text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende folie, aangebracht aan de koude zijde onder dakpannen of achter gevelbekleding, voorkomt condensatie en beschermt zo de constructie en isolatiemateriaal tegen mogelijke schade. Lees meer

7 producten gevonden

Wat is dampdoorlatende folie?

Dampdoorlatende folie, ook wel waterkerende dampdoorlatende folie genoemd, voorkomt vochtinfiltratie in de constructie, bevordert het afvoeren van binnengedrongen vocht, en voorkomt daarmee condensvorming, schimmels, houtrot, en corrosie die de constructie kunnen verzwakken. Deze folie heeft tevens een waterkerende functie, die het binnendringen van vocht en wind in de dak- of wandconstructie voorkomt, waardoor energieverlies wordt beperkt.

Waarvoor gebruik je dampdoorlatende folie?

Dampdoorlatende folie wordt gebruikt om vochtregulatie in constructies te bevorderen. Het gebruik van dampdoorlatende folie is vooral relevant bij het isoleren van gevelconstructies en daken, waar het condensatie en schimmelvorming helpt voorkomen door overtollig vocht effectief af te voeren. Hierdoor draagt het bij aan de duurzaamheid en de energie-efficiëntie van gebouwen, terwijl het tegelijkertijd een gezonde en comfortabele binnenomgeving bevordert.

Hoe moet je dampdoorlatende folie aanbrengen?

Het installeren van dampdoorlatende folie bevordert een gezond binnenklimaat in zowel gebouwen als woningen. Deze folie wordt aan de koude zijde, aan de buitenkant van de constructie, aangebracht, typisch tussen het isolatiemateriaal en de buitenste laag van het gebouw of de woning. Dit draagt bij aan een evenwichtige vochthuishouding en helpt condensatie en vochtschade te voorkomen.

Dampdoorlatende folie kopen bij PontMeyer?

Ben je overtuigd en wil je dampdoorlatende folie kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan dampdoorlatende folies. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste dampdoorlatende folies op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.