text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Dampdichte folie

Dampremmende folie

Dampremmende folie is waterdicht en zorgt ervoor dat er geen vocht in het isolatiemateriaal trekt. Hierdoor blijft het isolatiemateriaal droog en behoudt het de isolerende werking. U gebruikt de folie bijvoorbeeld bij het bouwen van een houten dakconstructie.Let op: pas dampremmende folie enkel toe wanneer er nog geen andere vorm van folie is toegepast in de dakbedekking, zoals bij EPMD. Het aanbrengen van de dampremmende folie kan anders een negatieve impact hebben.

Kenmerken dampremmende folie

PontMeyer verkoopt DPC-folie en Taftex folie. Beide folies zijn zwart van kleur en hebben een uitstekende werking. Dampremmende folies hebben de volgende kenmerken:

  • Waterdicht
  • Rottingsvrij
  • Niet giftig
  • Buigzaam
  • Winddicht
  • Wafelstructuur
  • Hoge scheur- en drukweerstand

Aanbrengen van dampremmende folie

Breng de dampremmende folie aan, aan de warme zijde, de binnenkant, van de constructie. Zo plaatst u de folie bij isolatie onder de isolatielaag. Mocht u geen gebruik maken van dampremmende folie, dan zal condensvocht na een tijd zich ophopen tussen het isolatiemateriaal. Hierdoor kunnen schimmels ontstaan die uw constructie aantasten.

Breng de folie aansluitend aan en tape de folie (tijdelijk) aan elkaar vast. Dit kan met speciaal folietape. Wanneer vervolgens de gehele dampremmende folie overlappend is aangebracht, zet u de folie definitief vast met een nietmachine.

DPC folie

DPC folie is een veelzijdige en waterkerende folie dat geschikt is voor dakconstructies en gevelconstructies. DPC is een afkorting voor Damp Proof Course, vertaalt naar het Nederlands is het Water Dichte Doorlopende laag. DPC folie is gemaakt van Polyethyleen. Polyethyleen is een kunststof (plastic). Hierdoor is DPC folie rottingsvrij. Het wordt niet aangetast door zuren uit het grondwater en bouwmaterialen. DPC folie heeft een wafelstructuur aan de boven en onderzijden, zodat de hechting tussen gevel en kozijn verbeterd kan worden.

Verwerken DPC folie

DPC folie is eenvoudig te verwerken. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijk en recht af te rollen. Daarnaast kan de rol niet vanuit de binnenkant inzakken, dit komt doordat de folie strak is gewikkeld op de kartonnen koker. DPC folie is niet giftig, heeft hoge scheur- en drukweerstand, zeer buigzaam en winddicht. De kleur van dit folie is zwart.

Toepassing DPC folie

DPC folie is geschikt voor vele denkbare afsluitingen zoals dakconstructies en gevelconstructies. Bij vocht dat doortrekt of opstijgt in muurconstructies kan DPC folie toegepast worden. Het is geschikt voor muurlateien, funderingen en kozijnaansluitingen op het metselwerk, nokvorst, binnenspouwbladen en trasramen. Het is breed inzetbaar. DPC folie beschermt constructies en isolatiemateriaal tegen weersinvloeden van buitenaf. Let wel op, dat DPC folie niet UV bestendig is. Dit betekent dat DPC folie niet in omstandigheden waarin het langdurig aan zonlicht blootgesteld kan worden. Een alternatief dat wel tegen UV licht kan, is EPDM folie.

Waarom DPC folie

Deze waterkerende en dampdoorlatende folie is een praktische oplossing tegen vocht in de constructie, zowel door vocht buiten als vochtige binnenlucht. Deze dampdichte folie is gemakkelijk aan te brengen voor snel resultaat. Goedkopere alternatieven zijn vaak enkel een dampwerende folie of dampremmende folie. Bent u opzoek naar dampopen folie? dan kan u beter gaan voor een materiaal zoals miofol. Ondanks de populariteit is deze bouwfolie ongeschikt als anti worteldoek vanwege de hoge mate van vochtdichtheid. Daarvoor kan u beter geperforeerde folie gebruiken. Afhankelijk van uw bewatering en dus de hoeveelheid vocht is een dampremmende laag het verschil tussen een mooi gazon en enkel paardebloemen.

Dampremmende folie kopen bij PontMeyer

Heeft u vragen over onze dampremmende folies of een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij adviseren u graag. U kunt de folies online bestellen of langskomen bij een van onze vestigingen.