text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Plafondsysteem

0 producten gevonden

Plafondsysteem

Plafondsystemen zijn de onderdelen die u nodig heeft voor het raamwerk van uw systeemplafond. Een systeemplafond kunt u toepassen als u na het plaatsen van uw plafond gemakkelijk bij de leidingen en bedradingen wilt kunnen. Een plafondsysteem bestaat uit een metalen raamwerk waar u de plafondplaten in laat rusten. U kunt in de plafondplaten verlichting plaatsen. Plafondsystemen dragen bij aan geluidsisolatie en zorgen hiermee voor een goede akoestiek.

Plafondsysteem plaatsen

Een plafondsysteem bestaat uit een hoofd- en rand profiel die samen het raamwerk vormen. Door gebruik te maken van een verbindingsstuk kunt u deze aan elkaar bevestigen. Een kruisverbinder kan elke profiel kruising extra ondersteunen. Door gebruik te maken van een bovenhanger of afhangdraad kunt u het raamwerk aan uw plafond bevestigen. De hoogte van het frame kunt u instellen, hierdoor maakt u optimaal gebruik van de ruimte die u wenst te behouden tussen het raamwerk en het plafond. Na montage plaatst u de plafondplaten in uw frame.

Benodigdheden

Zorg ervoor dat u bij het monteren van een plafondsysteem voldoende beschermingsmiddelen draagt. De randen van de profielen kunnen scherp zijn, het dragen van handschoenen wordt dan ook aangeraden. Voor het inkorten van de metalen profielen kunt u een blikschaar gebruiken. Het aanknijpen van de onderdelen kunt u vereenvoudigen met een combinatietang.

Plafondsysteem kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.