text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Productgroep
Toepassing
Toon meer Toon minder
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Rd-waarde
Toon meer Toon minder
Brandklasse
Filter 148 resultaten

PIR isolatie

148 producten gevonden

PIR isolatie

PIR isolatieplaten vallen onder de hardschuim isolatieplaten. Ze hebben met een beperkte dikte een maximale isolatiewaarde. Daarom zijn ze geschikt voor muur-, dak- en vloerisolatie. Op het gebied van PIR isolatie hebben we een uitgebreide keuze op deze pagina met onder andere Kingspan isolatie. Als u meer wilt weten, lees dan verder.

PIR

PIR isolatie is ontwikkeld om een maximale isolatiewaarde te creëren op een beperkte dikte. De PIR isolatieplaten zijn vooral geschikt voor thermische isolatie. Doordat ze een hoog rendement genereren, zijn ze bij uitstek geschikt om ingezet te worden bij na-isolatie toepassingen. Aanvullend hebben ze als eigenschap dat ze eenvoudig op maat zijn te snijden. Ook neemt PIR isolatie geen vocht op. De platen bevatten een sponning die ervoor zorgt dat er geen warmtelekken kunnen voorkomen. In ons assortiment vindt u verschillende varianten van PIR isolatie.

PIR platen

De PIR platen verschillen vooral door de toepassing waarvoor ze worden gebruikt. Zo zijn er onder andere platen voor plat dak isolatie, spouwmuur isolatie en dakisolatie. Daarnaast wordt PIR isolatie toegepast bij zowel renovatie als nieuwbouw. Daarbij worden ze ingezet in de volgende toepassingen:

  • Platte en hellende daken
  • Houtskelet- en interieurbouw
  • Plafond- en zolderafbouw
  • Badkamerwanden en -vloeren
  • Vloeren

PIR isolatieplaten

Uiteraard verschillen de isolatieplaten door de toepassing waarvoor ze ingezet worden. Zo heeft de PIR isolatie voor platte daken een gasdichte, gelamineerde ALUfolie cachering. Varianten op PIR isolatie zijn PUR, EPS en XPS isolatie. Hierbij is PIR één van de best isolerende materialen. PUR en Resolschuim isoleren beter dan XPS en EPS. Daarbij is het zo dat XPS weer beter isoleert dan EPS en daarbij een hogere druksterkte heeft. Logisch gevolg is dat het daardoor duurder is dan EPS. EPS is het goedkoopste hardschuim isolatie materiaal, maar heeft dus de laagste isolatiewaarde.

PIR platen kopen bij PontMeyer

PIR platen kopen? Bij PontMeyer vindt u een ruim assortiment aan PIR isolatie. Indien de platen op voorraad zijn, leveren we binnen 1 tot 2 werkdagen op uw bouwlocatie. Mocht u het gewenste artikel niet direct zien op onze website dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij kijken dan samen met u naar wat voor u kunnen betekenen. Naast onze webshop hebben we drive-in vestigingen in heel het land waar u van harte welkom bent. Bekijk onze vestigingen pagina en ontdek welke vestiging het dichtst bij u in de buurt is.