text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Dampremmende folie

Dampremmende folies worden toegepast in het bouwproces om een geïsoleerde constructie vanaf de warme kant (binnenzijde) af te sluiten. De folie zorgt voor een luchtdichte afsluiting, zodat warme lucht niet kan ontsnappen. Dit voorkomt energieverlies. Ook zorgt de folie ervoor dat dampspanning tegengehouden wordt.

Het belang van goede ventilatie en vochtregulatie speelt een grote rol bij het isoleren van ruimtes, omdat de lucht binnen doorgaans een hogere luchtvochtigheid heeft dan buiten. Wanneer er binnen een hogere luchtvochtigheid en temperatuur is dan buiten, ontstaat er dampspanning. Dampremmende folies zorgen ervoor dat de damp binnen blijft in de warme lucht en er geen energie verloren gaat. Daarnaast zorgt een dampremmende folie ervoor dat damp niet in ongewenste hoeveelheden door de folie kan doordringen, waardoor je schimmels vermijdt, houtrot tegengaat en voorkomt dat de isolatie zijn isolerende werking verliest.

Dampremmende folies houden minder damp tegen dan dampdichte folies. Een dampremmende folie houdt net zoveel damp tegen als een laag lucht van maximaal 100 meter dik. De waarde van de dampremmende folie staat gelijk aan de dikte van de lucht in meters dat hetzelfde effect heeft.

Dampremmende folie toepassen

Als je besluit te isoleren, zorg je er in de basis voor dat de warme lucht niet makkelijk kan afkoelen door de koude omgeving buiten. Echter zijn de meeste isolatiematerialen niet geschikt voor het tegengaan van luchtstromen, waardoor de warme lucht kan ontsnappen. Dit gebeurt ook wanneer isolatieplaten niet luchtdicht op elkaar zijn aangesloten. Door gebruik te maken van een dampremmende folie voorkom je dit.

Dampremmende folies worden toegepast in dak- en gevelconstructies en worden altijd aan de binnenzijde van de constructie toegepast. De folie dient volledig afgesloten te worden. Het is belangrijk dat de naden en de overgang naar de constructie goed afgeplakt zijn.

Heeft de constructie al een dampremmende laag aan de buitenkant, zoals dakbedekking in de vorm van bitumen of EPDM? Dan kun je beter geen dampremmende folie gebruiken. Ook in het geval van een dunne laag pur of een andere dampremmende laag onder de dakpannen is folie niet gewenst. Verder zijn dampremmende folies niet geschikt voor badkamers, vanwege de grote hoeveelheid vocht.

Naast dampremmend folie verkoopt PontMeyer ook dampdichte folie, damp open folie en dampdoorlatend folie.

Dampremmende folie kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je dampremmende folie kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan dampremmende folies en andere folies. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste dampremmende folies op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.