex interieur platen mogen veel grote gebreken voorkomen. Deze fineerkwaliteit is daardoor niet geschikt voor afwerking met een verfsysteem.

Alternatief voor hardhout multiplex

Bent u opzoek naar een alternatief voor multiplex hardhout? Het meest gangbare alternatief is berken multiplex. Hierin hebben we ook een ruimer alternatief en meerdere maten in het assortiment. Naast het verschil in houtsoort zit er ook verschil in de verlijming. Als de berken multiplex platen vochtwerend dienen te zijn dan hebben we daarvoor de watervast verlijmde platen. De platen zijn hierbij dus verlijmd met watervaste lijm, maar ook hiervoor geldt dat deze multiplex platen niet geschikt zijn voor exterieur gebruik.

Hardhout multiplex kopen bij PontMeyer

De meest belangrijke maten hardhout multiplex zijn aanwezig in het assortiment van PontMeyer, waardoor PontMeyer snel en betrouwbaar multiplex hardhout kan leveren. Voor 13.00 uur besteld betekent dat we de volgende dag al kunnen leveren. U heeft ook de mogelijkheid om uw order af te halen in één van onze 48 vestigingen. Mocht u aanvullende vragen hebben over hardhout multiplex dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.