text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Douglas planken

Douglas planken zijn duurzame houten planken die voornamelijk gebruikt worden voor zichtwerk buitenshuis. Door het stijlvolle en warme uiterlijk wordt douglas hout vaak toegepast als wandbekleding, bijvoorbeeld als douglas schuttingplanken of in overkappingen.

18 producten gevonden

Eigenschappen van douglas houten planken

Douglas hout is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Onbehandeld gaan de douglas planken 10-15 jaar mee. De nerf van de douglas planken is vaak fijn tot matig grof. Verdere eigenschappen zijn:

 • Duurzaam: Douglas is van nature duurzaam en kent een lange levensduur (zonder extra behandeling).
 • Stabiel: Douglas hout heeft een hoge stabiliteit. Het krimpt niet snel en zal ook niet snel uitzetten.
 • Sterk: Douglas is een zeer sterk houtsoort. Daarom uitermate geschikt voor constructies die zwaar belast worden.
 • Milieuvriendelijk: Douglas is een hernieuwbare houtsoort dat snel groeit en gemakkelijk te kweken is. Dit leidt tot een lage ecologische voetafdruk.
 • Esthetiek: Douglas hout staat bekend om zijn mooie roodbruine kleur en karakteristieke nerfstructuur.

In het assortiment van PontMeyer vind je verschillende soorten douglas planken, zoals douglas vlonderplanken en blokhutprofielen. Ben je op zoek naar een andere soort houten plank? Bekijk dan ons aanbod aan vuren planken, hardhouten planken en eiken planken. Bij PontMeyer vind je altijd de geschikte houten planken voor jouw klus.

De voordelen van douglas planken

Naast een warme uitstraling, hebben de douglas planken meer voordelen. Ze zijn:

 • Gemaakt van één van de hardste Europese naaldhoutsoorten
 • Beschermd tegen alle soorten weersomstandigheden
 • Gesneden uit massief hout en gaan daarom langer mee
 • Makkelijk te bewerken

Afmetingen douglas planken

Hoe groot of klein jouw project ook is, bij PontMeyer vind je altijd een douglas plank in een toepasselijke lengtemaat. Zo vind je in ons assortiment aan douglas planken de volgende lengtematen:

Daarnaast is er ook onderscheid te maken in de kopmaten. Bij PontMeyer vind je de volgende vier kopmaten:

 • 22x200 mm
 • 22x150 mm
 • 28x145 mm
 • 32x200 mm

Staat de juiste afmeting er niet tussen? Geen probleem. In onze zagerij kunnen we de houten planken voor je op maat zagen.

Oppervlakte afwerking douglas planken

Naast de verschillende lengtematen wordt er ook onderscheid gemaakt in de soorten oppervlakte afwerkingen van de plank. Zo zijn er de volgende mogelijkheden: t

 • Douglas planken geschaafd. Een mooie en glad geschaafde plank geschikt voor bergingen, ramen, kozijnen, vloeren, hekken, pergola’s en tuinmeubelen.
 • Ruwe of fijnbezaagde douglas planken. Deze onbewerkte douglas planken kunnen afwijkingen hebben. De planken zijn geschikt voor het maken van houten gevelbekleding, tuinhuizen en schuttingen.

Tip: lees ook onze artikelen over hoe je een schutting plaatst of over het maken van een pergola.

Zwarte douglas houten planken

Ook voor zwarte douglas planken ben je bij PontMeyer aan het juiste adres. De zwarte planken geven een stoere en robuuste uitstraling en zie je veelal terug in toepassingen zoals schuren, bergingenen schuttingen. Naast zwarte douglas houten planken bieden we ook zwarte douglas Zweedse rabatten.

Douglas planken kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijs van de verschillende soorten douglas planken? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en douglas houten planken bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.