text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Gyproc gipsplaat

30 producten gevonden

Gyproc gipsplaat

Gyproc gipsplaten worden toegepast bij de afwerking van gebouwen. De plaat bestaat uit een kern van gips dat aan beide zijden is voorzien van gerecycled karton. De hechting tussen beide materialen ontstaat tijdens de uitharding van het gips. Het karton brengt de plaat stabiliteit en zorgt ervoor dat trekkrachten worden opgevangen. Gyproc platen zijn daarnaast voorzien van brandwerende eigenschappen.

Eigenschappen Gyproc platen

Gyproc platen zijn:

  • Brandwerend
  • Geluidsisolerend
  • Gemaakt van gerecycled karton
  • Gemakkelijk te verwerken
  • Vlak en glad afwerkbaar

De brandwerende eigenschap van de Gyproc gipsplaat ontstaat doordat de gipsplaat chemisch gebonden kristalwater bevat, dat verdampt bij verhitting. Zolang deze verdamping plaatsvindt, wordt energie aan het vuur onttrokken. Hierdoor blijft de temperatuur van de plaat constant en de constructie in stand.

Bij PontMeyer vind je Gyproc platen in twee formaten: 2600 x 1200 x 15 mm en 2600 x 1200 x 12,5 mm. Voor gipsplaten die geschikt zijn in vochtige ruimtes raden wij Fermacell platen aan.

De juiste gipsplaat niet gevonden? Bekijk dan ons volledige assortiment aan gipsplaten en gipsvezelplaten.

Toepassingen Gyproc gipsplaat

Gyproc gipsplaten worden vaak toegepast voor het creëren van brandwerende wanden en plafonds in de binnen afbouw, zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten. Vooral bij constructies waar hoge eisen worden gesteld aan brandveiligheid en brandwerendheid is de Gyproc gipsplaat ideaal.

Gyproc platen zijn ook te gebruiken als scheidingswanden, vrijstaande voorzetwanden en randprofielen bij een vrijdragend plafond. Maak hierbij gebruik van metal studs om de platen vrijstaand te kunnen bevestigen.

Gyproc gipsplaten kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van de Gyproc gipsplaten? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste Gyproc platen bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en wordt wekelijks op de hoogte gesteld van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.