text.skipToContent text.skipToNavigation

Stenen

  • 1(current)
34 producten gevonden
  • 1(current)

Stenen kopen?

Een ruim assortiment sierbestrating vindt u bij PontMeyer. Maak uw keuze uit de mogelijkheden die wij bieden. Heeft u een keuze gemaakt en wilt u stenen kopen? U bepaald welke maat u neemt en hoe u ze legt. Voor een speels effect kunt u ook een combinatie van diverse soorten sierbestrating maken. Het is mogelijk om de tegels te bekijken bij een van onze PontMeyer vestigingen. Informeer bij een Pontmeyer vestiging bij u in de buurt of kies online voor ons assortiment stenen. Stenen nodig voor de aanleg van uw terras? Onze stenen zijn altijd van een hoge kwaliteit.

Stenen muur?

Een stenen muur bestaat uit alle producten die origineel worden gemaakt onder de steenpers. Er zitten producten tussen die er uitzien als tegels, maar toch echt plat worden geproduceerd op de steenpers. Ook een ‘klinker’ is een naam die in de volksmond gebruikt wordt. Officieel spreken we wellicht eerder van een straatbaksteen. Omdat onze betonklinker wordt van beton gemaakt. De naam zegt het al. We noemen het dan ook een betonklinker. Bekijk hier ons assortiment klinkers. Wilt u uw tuin afschermen? Bekijk dan onze schuttingen.

Bakstenen muur

Een bakstenen muur is niets anders dan een muur van gebakken bakstenen. Ook wordt het gebruikt als bestrating. Om het te maken heb je klei nodig. De klei wordt gewonnen uit de rivier. Dit gebeurd door het uit te graven en op te slaan in een droge ruimte. Hierna wordt de klei voorbewerkt. Zo worden de metaaldelen uit de klei gehaald. Vervolgens worden ze gevormd in de gewenste afmeting. Als laatste worden de bakstenen gedroogd en gebakken onder een hoge temperatuur van tussen de 900 en 1100 °C. Dit is afhankelijk van de kleisoort. Nu kan het bouwen van uw bakstenen muur beginnen. Bekijk hier onze gevelstenen.

Stenen vloer leggen?

Je ziet het steeds vaker. Een stenen vloer. Dit geeft een robuuste en sfeervolle uitstraling. Hiermee wordt als het ware een middeleeuwse look gecreëerd. We zien het steeds vaker in restaurants of andere horeca gelegenheden in oude stadsdelen. Het ziet er mooi uit maar vergis u niet! Het is een gigantische klus. Straatstenen bedekken immers maar een klein oppervlakte. Er zijn stenen nodig om een gang of vloer mee te bestraten. Durft u het toch aan? Denk dan aan uw knieën! Kniebeschermers nodig bij het leggen van uw stenen vloer? Bekijk hier ons assortiment kniebeschermer.

Stenen tuin

Sommige mensen houden van veel groen rondom hun huis. Andere gaan liever voor minder onderhoud en kiezen voor een stenen tuin. Maar vergis u niet! Ook een stenen bestrating vergt veel onderhoud. Tussen de stenen kan alg en mos doorkomen. Wij raden dan aan om uw stenen tuin te leggen met tussenvoegsel. Bekijk hier ons assortiment voegmiddelen. Zo komt er geen groen door de stenen en heeft u minder onderhoud!

Stenen klem kopen?

Dat kan! U wilt natuurlijk uw stenen precies op maat hebben en daarvoor is een stenen klem geen overbodige luxe. Bekijk hier onze stenen klem.