text.skipToContent text.skipToNavigation

PontMeyer en het milieu


PontMeyer is een vooraanstaande leverancier van bouwend Nederland en vervult een voorbeeldrol in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit betekent onder andere ook dat wij de impact van onze bedrijfsvoering op het milieu willen minimaliseren.

Bevordering van verantwoord bosbeheer


Dit minimaliseren heeft er onder meer toe geleid dat PontMeyer koploper is in de verhandeling van FSC®- of PEFC™-gecertificeerd hout. Door actief en gericht FSC- en PEFC-gecertificeerd hout in te kopen, draagt PontMeyer bij aan het behoud van gezonde bossen wereldwijd.

Certificering voor bosbeheer en houtproducten


PontMeyer heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk gecertificeerde houtproducten in te kopen. Dit betekent dat de houtproducten zijn voorzien van één van de algemeen (wereldwijd) geaccepteerde keurmerken: FSC® of PEFC™. Deze keurmerken staan in het bijzonder voor een milieuvriendelijke oogst en productie en geven een garantie voor herkomst uit aantoonbaar verantwoord beheerd bosgebied.

In samenwerking met onder andere de brancheorganisatie Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) ondersteunt PontMeyer het onderzoek naar toepassingen voor nieuwe houtsoorten die op verantwoorde wijze uit aantoonbaar duurzaam beheerde bossen verkregen kunnen worden. PontMeyer koopt alleen materialen in bij betrouwbare leveranciers die goed kunnen aantonen dat zij de grondstoffen voor hun product op legale en verantwoorde wijze hebben verkregen.
 
De (milieu) certificaten van PontMeyer: Vragen of opmerkingen?
Neem gerust contact op via e-mail: klantenservice@pontmeyer.nl

CO2-reductie


PontMeyer is CO2-prestatieladder Niveau 3-gecertificeerd en heeft het terugdringen van het eigen energieverbruik tot prioriteit gemaakt. Naast volledige ‘vergroening’ van het elektriciteitsverbruik door de inkoop van groene (wind)energie en inmiddels ook door het plaatsen van zonnecollectoren. Op de daken van ons logistiek centrum Zaandam zijn 10.000 zonnepanelen geplaatst, goed voor 800 huishoudens aan schone energie en een jaarlijkse besparing van 1,2 miljoen kilo CO2-uitstoot!