text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

HPL plaat

HPL staat voor High Pressure Laminate. Deze platen bestaan uit houtvezel en kunsthars. Een HPL plaat is UV-, kras- en vochtbestendig. Dankzij de toplaag van kunsthars blijft het vuil niet aan de plaat plakken en kun je door middel van een sopje de plaat eenvoudig schoonmaken.

174 producten gevonden

HPL platen worden door middel van verhitting en extreem hoge druk geproduceerd. Door de hoge druk en hitte ontstaan er harde en stijve platen. Vier voordelen van HPL platen zijn:

  • De platen kunnen zowel geschroefd als gelijmd worden.
  • Een HPL plaat kan overgeschilderd worden.
  • HPL platen behouden minimaal 30 jaar hun uitstraling.
  • HPL kan eenvoudig bewerkt worden door hem te zagen, boren, frezen of schilderen.

Toepassingen HPL platen

Vanwege hun eigenschappen zijn HPL platen zijn geschikt voor buitentoepassingen. Je kunt ze gebruiken voor reclameborden, kunststof informatieborden en gevelbekleding, zoals boeiboorden en windveren. Daarnaast wordt HPL vaak binnen gebruikt in keukens en badkamers.

Naast HPL platen vind je in het assortiment van PontMeyer ook HPL schroeven en Trespa schroeven.

Soorten HPL platen

Bij PontMeyer vind je verschillende HPL platen. Het assortiment bestaat onder andere uit Trespa en PontMeyer HPL. PontMeyer HPL is ons huismerk en beschikt over dezelfde eigenschappen als Trespa. Beide merken leveren volkern platen. Het grootste verschil zit in de prijs: PontMeyer HPL is voordeliger. Trespa heeft daarentegen meer kleuropties. Wil je meer weten over het monteren van Trespa en andere HPL platen? Lees dan ons advies artikel over Trespa monteren.

HPL platen kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je HPL platen kopen bij PontMeyer? Log dan in of maak in twee eenvoudige stappen een account aan. Vervolgens kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en de juiste HPL plaat bestellen. Wij hebben ook regelmatig acties. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of kijk naar onze Bouwkrant.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.