text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Damp-open folie

Damp-open folies zijn in staat om vocht in de vorm van damp door te laten terwijl het water tegenhoudt. De folie voert vocht af zonder dat de constructie nat wordt. Damp-open folies pas je toe achter de gevelbekleding of dakbedekking aan de koude zijde van gevel en dak.

Damp-open folie laat ontstane damp door de folie heengaan. Vocht wordt op deze manier achter de gevelbekleding of onder de dakpannen middels ventilatie afgevoerd Een goed verwerkte dampremmende of dampdichte folie is er om zoveel als mogelijk toetredend vocht tegen te houden. Een damp open folie zorgt dat het vocht netjes afgevoerd wordt naar buiten. Zo blijft het vochtgehalte, de werking, maar vooral de levensduur van de constructie en isolatie gewaarborgd.

Een belangrijk verschil tussen damp-open en dampdoorlatende folie is dat damp-open folie meer vocht doorlaat. Bij het isoleren van vochtige ruimtes, zoals badkamers, wordt dan ook vaak het gebruik van damp-open folie geadviseerd.

Toepassing van damp-open folie

Damp-open folie wordt toegepast aan de buitenkant van de bouwschil. Dit heet ook wel de koude kant. Je brengt het aan tussen het isolatiemateriaal en dakbedekking of buitenmuur. Hierdoor heeft het vocht de mogelijkheid om te verdampen en kan er geen vocht van buiten naar binnendringen. Let op: een luchtspouw van 20 mm tussen de folie en de buitenmuur wordt geadviseerd wanneer de folie bij een gevel wordt toegepast. Zorg er daarnaast voor dat de naden van de folie elkaar overlappen. Op deze manier voorkom je dat eventueel vocht via de naden alsnog in de constructie trekt.

Het verwerken van damp-open folie

Volg de onderstaande stappen voor het juist aanbrengen van damp-open folie en voorkom lekkages:

  1. Rol de folie uit en zorg dat de letters leesbaar zijn aan de buitenzijde.
  2. Breng de folie ongespannen over de tengels aan. Deze worden gebruikt om de panlatten op een schuin dak te bevestigen.
  3. Niet of lijm de folie vast op de constructie.
  4. Creëer een overlap van 15 centimeter. Vaak staat een geadviseerde overlap al aangegeven op de folie met een blauwe lijn.
  5. Plak de naden vervolgens af met het geadviseerde folietape.

Voorkom daarnaast luchtlekken door de damp-open folie overal aan te brengen, ook rondom dakramen en elektriciteitsaansluitingen.

Damp-open folie kopen bij PontMeyer

Het juiste damp-open folie gevonden voor jouw project? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten op voorraad. Wil je op de hoogte gehouden worden van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.