text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Rd-waarde
Toon meer Toon minder
Filter 161 resultaten

Dakisolatie

Dakisolatie is een van de belangrijkste vormen van isolatie, omdat 25% tot 30% van de warmte verloren gaat via het dak. Dakisolatie zorgt ervoor dat de opstijgende warmte beter behouden blijft, waardoor er minder gestookt hoeft te worden om het huis op temperatuur te houden.

161 producten gevonden

Plat- of hellend dak isoleren

Hoe je je dak isoleert, is afhankelijk van het type dak. We maken hierin onderscheid tussen een plat dak en hellend dak. Plat dak isolatie kan van binnenuit en van buitenaf. Als je van buitenaf isoleert, plaats je de isolatie direct onder de dakbedekking. Dit wordt vaak gedaan door middel van dakisolatieplaten van PIR of XPS. Een dak isolatieplaat is drukvast en beloopbaar. Kies je ervoor om van binnenuit te isoleren, dan plaats je de isolatie tegen de onderkant van het platte dak. Wij raden aan om bij deze toepassing steenwol, glaswol, minerale wol of houtvezelplaten te gebruiken. Het is belangrijk dat je ook een isolatiefolie gebruikt bij het isoleren van het platte dak. Dit voorkomt dat het isolatiemateriaal vocht opneemt.

Hellend dak isolatie vindt veelal plaats van binnenuit. Hiervoor gebruik je PIR, steenwol, glaswol, minerale wol of houtvezelplaten. Nadat het isolatiemateriaal is geplaatst, kun je de constructie afwerken met gipsplaten. Wil je het schuine dat van buitenaf isoleren? Dat kan met behulp van PIR renovatieplaten. Deze platen zijn voorzien van drie tengels, waardoor ze snel en eenvoudig worden aangebracht onder een bestaand dakbeschot.

Wil je meer weten over daken isoleren? Lees dan ons artikel over dakisolatie.

Dakisolatie kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je dakisolatie kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan dakisolatie. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste dakisolatie producten op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.