text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Filter 66 resultaten

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is bedoeld voor het isoleren van de spouw, het gedeelte tussen de binnen- en de buitenmuur. De spouw, meestal enkele centimeters breed, voorkomt vochtinfiltratie, verbetert de thermische weerstand en bevordert de droging van het buitenste spouwblad door middel van ventilatie. Lees meer

66 producten gevonden

Isolatiematerialen voor het isoleren van je spouwmuur

Een spouwmuur wordt veelal geïsoleerd door middel van:

Glas- en steenwol wordt voornamelijk gebruikt voor het isoleren van grotere spouwmuren. Voor kleinere spouwmuren is dit materiaal niet geschikt: omdat de platen niet alle hoekjes en kiertjes bereiken, waardoor de spouwmuur niet volledig gevuld kan worden. Kies daarom bij het isoleren van kleinere spouwmuren voor schuim. Houd er alleen wel rekening mee dat schuim gevoelig is voor ongedierte. Zo word je niet onverwacht verrast.

Wil je meer weten over spouwmuurisolatie? Lees dan ons advies artikel over het isoleren van een spouwmuur.

Waar moet ik op letten bij het isoleren van mijn spouwmuur?

Het isoleren van een spouwmuur is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten waar je op moet letten wanneer je overweegt om je spouwmuur te isoleren:

  1. Voordat je begint met isoleren, is het essentieel om een grondige inspectie van de spouwmuur uit te voeren. Controleer op eventuele schade, vochtproblemen, scheuren of andere gebreken die moeten worden verholpen voordat de isolatie wordt aangebracht.
  2. Er zijn verschillende isolatiematerialen beschikbaar voor spouwmuurisolatie, zoals glaswol, steenwol, EPS, PUR-schuim (polyurethaanschuim) en meer. Kies het isolatiemateriaal dat het beste past bij je isolatiebehoeften, budget en voorkeuren.
  3. De dikte van de isolatielaag is belangrijk voor de thermische prestaties.
  4. Het is belangrijk om vochtproblemen in de spouwmuur aan te pakken voordat je gaat isoleren. Een vochtonderzoek kan nodig zijn om te bepalen of er vocht in de spouwmuur zit en hoe dit kan worden opgelost om schimmelvorming en isolatieschade te voorkomen.
  5. Zorg ervoor dat de spouwmuur na de isolatie nog steeds goed geventileerd wordt om vochtproblemen te voorkomen. Ventilatieopeningen moeten worden behouden of opnieuw worden geïnstalleerd indien nodig.

Spouwmuurisolatie kopen bij PontMeyer

Wil je spouwmuurisolatie kopen? Dan ben je bij PontMeyer aan het juiste adres. We hebben een ruim assortiment aan spouwisolatie. Wil je weten wat de prijs is? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste spouwmuurisolatie producten voor u op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag, zoals wat de kosten zijn van spouwmuurisolatie? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.