text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
​​​​​​​
Product
Netto kopmaat (mm)
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Filter 5 resultaten

Douglas palen

Douglas palen zijn sterk en duurzaam. De palen hebben onbehandeld een gemiddelde levensduur van tien tot vijftien jaar en deze verleng je eenvoudig door ze te behandelen. Douglas hout is geschikt voor uiteenlopende tuinprojecten, zoals schuttingen en overkappingen.

5 producten gevonden

Douglas palen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kopmaten. Maak je een dragende constructie? Kies dan voor een dikke paal. Ga je aan de slag met een schutting en sla je de palen in de grond? Zorg er dan voor dat minimaal een derde van de paal in de grond komt te staan. Ons assortiment bestaat uit vier kopmaten:

Douglas palen toepassen in de tuin

Een voordeel van douglas hout is de bewerkbaarheid. Je kunt het namelijk eenvoudig zagen of er een inkeping in maken. Hierdoor is douglas een zeer geliefde houtsoort onder hoveniers en wordt het vaak gebruikt voor het maken van veranda’s, schuttingen en overkappingen.

Meer weten over overkappingen maken? In ons artikel over zelf een overkapping maken lees je stap voor stap hoe je dit het beste aanpakt. Ook voor het maken van een pergola hebben wij een handig stappenplan voor je klaarstaan.

Douglas palen behandelen

Douglas hout is niet alleen populair dankzij de sterke en duurzame eigenschappen, maar ook vanwege de uitstraling. De palen hebben een roze-achtige kleur die over de jaren vergrijst, waardoor ze een warme sfeer creëren. Wil je niet dat het hout vergrijst? Dan kun je het behandelen. Dit gaat niet alleen vergrijzing tegen, maar verlengt ook de levensduur van het hout.

Daarnaast is het verstandig om erop te letten dat het hout minimaal tien centimeter boven de grond blijft. Zo voorkom je dat de levensduur van de douglas palen aanzienlijk verkort wordt. Dit kun je realiseren door ze op betonpoeren te plaatsen.

Douglas palen kopen bij PontMeyer

De juiste douglas palen gevonden voor jouw project? Log in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste douglas palen op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van al onze acties en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.