text.skipToContent text.skipToNavigation

Loodgietersgereedschap

11 producten gevonden
Maatvoering
1-1/2"
Product
Pijptang

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Reservesnijwiel
Is het snijwiel van je Stanley pijpsnijder toe aan vervanging? Met het Stanley Reserve Snijwiel hoef je geen nieuwe pijpsnijder aan te schaffen. Het snijwiel is in een handomdraai te vervangen waardoor je pijpsnijder weer zo goed als nieuw is.

€ xx,xx

€ xx,xx

Maatvoering
10-22mm
Product
Pijpsnijder
Speciaal ontworpen voor gebruik in beperkte ruimtes voor hard en zacht koperen, aluminium messing en kunststof buizen met een kleine diameter.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Pijpsnijder
Uitvoering
Groot
Speciaal ontworpen voor gebruik in beperkte ruimtes voor hard en zacht koperen, aluminium messing en kunststof buizen met een grote diameter.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Soldeerbrander
Uitvoering
Piezo-ontsteking

€ xx,xx

€ xx,xx

Maatvoering
28mm
Product
Pijpsnijder
Geschikt voor het afkorten van kunststof pijpen met een diameter tot 28mm (tevens geschikt voor het afkorten van sierlijsten, tuinslangen, gordijnrailsen en elektrische leidingen).

€ xx,xx

€ xx,xx

Maatvoering
3-30mm
Product
Pijpsnijder
Geschikt voor het afkorten van CV-buis of koperen pijpen met een diameter van 3 tot 30mm

€ xx,xx

€ xx,xx

Maatvoering
3-22mm
Product
Pijpsnijder
deze pijpsnijder is bedoeld voor het op maat snijden van een roodkoperen of CV buis. De pijpsnijder is geschikt voor het snijden van buizen met een diameter van 3 tot 22 millimeter en is eenvoudig in gebruik.

€ xx,xx

€ xx,xx

Maatvoering
22mm
Product
Pijpbuiger
Geschikt voor het eenvoudig buigen van koperen pijpen met een diameter van 15 of 22mm. Door de nauwkeurige en gecontroleerde werking worden vouwen voorkomen

€ xx,xx

€ xx,xx

Maatvoering
190gr
Product
Gasvulling

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Pijpsnijderwiel
Snijd koper en dunwandige buizen met eenvoud door. Verpakking per 2 stuks

€ xx,xx

€ xx,xx

Loodgietersgereedschap

Loodgietersgereedschap wordt gebruikt voor het repareren van lekken, het installeren van een buitenkraan of het plaatsen van sanitair in keukens of badkamers. Loodgietersgereedschap kopen? PontMeyer biedt een groot assortiment voor een voordelige prijs. U vindt bij ons loodgietersgereedschap van uitstekende merken, zoals Knipex, Rothenberger en Stanley. Denk hierbij aan pijpensnijders, pijpbuigers, pijptangen et cetera.

Het afkorten van pijpen

PontMeyer biedt voor het afkorten van pijpen diverse pijpensnijders. Een pijpensnijder geeft een keurig resultaat en is bovendien eenvoudiger in gebruik dan een ijzerzaag. U zet de pijpensnijder op de pijp, zet de het vast en draait voor een uitstekend snijresultaat. Bij het afkorten ontstaan bramen (oneffenheid) aan de binnenzijde van de pijp. Een pijpensnijder beschikt daarom over een afbramer waarmee u dit gemakkelijk verwijdert.

Het buigen van pijpen

Het buigen van pijpen doet u met een pijpbuiger. Een pijpbuiger beschikt over twee lange armen, waarmee u eenvoudig een hoge kracht uitoefent op de pijp. Op deze wijze kunt u de pijp in verschillende bochten buigen. Precisievormers en –geleiders zorgen voor een zorgvuldig resultaat zonder vouwen. Om het buigen nog meer te vereenvoudigen, kunt u de pijpbuiger vastzetten in een bankschroef.

Het aandraaien van pijpen

Het aandraaien van pijpen doet u met een pijptang. Een ander woord voor pijptang is Zweedse tang, moordenaar of sokkentang. Door met de pijptang de pijp te omklemmen, kunt u deze stevig vastgrijpen. Vervolgens kunt u de pijp los- of vastdraaien.

Het solderen van pijpen

Het solderen (vastmaken) van pijpen doet u met een soldeerbrander. Pontmeyer biedt een butaangas soldeerbrander en bijbehorende navullingen. De pijpen worden verbonden middels gesmolten soldeer. Het is belangrijk om alles vetvrij te maken, anders hecht de soldeer niet. Bovendien mag u de soldering niet bewegen tijdens het afkoelen en het afkoelproces niet versnellen.

Loodgietersgereedschap koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.