text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Isolatiefolie

Isolatiefolie is een folie die gebruikt wordt om warmteverlies in uw huis tegen te gaan. Woningen kunnen op drie verschillende manieren warmte verliezen. Dit kan door geleiding ook wel direct contact genoemd, door confectie ook wel via luchtverplaatsing en door straling. Door middel van straling kan een huis maar liefst 65% van de warmte verliezen. Door de isolatiefolie te plaatsen bij ramen, vloeren en daken te plaatsen gaat u dit warmteverlies tegen. Het grote voordeel van isolatiefolie ten opzichte van ander isolatiemateriaal is dat de folie is voorzien van meerdere synthetische materialen en aluminiumfolie. Door deze lagen wordt de stralingswarmte terug de woning in gekaatst. Dit zal uiteindelijk leiden tot minder stookkosten, hierdoor bent u niet alleen goed bezig voor uw eigen portemonnee, maar ook nog eens goed bezig voor het milieu.

Op welke plekken in uw huis gebruikt u isolatiefolie?

De folie kunt u gebruiken bij ramen, vloeren en daken. De isolatiefolie zorgt ervoor dat het isolerende vermogen van het enkelglas of dubbelglas raam vergroot wordt. Het is hierbij wel van cruciaal belang om de juiste folie hiervoor aan te schaffen. Wanneer u bijvoorbeeld zonwerende folie hiervoor gebruikt zal de warmte niet toe-, maar juist afnemen. Isolatiefolie voor vloeren bestaat uit 2 isolerende aluminium folie lagen. Tussen deze lagen bevindt zich stilstaande lucht. De dubbele laag zorgt ervoor dat kou wordt teruggekaatst en de reflecterende folie zorgt ervoor dat de warmte in het huis blijft. Ten slotte kunt u isolatiefolie gebruiken voor het isoleren van uw dak. Bij het isoleren van uw dak kunt u de grootste stappen maken. Zo gaat de meeste warmte in woningen verloren door het dak. Het aanbrengen van de folie op schuine daken kunt u zelf eenvoudig monteren.

Het aanbrengen van de isolatiefolie

Wanneer u zelf aan de slag gaat om de isolatiefolie aan te brengen dient u op enkele punten te letten. Om de ideale stralingswarmte te kunnen creëren moet er minimaal 20 millimeter ruimte tussen de folie en de muur zijn. Dit zorgt namelijk voor een extra laag stilstaande lucht. Om dit te realiseren kunt u goed gebruik maken van houten klosjes. Bij lastig bereikbare plekken zoals hoeken heeft u een stanleymes of een schaar nodig. De folie is makkelijk bewerkbaar zo snijdt u de folie eenvoudig in de juiste maat. Wanneer de folie in de juiste strook dikte is gesneden kunt u deze bevestigen met nietjes, lijm of afdichtingstape. Voor meer tips over het aanbrengen van de isolatiefolie kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.