text.skipToContent text.skipToNavigation

Dakisolatie

52 producten gevonden

Bij PontMeyer bent u aan het juiste adres voor het isoleren van een dak. Met dakisolatie heeft u een uitstekend middel in handen om kosten en energie te besparen. Met dakisolatie blijft de opstijgende warmte beter behouden en zodoende hoeft er minder gestookt te worden om een huis op temperatuur te houden. Investeren in goede dakisolatie is dus zeker de moeite waard. In het assortiment hebben we meerdere mogelijkheden om daken te isoleren. Denk hierbij aan glaswol of steenwol. Ook EPS dakisolatie is een goede manier om een dak te isoleren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Lees hier verder.

Dak isoleren met isolatie wol

Een dak kan met verschillende materialen geïsoleerd worden. Eén van de mogelijkheden is isolatie wol. Daarin kan weer onderscheid gemaakt worden tussen glaswol en steenwol. Beiden wollen zijn zogenaamde minerale wollen. Dit betekent dat glaswol en steenwol een waterafstotende en brandvertragende werking hebben. Daarbij zijn ze rot- en schimmelvrij. Bijkomend voordeel is dat deze manieren van isoleren een goede geluiddempende werking hebben. Het verschil tussen glaswol en steenwol is dat glaswol bestaat uit lange glasvezels. Daardoor is het licht van gewicht. Glaswol is ook het meest milieuvriendelijke materiaal. Het is verder flexibel en eenvoudig te comprimeren. Hierdoor kan het makkelijk aansluiten. Steenwol is gemaakt uit vezels van vulkanisch gesteente. De vezels zijn korter en brosser dan de glaswolvezels. Voordeel daarvan is dat het een grotere druk aankan.

Dak isoleren met EPS kunststof isolatie

Ook met kunststof isolatie kunt u uw dak isoleren. Dit materiaal staat ook wel bekend als hardschuim. In ons assortiment vind u voornamelijk EPS kunststof isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal heeft een cellenstructuur en dus geen vezelstructuur zoals bij isolatie wol. Het is belangrijk om de verschillende specificaties van isolatie wol en kunststof isolatie tot u te nemen. Er zitten voornamelijk verschillen in de mate van bijvoorbeeld de geluidsisolerende werking. Op basis van deze eigenschappen bepaalt u wat in uw project de meest geschikte manier van isoleren is. Naast EPS heeft PontMeyer XPS van het merk Jackodur en PIR als kunststof isolatie in het assortiment. Deze twee kunststof isolatie materialen zijn geschikt voor dakisolatie.

Dakisolatie en PontMeyer

Op deze pagina vindt u een ruim assortiment aan dakisolatie. Wanneer we de door u gewenste artikelen op voorraad hebben, kunnen we deze binnen 1 tot 2 dagen bij u leveren. Het afleveren kan op een door u gewenste locatie. Dit kan zijn bij uw bedrijf, bij u thuis of op de bouwlocatie. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Ook als u het gewenste isolatiemateriaal niet online kunt vinden, is het altijd de moeite waard om contact op te nemen. Uiteraard willen we graag voor u kijken of we toch iets voor u kunnen betekenen met betrekking tot dakisolatie. Naast onze webshop, kunt u ook terecht in onze vestigingen. Op onze vestigingenpagina vindt u de locaties van onze vestigingen en ziet u de dichtstbijzijnde vestiging voor u.

In dit artikel over dak isoleren vertellen we stap voor stap hoe u uw dak kunt isoleren.