text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Isolatieplaten

Brandklasse
Filter 55 resultaten
55 producten gevonden

Isolatieplaten zijn rechthoekige platen die voornamelijk worden gebruikt om spouwmuren, binnenwanden en daken te isoleren. Op deze manier ga je temperatuurverlies en geluidsoverlast tegen. Vanwege de grote afmetingen kun je binnen een korte tijdsperiode grote oppervlakten isoleren.

Verschillende soorten isolatieplaten

Er zijn verschillende soorten isolatieplaten op de markt. Iedere plaat heeft zijn eigen voor- en nadelen en toepassingsgebieden. Bij PontMeyer vind je de volgende soorten isolatieplaten:

PIR isolatieplaten

PIR isolatieplaten zijn hardschuimplaten die aan twee zijden zijn voorzien van een dampdichte laag. Dit materiaal heeft uitstekende thermische eigenschappen en isoleert ook bij minimale dikte beter dan andere isolatieproducten. De harde isolatieplaten kunnen gecombineerd worden met OSB, underlayment, gipsplaten of Fermacell gipsvezelplaten. Deze platen hebben brandvertragende eigenschappen en zijn geschikt voor het isoleren van daken, wanden, vloeren en spouwmuren.

XPS isolatieplaten

XPS harde isolatieplaten zijn voorzien van een gesloten cellenstructuur, waardoor ze vochtwerend, isolerend en drukvast zijn. De platen zijn brandbaar, licht van gewicht, schimmelbestendig en eenvoudig te bewerken. XPS isolatieplaten worden gebruikt voor het isoleren van kelders, muren en daken. Ook zijn deze platen geschikt voor vloeren en zeer vochtige ruimtes, zoals badkamers. Qua prijs zijn deze isolatieplaten een stuk goedkoper dan PIR en PUR, maar wel duurder dan EPS.

EPS isolatieplaten

EPS is geëxpandeerd polystyreen. Dit wordt ook wel piepschuim of tempex genoemd. 98% van de platen bestaat uit lucht, waardoor ze licht van gewicht zijn. Dit zorgt daarbij voor uitstekende isolerende eigenschappen, omdat stilstaande lucht een goede isolator is. Daarnaast is het ongevoelig voor vocht, drukvast en brandveilig.

Voor het maken van EPS is slechts 2% grondstof nodig, waardoor de materiaalkosten tot een minimum beperkt worden en het niet duur is. Dankzij de rechte randafwerking zijn de harde isolatieplaten geschikt voor vloeren en daken.

Soepele isolatieplaat van glaswol

Glaswol wordt bij ongelijke oppervlakken gebruikt, omdat de zachte structuur de oneffenheden weghaalt en ervoor zorgt dat er weinig extra afwerking nodig is. Je gebruikt deze platen voor zowel thermische als akoestische isolatie, zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Houd er rekening mee dat de isolatiewaarde snel verloren kan gaan als de plaat in contact komt met vocht. Daarnaast is glaswol eenvoudig te plaatsen en relatief goedkoop.

Voor- en nadelen isolatieplaten

Het voordeel van een isolatieplaat is de hoge isolatiewaarde. De plaat heeft namelijk een hoog isolatiecoëfficiënt per centimeter, waardoor je minder materiaal nodig hebt om een grote impact te maken. Ook hebben isolatieplaten een hogere drukvastheid, waardoor ze stevig zijn en niet inzakken. Dit is vooral belangrijk bij vloeren. Daarnaast kun je de platen eenvoudig op maat snijden en nauwkeurig plaatsen.

Een nadeel is het risico op naden en kieren. Een isolatieplaat past namelijk niet altijd in kleine ruimtes, wat kan zorgen voor openingen die niet geïsoleerd zijn. Dit probleem kun je deels afvangen met dunnere platen. Daarnaast zitten er tussen de isolatieplaten altijd naden. Dit probleem los je op door de naden af te plakken of dicht te spuiten met PUR.

Isolatieplaten kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je isolatieplaten kopen bij PontMeyer? Bekijk dan ons assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen en jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wil je op de hoogte blijven van onze acties en kortingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je van harte welkom in één van onze vestigingen.