text.skipToContent text.skipToNavigation
Wegens aangescherpte COVID maatregelen zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar. U kunt ons ook bereiken via de chat of mail.

Douglas palen

8 producten gevonden

Bent u bezig met een groot tuinproject? Douglas palen worden veel gebruikt voor in en om de tuin. Het fijne van douglas hout is dat het sterk is en lang meegaat, indien u het hout goed behandelt. Bij Pontmeyer hebben we een breed assortiment aan douglas palen beschikbaar. Bent u benieuwd naar de toepassingen van douglas palen, welke afmetingen wij in het assortiment hebben of hoe u douglas palen behandelt? Lees dan hieronder verder.

Douglas palen kopen

Wilt u onze douglas palen kopen? Via onze webshop heeft u de mogelijkheid snel en gemakkelijk douglas palen te bestellen. Uiteraard kunt u ook terecht bij één van onze vestigingen. Twijfelt u of douglas hout palen geschikt zijn voor uw toepassingen? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze tussen douglas palen, douglas planken en douglas balken. Bekijk ook eens ons volledige assortiment aan douglas hout. Bent u op zoek naar palen van een andere houtsoort? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment aan hardhouten palen.

Kenmerken douglas palen

Douglas palen zijn gemaakt van douglas hout. Het fijne van douglas hout is dat het een dichte structuur heeft. Hierdoor zijn de douglas palen erg stevig en gaan ze lang mee. De palen hebben een mooie, roze-achtige kleur. Belangrijk is om de palen goed te behandelen. Doet u dit niet, dan vergrijzen ze. Gebruikelijke kopmaten bij Douglas palen zijn. Douglas palen 15x15, Douglas palen 12x12, Douglas palen 20x20.

Toepassingen douglas palen

Douglas palen zijn een uitstekende keuze, wanneer u bezig bent in en om de tuin. Douglas hout wordt veel gebruikt bij het maken van overkappingen, schuttingpalen en pergola’s. Heeft u hulp nodig bij het maken van een overkapping? In ons artikel over zelf een overkapping maken leest u stap voor stap hoe u dit het beste aanpakt. Ook voor het maken van een pergola hebben wij een handig stappenplan voor u klaar staan.

Afmetingen douglas palen

Niet iedereen heeft dezelfde kopmaat douglas palen nodig. Bij Pontmeyer vindt u daarom douglas palen met verschillende kopmaten in het assortiment. We bieden de u volgende afmetingen:

  • Douglas palen 10 x 10 cm
  • Douglas palen 12 x 12 cm
  • Douglas palen 20 x 20 cm

Douglas palen 10 x 10 cm

Bent u op zoek naar douglas palen met een afmeting van 10 x 10 cm? Dan bent u bij Pontmeyer aan het juiste adres. Onze douglas palen van 10 x 10 cm zijn geschikt voor verschillende toepassingen en hebben een levensduur van 10 tot 15 jaar.

Douglas palen 12 x 12 cm

Bij Pontmeyer hebben we verschillende afmetingen douglas palen in het assortiment, zo ook douglas palen van 12 x 12 cm. Deze afmeting is uitermate geschikt voor toepassingen als pergola’s, schuttingen en tuinhuisjes. Heeft u vragen over toepassingen met douglas palen van 12 x 12 cm? Wij helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuze.

Douglas palen 20 x 20 cm

Bent u op zoek naar douglas palen met een grote afmeting? In dat geval zijn onze douglas palen van 20 x 20 cm wat u zoekt. Douglas palen van 20 bij 20 cm zijn uitermate geschikt voor verschillende toepassingen, zoals schuttingen, vloeren, hekken en tuinmeubelen. Twijfelt u tussen douglas palen 20 x 20 cm en douglas palen 12 x 12 cm? Wij adviseren u graag, zodat u de juiste keuze maakt.

Douglas palen ruw

Bij ons in het assortiment vindt u ruwe douglas palen. Ruwe, ongeschaafde douglas palen kunnen houtvezels of oneffenheden bevatten. De palen hebben hierdoor een stoerdere uitstraling dan geschaafde palen. Door de roze kleur blijven de douglas palen elegant en hebben ze een luxe uitstraling.

Douglas palen behandelen

Het behandelen van douglas hout is belangrijk wanneer u de mooie roze kleur van de palen wilt behouden. Daarnaast gaan onbehandelde douglas palen een stuk minder lang mee. Vaak dienen douglas palen als schuttingpalen. Voor dit soort toepassingen is het van belang erop te letten dat het hout minimaal 10 cm boven de grond blijft. Dit kunt u realiseren door middel van betonpoeren. De levensduur wordt namelijk aanzienlijk korter als het in aanraking komt met grond. We raden u verder aan om de palen te behandelen met olie, verf of beits. In ons artikel over douglas hout behandelen leest u wat u hiervoor nodig heeft en hoe u het behandelen precies aanpakt.