text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Binnenmuurisolatie

Binnenmuurisolatie wordt meestal gebruikt als buitenmuurisolatie niet mogelijk is, zoals bij rijtjeshuizen met beperkte voorgevel afmetingen of historische gebouwen waar gevelaanpassingen niet zijn toegestaan. Daarnaast wordt binnenmuurisolatie ook toegepast voor geluidsisolatie binnenin de woning. Lees meer

65 producten gevonden

Hoe isoleer je een binnenmuur?

Binnenmuurisolatie is een breed begrip en omvat verschillende isolatiemethoden, waarbij we onderscheid maken tussen voorzetwand isolatie en scheidingswand isolatie. Voorzetwand isolatie betreft het plaatsen van een extra wand voor de bestaande muur en het isoleren van de ruimte ertussen. Scheidingswand isolatie wordt aangebracht in de holtes van het rachelwerk of staanders van de wand.

Welke materialen zijn geschikt voor binnenmuurisolatie?

Er zijn diverse materialen beschikbaar voor het isoleren van een binnenmuur. Minerale wollen behoren tot de meest gebruikte producten vanwege hun uitstekende akoestische eigenschappen. Daarnaast wordt vaak gekozen voor isolatiematerialen op basis van PIR of resol. Deze kunststof isolatiematerialen hebben minder goede akoestische eigenschappen, maar betere thermische eigenschappen. Houd rekening met de verschillende R-waarde, dikte van de isolatielaag kosten en milieu-overwegingen.

Binnenmuurisolatie kopen bij PontMeyer

Wil jij binnenmuren gaan isoleren en benieuwd naar de prijzen van ons assortiment in binnenmuurisolatie? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste isolatie bestellen. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.