text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Toon meer Toon minder
Kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Netto kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Lengte (mm)
Houtsoort
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Sterkteklasse
Materiaalsoort
Kleurnummer
Productgroep
Filter 70 resultaten

Plinten

70 producten gevonden

Houten plinten voor vloer of plafond

Bent u bezig met het leggen van een nieuwe vloer of ligt de vloer juist al? Met de prachtige houten plinten van PontMeyer maakt u de vloer helemaal af. Wij hebben een ruim assortiment aan houten plinten. Zo kunt u onder andere kiezen voor MDF V313 voorgegrond, grenen kant-en-klaar of hardhout voorgegrond. Wilt u meer informatie over MDF plinten, grenen plinten, witte plinten of hardhouten plinten? Weet u bijvoorbeeld niet hoe u de plinten bevestigt? Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze. Heeft u nog geen vloer uitgekozen? Bekijk dan eens ons assortiment aan PVC vloeren. Neem ook eens een kijkje in de rest van ons assortiment aan timmerhout.

Bent u op zoek naar meer informatie over het leggen van plinten? U leest er alles over in ons artikel over plinten leggen en in verstek zagen

Houten plinten: de verschillen

Weet u niet goed welk materiaal u moet kiezen om een mooie overgang van uw vloer naar uw wand te creëren? Bij PontMeyer adviseren we u graag bij het maken van de juiste keuze uit ons aanbod aan houten plinten. In ons assortiment aan houten plinten vind u plinten van verschillende houtsoorten zoals hardhout en grenen. Daarnaast bieden wij afgelakte, gegronde en gelakte houten plinten. Ook hebben wij houten plinten in het assortimet met FSC of PEFC certificaat. Welk materiaal het beste is voor uw toepassing, is grotendeels afhankelijk van uw wensen. Hieronder beschrijven we de verschillen tussen MDF plinten, hardhouten plinten en grenen plinten. Heeft u hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste plinten? Neem dan contact op met onze klantenservice.

MDF plinten

MDF plinten bestaan uit houtvezels die worden gewonnen uit afvalhout. Hierdoor zijn MDF plinten een voordelige keuze. Bij MDF plinten is eventueel spatwater en nat dweilen geen enkel probleem. MDF plinten zijn gemakkelijk te verven, hebben een hoge slijtvastheid, hebben een grote buigsterkte en zetten niet uit. Daartegenover staat dat de MDF plinten minder sterk zijn dan de hardhouten plinten. Daarnaast zijn MDF plinten vaak al netjes afgewerkt waardoor ze direct te gebruiken zijn als plint binnenshuis.

Hoge plinten

Als u de uitstraling van uw woning stijlvoller wil maken dan zijn hoge plinten zeker aan te raden. Met hoge plinten heeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld de lengte van uw muren te benadrukken. Daarnaast zorgen hoge plinten voor een strakke afwerking van de onderkant van uw muren. Veel hoge plinten zijn van hout waarbij meranti een veel voorkomend houtsoort is. U kunt de hoge plinten afwerken met een lak in de door u gewenste kleur. Uiteraard kan dit ook een dekkende kleur zijn naar wens

Hardhouten plinten

Hardhouten plinten staan bekend om de hoge kwaliteit. Daarnaast hebben hardhouten plinten een karakteristiek uiterlijk en zijn ze gemakkelijk te bewerken. Wilt u een goede bescherming tegen vocht? Overweeg dan de voorgegronde hardhouten plinten. Onze voorgegronde hardhouten plinten kunnen tevens beter tegen een stootje. Hier tegenover staat dat hardhouten plinten niet duurzaam zijn.

Grenen plinten

Bent u op zoek naar een tussenoplossing? Kies dan voor grenen plinten. Grenen plinten kunnen onbehandeld worden geplaatst. Daarnaast zijn grenen plinten ook vochtbestendig. Een nadeel van grenen plinten is dat ze vrij zacht zijn, grenen plinten beschadigen snel. Ook zijn ze vaak duurder dan MDF plinten of hardhouten plinten.

Houten plinten afwerken

De gelakte houten plinten uit ons assortiment zijn direct klaar voor bevestiging. Daarentegen moet u gegronde houten plinten eerst licht opschuren. Vervolgens lakt u beide kanten van de houten plinten af om eventueel kromtrekken eenvoudig te voorkomen. Zodra de lak eenmaal droog is, kunt u de eerste houten plint op maat zagen. Bevestig ten slotte de houten plinten vast op de gewenste plek. U kunt hiervoor schroeven gebruiken, maar meestal worden houten plinten simpelweg geplakt.

Houten plinten: maak gebruik van lijm

Indien de wand recht is, kunt u er voor kiezen om de houten plinten door middel van lijm te bevestigen. Zorg er allereerst voor dat de ondergrond goed gereinigd is. Om de MDF plinten, hardhouten plinten of grenen plinten te verlijmen, gebruikt u montagekit. Breng de montagekit aan op de houten plinten in kwestie. Plaats de houten plinten vervolgens tegen de wand en druk stevig aan. U moet even een minuutje wachten zodat de lijm kan drogen. Kort daarna zitten de houten plinten vast en kunt u door met de volgende plinten.

Houten plinten kopen bij Pontmeyer

Wilt u houten plinten kopen? Maak dan in twee simpele stappen een account bij ons aan. Hierna heeft u de mogelijkheid om onze prijzen in te zien en uw houten plinten te kopen. Koopt u uw houten plinten liever in de winkel? Kom dan langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt. De meeste vestigingen hebben een handige drive-in, waar u uw nieuwe houten plinten gemakkelijk kunt inladen in uw auto of bus. Wilt u meer weten over ons assortiment aan houten plinten of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.