text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
6 producten gevonden

Dampremmende folie

Het belang van goede ventilatie en vochtregulatie speelt een steeds grotere rol bij het isoleren van ruimtes. Een dampremmende folie is daarbij een vereiste voor het isoleren van het dak of de gevel. Een dampremmende folie houdt het optrekkende vocht, oftewel gecondenseerd vocht, in natte ruimtes tegen. Hierdoor trekt het vocht niet in het isolatiemateriaal of andere onderdelen. Wanneer er vocht in het isolatiemateriaal trekt, verliest het zijn isolerende werking en ontstaat er schimmel in het isolatiemateriaal.

Dampremmende folies houden minder damp tegen dan dampdichte folies. Een dampremmende folie houdt net zoveel damp tegen als een laag lucht van maximaal 100 meter dik. De waarde van de dampremmende folie staat gelijk aan dikte van de lucht in meters dat hetzelfde effect heeft.

Dampremmende folie toepassen

Dampremmende folies worden voornamelijk toegepast in dak- en gevelconstructies. Wanneer er in de houtskeletbouw is gewerkt is met damp-open isolatie, zoals steenwol, glaswol of PIR isolatie, kan ook gebruik worden gemaakt van dampremmende folies.

Heeft de constructie al een dampremmende laag aan de buitenkant, zoals dakbedekking in de vorm van bitumen of EPDM? Dan kunt u beter geen dampremmende folie gebruiken. Ook in het geval van een dunne laag pur of een andere dampremmende laag onder de dakpannen is folie niet gewenst. Verder zijn dampremmende folies niet geschikt voor badkamers, vanwege de grote hoeveelheid vocht.

Een dampremmende folie dient altijd op de warme kant van het isolatiemateriaal aangebracht te worden, oftewel onder de isolatielaag. De folie dient volledig afgesloten te worden. Het is daarom belangrijk dat de naden en de overgang naar de constructie goed afgeplakt zijn.

Naast dampremmend folie verkoopt PontMeyer ook dampdichte folie, damp open folie en dampdoorlatend folie.

Dampremmende folie kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u dampremmende folie kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan dampremmende folies en andere folies. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste dampremmende folies voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.