text.skipToContent text.skipToNavigation

Douglas palen

Douglas palen is een veelgebruikt materiaal in en om de tuin. Denk daarbij aan schuttingpalen of het maken van pergola’s en overkappingen. Binnen PontMeyer hebben we een ruim assortiment aan Douglas palen. In veel gevallen zullen we de artikelen op voorraad hebben waardoor we snel en betrouwbaar kunnen leveren. Als u meer wil weten over Douglas palen. Lees hier dan verder

8 producten gevonden

Afmetingen Douglas hout palen

Niet iedereen hanteert dezelfde criteria als het gaat om Douglas palen. Hieronder de meest gangbare kopmaten die in deze categorie vallen:

• Douglas palen 20x20
• Douglas palen 15x15
• Douglas palen 12x12
• Douglas palen 10x10

Kenmerken Douglas palen

Douglas hout is een naaldhout soort. Het meeste van dit hout komt uit Scandinavië. Het voordeel van het hout wat uit deze regio komt is dat het daar kouder is. Het hout groeit daardoor langzamer en heeft daardoor een dichtere structuur. Dit komt de duurzaamheid van het hout ten goede. Het hout heeft een mooie roze-achtige kleur. Als u het hout echter onbehandeld laat dan zal het langzaam vergrijzen. Onbehandeld douglas palen gaan ook een stuk minder lang mee. Het is daarom zeker aan te raden om het hout te behandelen met een olie, verf of beits.

Behandelen van Douglas palen

Vaak dienen Douglas palen bijvoorbeeld als schuttingpalen. Voor dit soort toepassingen is het van belang erop te letten dat het hout minimaal 10cm boven de grond blijft. Dit kunt u realiseren door middel van betonpoeren. De levensduur wordt namelijk aanzienlijk korter als het in aanraking komt met grond. U kunt Douglas palen behandelen met een olie, beits of verf. Als het geen nieuw hout betreft dan is het belangrijk het hout eerst goed te reinigen. Naast de levensduur zorgen olie en beits er ook voor dat het hout niet vergrijst. Verder is goed om te weten dat beits een betere bescherming biedt ten opzicht van olie. Aanvullend is aan te raden om te kiezen voor een vochtregulerende beits. Dit zorgt ervoor dat er wel vocht uit het hout kan maar niet in het hout kan komen.