text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Afmeting (mm)
Kleurgroep
Toon meer Toon minder
Filter 172 resultaten

HPL plaat

172 producten gevonden

HPL plaat

HPL platen zijn High Pressure Laminate platen. Deze platen bestaan uit houtvezel en kunsthars. Het wordt door middel van verhitting en extreem hoge druk geproduceerd. Door de hoge druk en hitte ontstaan er harde en stijve platen. Een HPL plaat is UV-bestendig en ook vocht kan niet door de plaat heendringen. Dankzij de toplaag van kunsthars blijft het vuil niet aan de plaat plakken en kun je door middel van een sopje de plaat eenvoudig schoonmaken.

Vier andere voordelen van HPL platen zijn:

  • HPL is krasbestendig.
  • De platen kunnen zowel geschroefd of gelijmd worden.
  • Een HPL plaat kan overgeschilderd worden.
  • HPL platen behouden minimaal 30 jaar hun uitstraling.
  • HPL kan eenvoudig bewerkt worden door het te zagen, boren, frezen en te schilderen.

Toepassingen HPL platen

HPL platen zijn geschikt vanwege hun eigenschappen geschikt voor buitentoepassingen. Het kan gebruikt worden voor reclameborden, kunststof informatieborden en gevelbekleding, zoals boeiboorden en windveren. Naast exterieur gebruik, wordt HPL vaak ook binnen gebruikt in keukens en badkamers.

Naast HPL platen vindt u in het assortiment van PontMeyer ook HPL schroeven en Trespa schroeven.

Soorten HPL

Bij PontMeyer vindt u verschillende HPL platen in het assortiment. Het HPL assortiment bestaat onder andere uit Trespa en PontMeyer HPL. PontMeyer HPL is ons huismerk en beschikt over dezelfde eigenschappen. Beide merken leveren volkern platen. Het grootste verschil zit in de prijs. PontMeyer HPL is voordeliger, maar Trespa heeft daarentegen meer kleuropties.

Wilt u meer weten over het monteren van Trespa en andere HPL platen? Lees dan ons advies artikel over Trespa monteren.

HPL platen kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u HPL platen kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan HPL platen. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste HPL platen voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.