text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Kruipruimte isolatie

Isolatie voor je kruipruimte is essentieel om te voorkomen dat kou en vocht je huis binnendringen. De vloer blijft lekker warm en het koelt binnen minder snel af. In ons assortiment hebben we verschillende producten die je kunt gebruiken voor kruipruimte isolatie. Lees meer

56 producten gevonden

Wat is een kruipruimte?

De kruipruimte, ook wel kruipkelder genoemd, wordt gevormd door de ruimte tussen de grond en de onderkant van de begane vloer van de woning. De kruipruimte is gemiddeld 70 à 80 cm hoog. Het vormt een natuurlijke barrière van lucht tussen de vochtige grond en de vloer van de woning. Om condensatie van grondvocht zoveel mogelijk te voorkomen worden er ventilatieopeningen in de gevel aangebracht waardoor er in de kruipruimte een lichte vorm van ventilatie ontstaat. Afgezien van zijn beschermende rol, heeft de kruipruimte nog een tweede functie: het fungeert als een verbergplaats voor vitale leidingen zoals gas-, water- en elektriciteitsleidingen. Tegenwoordig is het echter niet altijd meer noodzakelijk om een kruipruimte te hebben vanwege de vooruitgang in moderne bouwmaterialen en technieken.

Redenen om de kruipruimte te isoleren

Een kruipruimte is vaak een plek waar kou en vocht gemakkelijk kunnen binnendringen in je woonruimte. Dit kan resulteren in een koude en oncomfortabele vloer, wat leidt tot hogere stookkosten. Het isoleren van de kruipruimte biedt niet alleen energiebesparingen, maar verlengt ook de levensduur van het leidingwerk door vochtproblemen te verminderen.

Kruipruimte isolatiemateriaal

In ons assortiment vind je diverse producten om je kruipruimte te isoleren. We hebben onder andere Styrodur-platen in hardschuim die speciaal geschikt zijn voor kruipruimtes. Je kunt ze op deze pagina vinden. Daarnaast hebben we Isover comfortpanels, EPS en Steenwol-producten die geschikt zijn. Het is belangrijk om de eigenschappen van het isolatiemateriaal zorgvuldig te lezen om te bepalen of het geschikt is voor jouw project.

Kruipruimte isoleren met PontMeyer

Wil jij jouw kruipruimte isoleren en ben je benieuwd naar de prijzen van het isolatiemateriaal bij PontMeyer? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben het meeste isolatiemateriaal op voorraad. Wil je nooit meer een actie of aanbieding missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.