text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Brandvertragende MDF

Brandvertragend MDF is speciaal ontwikkeld zodat het een lage bijdrage heeft tot brandvoortplanting en een lage rookproductie. De platen zijn geschikt voor binnen, verkrijgbaar in twee verschillende diktes en makkelijk te verwerken voor wanden en plafonds.

Brandvertragende MDF, ook wel MDF Fire Retardant (FR) genoemd, is in de basis gelijk aan een standaard MDF plaat. Het verschil zit in de brandvertragende eigenschappen. Brandvertragende MDF is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waar de bouwvoorschriften Euroklasse B of Euroklasse C plaatmateriaal eisen. Dit plaatmateriaal heeft een lage bijdrage tot brandvoortplanting en een lage rookproductie. Een brandwerende MDF plaat is te herkennen aan de rode kern.

Toepassingen brandwerend MDF

Brandwerende MDF platen worden onder andere toegepast als wandbekleding, scheidingswanden en plafondpanelen. Het wordt veel gebruikt in openbare ruimtes, zoals ziekenhuizen, bibliotheken en kantoren. Let op: MDF brandvertragend is geschikt voor interieur gebruik, maar kan niet toegepast worden in vochtige ruimtes. Daarnaast is MDF brandvertragend niet geschikt voor zelfdragende constructies, zoals carrosserieën en serredaken.

Verwerking brandvertragend MDF

MDF brandvertragend is even gemakkelijk te verwerken als standaard MDF. Let op dat brandvertragend MDF door verandering in luchtvochtigheid nog kan uitzetten. Laat de plaat daarom voor verwerking twee tot drie dagen in de ruimte acclimatiseren.

Ga je de MDF brandvertragende plaat verven of lakken? Schuur dan van tevoren de gezaagde of geprofileerde kanten op met minimaal korrel 150. Zorg er bovendien voor dat het verfsysteem aansluit op de brandwerende eigenschappen van de plaat MDF brandvertragend. Dit staat aangegeven op de verpakking van de verf.

Brandwerend MDF kopen bij PontMeyer

Wil je brandvertragend MDF bij PontMeyer kopen? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.