text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Loodgietersgereedschap

7 producten gevonden

Loodgietersgereedschap

Loodgietersgereedschap wordt gebruikt voor het repareren van lekken, het installeren van een buitenkraan of het plaatsen van sanitair in keukens of badkamers. Loodgietersgereedschap kopen? PontMeyer biedt een groot assortiment voor een voordelige prijs. U vindt bij ons loodgietersgereedschap van uitstekende merken, zoals Knipex, Rothenberger en Stanley. Denk hierbij aan pijpensnijders, pijpbuigers, pijptangen et cetera.

Het afkorten van pijpen

PontMeyer biedt voor het afkorten van pijpen diverse pijpensnijders. Een pijpensnijder geeft een keurig resultaat en is bovendien eenvoudiger in gebruik dan een ijzerzaag. U zet de pijpensnijder op de pijp, zet de het vast en draait voor een uitstekend snijresultaat. Bij het afkorten ontstaan bramen (oneffenheid) aan de binnenzijde van de pijp. Een pijpensnijder beschikt daarom over een afbramer waarmee u dit gemakkelijk verwijdert.

Het buigen van pijpen

Het buigen van pijpen doet u met een pijpbuiger. Een pijpbuiger beschikt over twee lange armen, waarmee u eenvoudig een hoge kracht uitoefent op de pijp. Op deze wijze kunt u de pijp in verschillende bochten buigen. Precisievormers en –geleiders zorgen voor een zorgvuldig resultaat zonder vouwen. Om het buigen nog meer te vereenvoudigen, kunt u de pijpbuiger vastzetten in een bankschroef.

Het aandraaien van pijpen

Het aandraaien van pijpen doet u met een pijptang. Een ander woord voor pijptang is Zweedse tang, moordenaar of sokkentang. Door met de pijptang de pijp te omklemmen, kunt u deze stevig vastgrijpen. Vervolgens kunt u de pijp los- of vastdraaien.

Het solderen van pijpen

Het solderen (vastmaken) van pijpen doet u met een soldeerbrander. Pontmeyer biedt een butaangas soldeerbrander en bijbehorende navullingen. De pijpen worden verbonden middels gesmolten soldeer. Het is belangrijk om alles vetvrij te maken, anders hecht de soldeer niet. Bovendien mag u de soldering niet bewegen tijdens het afkoelen en het afkoelproces niet versnellen.

Loodgietersgereedschap koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.