text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Brandklasse
Filter 25 resultaten

PIR platen

PIR isolatieplaten zijn licht in gewicht en drukvast. Dankzij de isolerende werking wordt warmte nauwelijks doorgegeven, maar juist wordt vastgehouden. PIR isolatie wordt gezien als een van de meest hoogwaardige isolatiematerialen, omdat de plaat hoge isolatiewaarden kan bereiken. Verder zijn de platen dun, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen.

25 producten gevonden

Naast de hoge isolatiewaarden heeft PIR nog vier andere voordelen:

  • Het is eenvoudig te verwerken met een decoupeer- of cirkelzaag. Doe dit met een zo fijn mogelijke zaag. Zo voorkom je grove afwerkingen die koudebruggen creëren.
  • Het is licht van gewicht.
  • Het kan eenvoudig gelijmd en luchtdicht afgesloten worden met purschuim.
  • Het neemt geen vocht op. Hierdoor is het geschikt op plekken waar vocht bij kan komen, zoals in platte daken en spouwmuren. Combineer PIR met een folie om ervoor te zorgen dat de platen droog blijven.

Toepassingen PIR isolatie

PIR isolatieplaten zijn vooral geschikt voor thermische isolatie. Doordat ze een hoog rendement genereren, zijn ze bij uitstek geschikt voor na-isolatie toepassingen. Er zijn verschillende PIR isolatieplaten, die ieder geschikt zijn voor verschillende toepassingen:

Plat dak isoleren met PIR platen

Plat dak isoleer je van buitenaf. Houd er rekening mee dat regenwater kan blijven staan op platte daken. Om dit te voorkomen, kun je gebruikmaken van PIR afschotplaten. Deze platen voeren regenwater afdoor middel van een aflopende zijde.

Hellend dak isoleren met PIR platen

Een hellend dak isoleer je van binnen- of buitenaf. Wanneer je kiest om van binnenuit te isoleren, breng je de platen aan tussen de balken van de constructie. Isoleer je van buitenaf? Maak dan gebruik van PIR renovatieplaten. Deze zijn geschikt voor na-isolatie en breng je aan op het dakbeschot. Vervolgens kun je de dakpannen hierop aanbrengen.

Muur isoleren met PIR platen

PIR heeft een zeer hoog thermisch isolatievermogen en is makkelijk in gebruik. Daarom is dit materiaal zeer geschikt voor het isoleren van een spouwmuur. Ook zijn sommige platen voorzien van een speciale tand- en groefverbinding. Hierdoor ontstaan er geen koudebruggen. Na het aanbrengen kun je de muur afwerken met beplating, zoals gipsplaten en OSB.

Vloer isoleren met PIR platen

PIR vloerisolatie kan zowel onder als boven de vloer gebruikt worden. Bij betonvloerisolatie plaats je de platen bovenop de bestaande vloer en bij vloerisolatie aan de onderzijde. Bij het isoleren van de kruipruimte kun je ook kiezen voor EPS, een iets dikker materiaal.

PIR isolatieplaten plaatsen en monteren

Hoe je de PIR isolatie plaatst en monteert, is afhankelijk van de plek waar de platen komen. Voor spouwmuren maak je gebruik van spouwplaten. Deze hebben een tand-groef-verbinding of sponning, waardoor de platen eenvoudig in elkaar schuiven.

PIR monteer je met lijm, spouwankers of schroeven. Het voordeel van lijm is dat er geen koudebruggen ontstaan. Je brengt de lijm aan op de plaat en drukt deze direct tegen het beton. Spouwankers gebruik je voor het bevestigen van PIR-isolatieplaten op holle bakstenen. Houd er rekening mee dat je ook inslagspouwankers nodig hebt om de PIR platen te bevestigen. Wil je PIR isolatieplaten schroeven? Gebruik dan schroeven met een drukverdeelplaat. Deze verdelen de druk, waardoor de plaat zijn optimale isolatiewaarde behoudt.

PIR isolatie kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je PIR platen kopen bij PontMeyer? Bekijk dan ons assortiment aan PIR platen en ander isolatiemateriaal. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen, jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wil je op de hoogte blijven van onze acties en kortingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je van harte welkom in één van onze vestigingen.