text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Voegmiddel

16 producten gevonden

Voegmiddel kopen?

Het professioneel afwerken van uw tegelwerk kunt u doen met behulp van voegmiddel. Bij PontMeyer hebben we diverse kleuren in ons assortiment waaronder wit, grijs en antraciet voegmiddel. Met de juiste kleur passend bij uw vloer of wand kunt u nog jarenlang van een mooi resultaat genieten. Moet u uw tegels nog aanschaffen? Neem dan gerust een kijkje in ons assortiment tegelpanelen. Heeft u een absorberende ondergrond waarop u de tegels gaat aanbrengen? Dan is belangrijk dat u gebruik maakt van voorstrijk voordat u de tegellijm aanbrengt om uw tegels te monteren. Heeft een materiaal nodig voor het afdichten van naden of randen? Bekijk dan ons assortiment kit. Ook voor de afwerking en bescherming van uw tegelpanelen kunt u bij PontMeyer terecht in ons assortiment tegelprofielen.

Voegmortel maken en gebruiken

Voor het maken van voegmortel mengt u het voegmiddel met water. De hoeveelheid water is afhankelijk van het merk voegmiddel wat u aanschaft en de hoeveelheid die u wilt maken. Wilt u graag een inschatting maken van hoeveel voegmiddel u nodig heeft? Dan kunt u gebruik maken van het volgende formule: (tegellengte (mm) + tegelbreedte (mm)) x voegbreedte (mm) x voegdiepte (mm) x 1,8 / tegellengte (mm) x tegelbreedte.

Advies voor het verwerken van voegmiddel

Wij adviseren u echter rekening te houden met een verlies van ongeveer 10%. U dient de massa te mengen totdat het een homogeen mengsel is zonder klonten. Voor het gebruik van het voegmiddel moeten de voegen droog en schoon zijn. Daarnaast mag de tegellijm geen vocht meer bevatten en moet deze uitgehard zijn. De ruimte waarin u aan het werk bent moet u goed ventileren en dient een temperatuur te hebben tussen de 10°C en maximaal 25°C tijdens het verwerken. U vult de voegen met een voegspaan. De praktisch open verwerkingstijd is ongeveer 30 minuten. Nadat u de voegen heeft gevuld kunt u het beste direct het restant voegmiddel van de tegels verwijderen. Dit maakt het makkelijker het oppervlak daarna te reinigen, wat u na ongeveer 30 tot 60 minuten kunt doen. Betreft uw klus een vloer? Dan kunt u het oppervlak na 12 uur belopen.

Kenmerken voegmiddel

Bij PontMeyer hebben wij diverse soorten en kleuren voegmiddel in het assortiment. Zo kunt u terecht voor voegmiddel met de volgende kenmerken:

  • Het voegmiddel is binnen en zowel buiten te gebruiken. Zo kunt u voegmortel bijvoorbeeld ook gebruiken voor uw tegels buiten om onkruid tegen te gaan.
  • U kunt het voegmiddel gebruiken in combinatie met een vloer die vloerverwarming bevat.
  • Het gebruik van het voegmiddel is geschikt voor voegen met een breedte van 1mm tot 20mm afhankelijk van het merk.
  • Het middel is waterafstotend en vorstbestendig
  • Een houdbaarheidsdatum tot wel 24 maanden na productiedatum indien het middel droog en vorstvrij opgeslagen wordt in de originele en ongeopende verpakking, bij temperaturen niet hoger dan 30°C.

Ons assortiment voegmiddel

PontMeyer heeft een breed aanbod. Zo kunt u voor voegen van verschillende breedtes bij ons terecht. Wij verkopen onder andere Weber en Eurocol voegmiddel van goede kwaliteit. Met het juiste voegmiddel kunt u de komende jaren genieten van een prachtig afgewerkte wand of vloer in uw keuken of badkamer. Liever geen tegelvloer in uw badkamer? Dan kunt u ook kiezen voor een alternatief zoals een pvc vloer, welke u kunt bekijken in ons assortiment PVC vloeren. Welke keus u ook maakt, wij helpen u graag verder met advies. Wij helpen u graag in een van onze vestigingen, of neem contact op met onze klantenservice. Voor het bekleden van een vloer is een vlakke ondergrond cruciaal. Bekijk daarom ons assortiment egaline en bestel!