text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Badkamer isolatie

Bij een renovatie of upgrade van je badkamer is het essentieel om de isolatie te overwegen, zowel voor warmtebehoud als voor het tegengaan van vocht, condensvorming en geluid. Lees meer

11 producten gevonden

Waarom je badkamer isoleren?

Het isoleren van je badkamer is om verschillende redenen essentieel. Allereerst draagt badkamer isolatie bij aan een comfortabele temperatuur, waardoor het altijd aangenaam is, zelfs op koude dagen. Verder speelt vocht een prominente rol in badkamers vanwege het douchen en baden. Een goed geïsoleerde badkamer helpt bij het voorkomen van schimmelvorming, verkleuringen en erosie. De juiste isolatie is cruciaal voor zowel geluidsisolatie als het tegengaan van vochtproblemen. 

Welke isolatiematerialen voor je badkamer isoleren?

De keuze van het isolatiemateriaal hangt af van verschillende factoren, zoals de bouwstructuur en de materialen van je badkamer, zoals het type muren, plafond en vloeren. Vochtbestendige isolatiematerialen, zoals dampremmende folies en dampdichte folies, zijn essentieel voor badkamers. Voor de muren kan een voorzetwand met isolatie gebruikt worden. Het isoleren van de vloer met specifieke badkamer vloer isolatie zorgt voor extra comfort onder de voeten, en het isolatie plafond van de badkamer draagt bij aan een betere thermische efficiëntie.

Hoe isoleer je je badkamer?

Badkamer muur isoleren

Voor het isoleren van de muur begin je met het aanbrengen van een dampremmende folie om vochtproblemen te voorkomen. Daarna kan je een voorzetwand plaatsen met specifieke badkamer isolatiematerialen, zoals isolatieplaten.

Plafond badkamer isoleren

Voor het isoleren van het plafond kun je kiezen voor specifieke geluidsisolatie badkamer materialen die niet alleen thermisch isoleren, maar ook geluid van bijvoorbeeld een bovengelegen verdieping dempen.

Badkamer vloer isoleren

Hoe je de vloer isoleert is afhankelijk van de vloerstructuur. Je kunt het best isolatieplaten of vochtbestendige isolatiematerialen gebruiken, zorgend voor zowel comfort als vochtwering.

Badkamer isolatie kopen bij PontMeyer

Wil je badkamer isolatie kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste badkamer isolatie op voorraad. Wil je geen enkele actie of aanbieding missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook altijd van harte welkom in één van onze vestigingen.