text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Isolatieplaten

30 producten gevonden

Isolatieplaten

Gaat u aan de slag met isoleren en wilt u isolatieplaten kopen? Het type isolatieplaat dat u nodig heeft, is afhankelijk van het type project. Zo worden de rechthoekige isolatieplaten voornamelijk gebruikt om spouwmuren, binnenwanden en daken te isoleren. Vanwege de grote afmetingen van de isolatieplaten kunt u binnen een korte tijdsperiode grote oppervlakten isoleren. De isolatieplaten van PontMeyer zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, zoals 20mm en 30mm. Met de platen gaat u temperatuurverlies en geluidsoverlast tegen.

Isolatieplaten dak

Voor het isoleren van uw dak met isolatieplaten vindt u in ons assortiment onder andere Isover dakisolatie. Hiermee zijn zelfs schuine daken gemakkelijk te isoleren. Gebruik daarnaast klimaatfolie voor een vochtregulerende werking. Toch geen isolatieplaten voor uw dak? Bekijk dan ons gehele assortiment aan dakisolatie.

Verschillende soorten isolatieplaten

Er zijn verschillende soorten isolatieplaten op de markt. De ene plaat is meer geschikt voor het isoleren van een muur, waar de ander juist geschikt is voor het isoleren van uw vloer. Bij PontMeyer vindt u de volgende soorten isolatieplaten:

Voor- en nadelen van isolatieplaten

Het voordeel van een isolatieplaat is de hoge isolatiewaarde. Een isolatieplaat heeft een hoog isolatiecoëfficiënt per centimeter, waardoor u minder isolatiemateriaal nodig heeft om een grote impact te maken. Ook hebben isolatieplaten een hogere drukvastheid, waardoor het een stuk steviger is en niet inzakt. De harde isolatieplaten zijn vooral belangrijk bij vloeren.

Een nadeel is het risico op naden en kieren. Een isolatieplaat past niet altijd in kleine ruimtes en hierdoor blijft er kans bestaan op openingen die niet geïsoleerd zijn. Dit probleem kunt u natuurlijk deels afvangen met dunnere platen. Natuurlijk is er tussen de isolatieplaten altijd sprake van naden. Dit kunt u wel oplossen door de naden af te plakken of dicht te spuiten met PUR.

Isolatieplaten kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u isolatieplaten kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan isolatieplaten. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste isolatieplaten voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.