text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Product
Netto kopmaat (mm)
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Filter 10 resultaten

Douglas palen

Douglas palen zijn een populaire keuze voor zowel particulieren als professionals vanwege hun sterkte, duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. De palen hebben onbehandeld een gemiddelde levensduur van tien tot vijftien jaar en zijn geschikt voor uiteenlopende tuinprojecten, zoals schuttingen en overkappingen.

10 producten gevonden

Eigenschappen en voordelen van douglas palen

Palen van douglas hout zijn gemaakt van de douglasspar. De douglasspar is een van de grootste boomsoorten en bereikt aanzienlijke hoogtes van 60 meter. De douglasspar staat bekend om zijn sterkte en is resistent tegen rot. Douglas palen hebben een warme, roodbruine kleur die met de tijd vergrijst. Het warme kleurenpalet en de natuurlijke uitstraling van het hout voegt een stijlvolle en rustieke charme toe aan iedere buitenruimte. Daarnaast is een douglas houten paal stevig en kan zware belastingen dragen, waardoor het geschikt is voor constructiedoeleinden.

Beschikbare afmetingen

Maak je een dragende constructie? Kies dan voor een dikke paal. Ga je aan de slag met een schutting en sla je de palen in de grond? Zorg er dan voor dat minimaal een derde van de paal in de grond komt te staan. Ons assortiment bestaat uit vier kopmaten:

Douglas palen toepassen in de tuin

Dankzij de duurzaamheid, stevigheid en bewerkbaarheid zijn douglas palen ideaal voor constructies. Je kunt het namelijk eenvoudig zagen of er een inkeping in maken. Hierdoor is douglas een zeer geliefde houtsoort onder hoveniers en wordt het vaak gebruikt voor het maken van veranda’s, schuttingen en overkappingen.

Meer weten over overkappingen maken? In ons artikel over zelf een overkapping maken lees je stap voor stap hoe je dit het beste aanpakt. Ook voor het maken van een pergola hebben wij een handig stappenplan voor je klaarstaan.

Douglas palen behandelen

Douglas palen kunnen eenvoudig worden gezaagd, geboord en geschuurd, waardoor het geschikt is voor verschillende bouwprojecten. Daarnaast vergrijzen de palen over de jaren, waardoor ze een warme sfeer creëren. Wil je niet dat het hout vergrijst? Dan kun je het behandelen. Dit gaat niet alleen vergrijzing tegen, maar verlengt ook de levensduur van het hout

Daarnaast is het verstandig om erop te letten dat het hout minimaal tien centimeter boven de grond blijft. Zo voorkom je dat de levensduur van de douglas palen aanzienlijk verkort wordt. Dit kun je realiseren door ze op betonpoeren te plaatsen.

Douglas palen kopen bij PontMeyer

De juiste douglas palen gevonden voor jouw project? Log in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste douglas palen op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van al onze acties en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.