text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Overkappingen

Met een overkapping creëer je een plek om optimaal te genieten van het buitenleven, zelfs bij minder lekker weer. Een overkapping zorgt voor extra leefruimte en brengt sfeer. In ons assortiment vind je verschillende houten overkappingen, zoals een overkapping met schuur of tuinhuis en kant-en-klare overkappingen.

10 producten gevonden

Soorten overkappingen bij PontMeyer

In ons assortiment zitten verschillende soorten kant-en-klare overkappingen. Zo kun je kiezen voor eentje die samengaat met een schuur of tuinhuis, maar ook voor een losse overkapping die aan huis kan worden gezet. De overkappingen zijn er in twee houtsoorten: Douglas hout en vurenhout.

Overkapping met schuur of tuinhuis

Een overkapping met schuur of tuinhuis is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan extra opbergruimte en een overdekte plek om te zitten. Doordat de overkapping vastzit aan de schuur, creëert het eenheid en rust in de tuin. Dankzij de schuur of het tuinhuis sla je fietsen, een barbeque en gereedschap op buiten het zicht.

Overkapping aan huis

Op zoek naar een overkapping aan huis? Dan is een terrasoverkapping wellicht wat voor jou. Een terrasoverkapping is een verlengstuk van het huis waarmee de leefruimte, en daarmee het woonplezier vergroot. Een overkapping aan huis heeft als voordeel dat een terras eenvoudig te bereiken is, wat ideaal is bij slecht weer. Daarnaast biedt het gedurende de warme dagen een schaduwplek.

Douglas overkapping

Douglas overkappingen zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden, omdat het houtsoort duurzaam is en weinig onderhoud vergt. Houd er rekening mee dat het hout niet in direct contact komt met de grond. Hierdoor kan het hout sneller gaan rotten. Na verloop van tijd zal de Douglas overkapping gaan vergrijzen. Dit kunt u tegengaan door het Douglas hout te behandelen met kleurloze beits.

Zelf een overkapping bouwen?

Naast ons assortiment aan overkappingen kun je ook zelf een overkapping ontwerpen en bouwen met ons uitgebreide assortiment aan hout. Zo heb je volledige, creatieve vrijheid en is alles mogelijk. Wil je weten hoe je een overkapping maakt? Lees dan onze tips over een overkapping maken.

Vuren overkapping

Veilige en kwalitatieve overkappingen

Een overkapping moet natuurlijk veilig zijn, zodat je er volop van kunt genieten. Het assortiment van PontMeyer bestaat uit vuren en Douglas overkappingen. Beide houtsoorten zijn kwalitatief zeer sterk, duurzaam en hebben een lange levensduur. Wil je de levensduur van een grenen overkapping verlengen? Behandel het hout dan met beits voor een extra beschermingslaag. Meer informatie hierover vind je in ons klusadvies vurenhout behandelen.

Overkapping kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je een overkapping kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account aan. Daarna kun je persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wij hebben de meeste kant-en-klare overkappingen voor je op voorraad.

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.