text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Filter 201 resultaten

Dakisolatie

Dakisolatie is een van de belangrijkste vormen van isolatie, omdat ongeveer 25% tot 30% van de warmte via het dak verloren gaat. Het helpt om opstijgende warmte vast te houden, wat de verwarmingskosten vermindert. Lees meer

201 producten gevonden

Plat- of hellend dak isoleren

Hoe je je dak isoleert, is afhankelijk van het type dak. We maken hierin onderscheid tussen een plat dak en hellend dak. Plat dak isolatie kan van binnenuit en van buitenaf. Als je van buitenaf isoleert, plaats je de isolatie direct onder de dakbedekking. Dit wordt vaak gedaan door middel van dakisolatieplaten van PIR of XPS. Een dak isolatieplaat is drukvast en beloopbaar. Kies je ervoor om van binnenuit te isoleren, dan plaats je de isolatie tegen de onderkant van het platte dak. Wij raden aan om bij deze toepassing steenwol, glaswol, minerale wol of houtvezelplaten te gebruiken. Het is belangrijk dat je ook een isolatiefolie gebruikt bij het isoleren van het platte dak. Dit voorkomt dat het isolatiemateriaal vocht opneemt.

Hellend dak isolatie vindt veelal plaats van binnenuit. Hiervoor gebruik je PIR, steenwol, glaswol, minerale wol of houtvezelplaten. Nadat het isolatiemateriaal is geplaatst, kun je de constructie afwerken met gipsplaten. Wil je het schuine dat van buitenaf isoleren? Dat kan met behulp van PIR renovatieplaten. Deze platen zijn voorzien van drie tengels, waardoor ze snel en eenvoudig worden aangebracht onder een bestaand dakbeschot.

Wil je meer weten over daken isoleren? Lees dan ons artikel over dakisolatie.

Milieuvriendelijke dakisolatie

Milieuvriendelijke dakisolatie is een duurzame keuze die niet alleen de energie-efficiëntie van een woning verbetert, maar ook het milieu minder belast. Bij deze vorm van isolatie worden materialen gebruikt die zowel effectief isoleren als milieuvriendelijk zijn. Denk aan isolatiematerialen zoals gerecycled glaswol, cellulose-isolatie gemaakt van gerecycled papier, houtvezelisolatie afkomstig van duurzaam beheerde bossen, en zelfs isolatiematerialen op basis van natuurlijke vezels zoals hennep of schapenwol. Milieuvriendelijke dakisolatie vermindert niet alleen de ecologische voetafdruk, maar biedt ook voordelen zoals verbeterde luchtkwaliteit en een gezondere leefomgeving. Door te kiezen voor duurzame isolatiematerialen en installatiemethoden dragen huiseigenaren bij aan een groenere toekomst en genieten ze van de voordelen van een energiezuinig huis.

Ventilatie na dakisolatie

Na het isoleren van het dak is het essentieel om voldoende aandacht te besteden aan ventilatie. Een goede ventilatie is van groot belang om vochtproblemen en condensatie te voorkomen. Dakisolatie kan de warmte in huis vasthouden, maar zonder goede ventilatie kan vocht zich ophopen, wat kan leiden tot schimmelvorming en houtrot. Ventilatieopeningen of -systemen moeten strategisch worden geplaatst om de luchtcirculatie te bevorderen en vochtige lucht af te voeren. Dit zorgt niet alleen voor een gezond binnenklimaat, maar verlengt ook de levensduur van het dak en de isolatie, waardoor de isolatie-investering op lange termijn effectief blijft.

Dakisolatie kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je dakisolatie kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan dakisolatie. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste dakisolatie producten op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.