text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Productgroep
Filter 1 resultaten

Dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende folie voert vocht van binnenuit naar buiten. Het is in staat om te ademen vanwege de minuscule perforaties, waarmee de waterdamp van binnen naar buiten wordt afgevoerd. Dit is cruciaal, omdat de waterdamp anders in de constructie gaat condenseren met als gevolg schimmels, houtrot en corrosie. Dit kan de constructie verzwakken.

Verder heeft dampdoorlatende folie een waterkerende functie, waardoor het vocht van buitenaf niet kan binnendringen in de dak- of wandconstructie. Naast dat het vocht van buitenaf niet kan binnendringen kan ook de wind dat niet. Hiermee wordt voorkomen dat er windcirculatie ontstaat in de achterliggende wol en het energieverbruik wordt teruggedrongen.

Verschil tussen dampdoorlatende folie en dampopen folie

Dampdoorlatende folie en dampopen folie zijn niet hetzelfde. Dampopen folie laat meer vocht door dan dampdoorlatende folie, waardoor dampopen folie beter ademt. Dit is bijvoorbeeld nodig in vochtige ruimtes. Hier dient het isolatiefolie beter te ademen om te voorkomen dat andere bouwdelen ongewenst vochtig worden.

Dampdoorlatende folie aanbrengen

Het aanbrengen van een dampdoorlatende folie creëert een gezond binnenklimaat in een gebouw of woning. Een dampdoorlatende folie wordt aan de buitenkant van de constructie aangebracht, oftewel de koude zijde. De folie wordt aangebracht tussen het isolatiemateriaal en de buitenste laag van het gebouw of de woning.

Dampdoorlatende folie kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u dampdoorlatende folie kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan dampdoorlatende folies. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste dampdoorlatende folies voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.