text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Productgroep
Dikte (mm)
Breedte (mm)
Lengte (mm)
Filter 4 resultaten

Bouwfolie

4 producten gevonden

Bouwfolie

Bij PontMeyer koopt u bouwfolie of bouwplastic op rol. Bouwfolie wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld bij het afdekken van de vloer of als isolatie van een wand. Ook wordt bouwfolie veel gebruikt onder betonnen vloeren. De folie houdt vocht vast zodat snelle uitharding van het beton wordt voorkomen.

Soorten bouwfolie

Er zijn diverse soorten bouwfolies verkrijgbaar met elk een andere werking. U kunt kiezen uit:

  • Dampremmende folie. Deze folie plaatst u aan de binnenzijde van de constructie om te voorkomen dat vocht vanuit de woning de constructie intrekt.
  • Dampopen folie. Een dampdoorlatende folie zorgt ervoor dat condens de ruimte kan verlaten. Echter dient bij gebruik van een dampopen folie de rest van de constructie ook dampopen te zijn.
  • Klimaatfolie. Deze folie voorkomt vochtproblemen en houtrot van geïsoleerde kappen en (voorzet)wanden. Klimaatfolie is sterk dampremmend in de winter en dampopen in de zomer zodat de constructie kan drogen.

Toepassing bouwfolie

U brengt de folie gemakkelijk aan door deze te nieten op de constructie. Een nietmachine biedt ondersteuning tijdens het aanbrengen van de folie. Wanneer u veel folie dient te verwerken, raden wij het gebruik van een tacker aan. Bij het gebruik van bouwfolie is het belangrijk om de naden en de overgang naar de constructie goed af te plakken met folietape. Er zijn diverse soorten tape verkrijgbaar, zo is er altijd een tape geschikt voor uw bouwfolie.

Bouwfolie kopen bij PontMeyer

Heeft u vragen de bouwfolie of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.