text.skipToContent text.skipToNavigation
5 producten gevonden

Soorten bouwfolie

Er zijn diverse soorten bouwfolie ’s verkrijgbaar met elk een andere werking. U kunt kiezen uit:

  • Damp remmende folie: Deze folie plaatst u aan de binnenzijde van de constructie om te voorkomen dat vocht vanuit de woning de constructie intrekt.
  • Damp open folie: De naam zegt het al een damp open folie zorgt ervoor dat condens de ruimte kan verlaten. Echter dient bij gebruik van een damp open folie de rest van de constructie ook damp open te zijn.
  • Klimaatfolie: Is een vochtregulerende folie. Deze folie voorkomt vochtproblemen en houtrot van geïsoleerde kappen en (voorzet)wanden. Klimaatfolie is sterk damp remmend in de winter en damp open in de zomer zodat de constructie kan drogen.

U brengt de folie gemakkelijk aan door deze te nieten op de constructie. Een nietmachine bied ondersteuning tijdens het aanbrengen van de folie. U kunt ook kiezen voor een tacker dit werkt prettig als u veel folie dient te verwerken. Het is erg belangrijk om de naden en de overgang naar de constructie goed af te plakken met tape. Er zijn diverse soorten tape verkrijgbaar, hierdoor is er altijd een tape geschikt voor uw bouwfolie. Miofaom randstroken worden toegepast om de wand en doorvoeren los te koppelen van de dekvloer

Luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen of het beperken van luchtdoorlatendheid wordt steeds belangrijker. Luchtdicht bouwen draagt bij aan de bouwkwaliteit, wooncomfort en een lager energieverbruik. Bij PontMeyer vind u de airguard bouwfolies welke u hierbij kunnen helpen. Airguard Smart beschikt over een zelfregulerend dampscherm. Heeft een zeer hoge scheurweerstand en dus zeer robuust in gebruik bij constructiewerken.

Bouwfolie kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.