text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Scheidingswand isolatie

Het isoleren van een scheidingswand is een snelle en eenvoudige manier om te isoleren. Het zorgt voor zowel thermische als geluidsisolatie. Deze wand bestaat doorgaans uit opstaande balken, een houten rachelwerk en isolatiemateriaal. Lees meer

64 producten gevonden

Welke isolatiematerialen zijn het meest geschikt voor scheidingswanden?

Bij het kiezen van isolatiematerialen voor scheidingswanden zijn er verschillende opties beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. De geschiktheid van het isolatiemateriaal kan afhangen van de specifieke behoeften van het isolatieproject. Hier zijn enkele veelgebruikte isolatiematerialen die geschikt kunnen zijn voor scheidingswanden:

  • Glaswol: kies hiervoor als thermische isolatie van groot belang is.
  • Steenwol: kies dit als geluidsisolatie een prioriteit heeft.
  • PIR: kies dit als brandwerende eigenschappen een grote rol spelen. Het biedt een goede isolatiewaarde en kan dunne wanden isoleren.
  • Houtvezel: kies dit als vooral milieuvriendelijkheid voor jou belangrijk is.

Hoe moet je een scheidingswand isoleren?

Wanneer je een scheidingswand plaatst in je huis, is het ook erg belangrijk om deze gelijk te isoleren. Het voordeel hiervan is dat je het geluid tussen beide ruimtes vermindert. Dit zorgt voor meer privacy en een rustiger en comfortabeler binnenklimaat. Het is vooral waardevol in appartementen, kantoren en woningen met gedeelde muren.

Een scheidingswand isoleren wordt doorgaans met van de volgende stappen gerealiseerd:

  • Begin met het plaatsen van horizontale balken op de vloer en het plafond, en werk de naden af met afdichtingsband, kit of purschuim.
  • Monteer daarna de verticale balken en bevestig deze stevig met hoekankers.
  • Vul de holtes met isolatiemateriaal naar jouw keuze, zoals steenwol of glaswol.
  • Werk dit vervolgens af door gipsplaten aan te brengen met behulp van gipsplaatschroeven.

Na het isoleren van de scheidingswand kan de wand worden gestuct, geschilderd of behangen.

Scheidingswand isolatie kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je scheidingswand isolatie kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten op voorraad. Hierdoor leveren we je bestelling in de meeste gevallen binnen 1 tot 2 werkdagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie. Uiteraard kun je scheidingswand isolatie ook bij ons ophalen. Dan helpen wij je met het inladen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen. Wil je op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen? Bekijk dan onze actiepagina of meld je aan voor onze nieuwsbrief.