text.skipToContent text.skipToNavigation

PIR isolatie

5 producten gevonden

PIR isolatieplaten vallen onder de hardschuim isolatieplaten. Ze hebben met een beperkte dikte een maximale isolatiewaarde. Daarom zijn ze geschikt voor muur-, dak- en vloerisolatie. Op het gebied van PIR isolatie hebben we een uitgebreide keuze op deze pagina. Als u meer wilt weten, lees dan verder.

Eigenschappen van PIR isolatie

PIR isolatie is ontwikkeld om een maximale isolatiewaarde te creëren op een beperkte dikte. Het zijn isolatieplaten die vooral geschikt zijn voor thermische isolatie. Doordat ze een hoog rendement genereren, zijn ze bij uitstek geschikt om ingezet te worden bij na-isolatie toepassingen. Aanvullend hebben ze als eigenschap dat ze eenvoudig op maat zijn te snijden. Ook neemt PIR isolatie geen vocht op. De platen bevatten een sponning die ervoor zorgt dat er geen warmtelekken kunnen voorkomen. In ons assortiment vindt u verschillende varianten van PIR isolatie.

Toepassingen

De varianten verschillen vooral door de toepassing waarvoor ze worden gebruikt. Zo zijn er onder andere platen voor bijvoorbeeld plat dak isolatie, spuwmuur isolatie en dakisolatie. Daarnaast wordt PIR isolatie toegepast bij zowel renovatie als nieuwbouw. Daarbij worden ze ingezet in de volgende toepassingen:

• Platte daken en hellende daken
• Houtskelet en interieurbouw
• Plafond en zolderafbouw
• Wanden en vloeren in badkamers
• Vloeren

Uiteraard verschillen de platen door de toepassing waarvoor ze ingezet worden. Zo heeft de PIR isolatie voor platte daken een gasdichte, gelamineerde ALUfolie cachering. Varianten op PIR isolatie zijn PUR, EPS en XPS isolatie. Hierbij is PIR één van de best isolerende materialen. PUR en Resolschuim isoleren beter dan XPS en EPS. Daarbij is het zo dat XPS weer beter isoleert dan EPS en daarbij een hogere druksterkte heeft. Logisch gevolg is dat het daardoor duurder is dan EPS. EPS is het goedkoopste hardschuim isolatie materiaal, maar heeft dus de laagste isolatiewaarde.

Voor- en nadelen hardschuim

Ten opzichte van isolatie wol kent hardschuim een aantal voor- en nadelen. De voordelen zijn dat hardschuim een hogere isolatiewaarde heeft en u daardoor minder materiaal nodig heeft om dezelfde isolatiewaarde te bereiken. Hardschuim is daarbij waterafstotend en dus heel geschikt om als isolatiemateriaal te gebruiken bij vochtige omstandigheden. Nadeel is dat hardschuim veel minder flexibel is ten opzichte van steenwol en glaswol. Dus bij oneffen omstandigheden is het minder geschikt om te gebruiken.

PontMeyer en PIR isolatie

PontMeyer heeft een ruim assortiment aan isolatiematerialen. Ook het assortiment aan PIR isolatie is ruim. Op deze pagina is een groot deel van dit assortiment te vinden. Als wij dit op voorraad hebben dan kunnen we binnen 1 tot 2 werkdagen leveren op uw bouwlocatie. Mocht u het gewenste artikel niet direct zien op onze website dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen samen met u kijken of we toch wat voor u kunnen betekenen. Naast onze webshop hebben we drive-in vestigingen door heel het land heen waar u van harte welkom bent. Op onze vestigingen pagina kunt u snel zien welke vestiging het dichtst bij u in de buurt is.