text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Resol

Resol staat bekend om de goede isolatiewaardes bij de kleinste dikte isolatie. Hierdoor kun je besparen op de bouwkosten. Het wordt voornamelijk toegepast in krappe ruimtes, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Lees meer

12 producten gevonden

Wat is resol isolatie?

Resol is isolatiemateriaal op basis van bakeliet gecombineerd met hars. Resol isolatie wordt ook wel resolschuim of resol hardschuim genoemd. Door de reactie met het hars ontstaan er hele fijn gesloten cellen. De gesloten cellen creëren een fijne structuur die zorgt voor een hoge brandweerstand en een lage Lambda waarde vanaf 0,018 W/(m∙K). Er zijn geen alternatieven met hogere isolatiewaardes beschikbaar in de markt. Daarnaast hebben resol isolatieplaten een vezelvrije kern, zijn ze licht van gewicht en hebben het een hoge drukvastheid. De platen verdragen een hoge belasting, waardoor het geschikt is voor platte daken die belopen worden of zoldervloeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van resolschuim?

Resol isolatie biedt voordelen zoals een uitstekende thermische isolatiewaarde, dunne isolatielagen voor ruimtebesparing, brandveiligheid, vochtbestendigheid en een lange levensduur. Echter, het kan duurder zijn en milieukwesties met zich meebrengen. Het is belangrijk om deze aspecten af te wegen bij het kiezen van isolatiemateriaal voor een bouwproject. Daarnaast zijn resol schuimplaten zeer vochtgevoelig zijn. Het is daarom belangrijk dat de platen droog opgeslagen worden. Ook raakt het materiaal sneller beschadigd dan PIR en PUR platen.

Wanneer kies je voor Resol hardschuim?

Resol hardschuim is een geschikte keuze in verschillende situaties:

  • Het wordt vaak gebruikt in gebouwen waar een hoge isolatiewaarde essentieel is, zoals passiefhuizen en energiezuinige panden.
  • Als er beperkte ruimte is voor isolatie, is resol hardschuim aantrekkelijk vanwege de hoge isolatiewaarde in dunne lagen.
  • Resol hardschuim is brandveilig en wordt daarom vaak gebruikt in gebouwen waar brandveiligheid een prioriteit is.
  • Het is geschikt voor toepassingen waar vocht een uitdaging kan zijn, zoals in kelders of in vochtige klimaten.

Resol isolatie kopen van Kingspan Kooltherm

Alle resol platen van PontMeyer zijn Kingspan Kooltherm platen. Het zijn resol hardschuimplaten met een vezelvrije kern. Beide zijdes zijn voorzien van een samengesteld, micro geperforeerd aluminium folie. Het folie is dampopen en reflecterend, wat zorgt voor een betere vochtregulatie en dat het vocht niet ingesloten raakt.

Hoe monteer je resol isolatie?

Het monteren van resol isolatie vereist aandacht voor detail:

  1. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop je de isolatie wilt aanbrengen schoon en vlak is.
  2. Snijd de resolplaten op maat met behulp van een geschikt snijgereedschap. Zorg ervoor dat de platen goed passen en dat er geen kieren of openingen zijn.
  3. Breng de resol isolatie aan op het oppervlak met een geschikte lijm of bevestigingsmethode. Zorg ervoor dat de isolatie stevig en gelijkmatig is aangebracht.
  4. Controleer of alle naden en kieren tussen de isolatieplaten goed zijn afgedicht om warmteverlies te minimaliseren.
  5. Nadat de isolatie is gemonteerd, kun je het oppervlak afwerken volgens de specificaties van je bouwproject.

Resol schuim bestellen bij PontMeyer?

Ben je overtuigd en wil je resol kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan resol isolatie. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste resol platen op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.